T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

İSTATİSTİKLER TRABZON DİYOR!

Karadeniz ekibi, 28 sezonda ligin ilk maçlarında yanlızca 2 yenilgi aldı

Süper Lig'in bu sezonki açılış maçında sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Trabzonspor, liglere hep iyi başlangıç yapıyor. 1974-75 sezonunda lige katılma hakkı elde eden Bordo-mavililer, 28 sezonun ilk haftalarına bakılarak yapılan araştırmada, sözkonusu maçlarda 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Trabzonspor, lige ilk yükseldiği 1974-75 sezonunda Fenerbahçe'ye, 1998-99 sezonunda Gaziantepspor'a sahasında 1-0'lık sonuçla yenildi. Karadeniz ekibi, sözkonusu karşılaşmalarda 46 gol atarken kalesinde ise yalnızca 13 gol gördü.

İLK MAÇLARI HEP KAZANDI

Trabzonspor, ligin ilk haftasında 4 derbi maçı yaparken, 1974-75 sezonunda Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Bordo-mavililer, 1975-76 sezonunda İstanbul'da Galatasaray'ı 2-1, 1986-87 sezonunda da yine İstanbul'da Sarı-kırmızılı takımı 1-0 yendi. Geçen sezonun ilk haftasında BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile karşılaşan Karadeniz ekibi, rakibini 2-1'lik sonuçla yenmeyi başarmıştı. Bu arada önceki gün Dinamo Batum'u 3-0 yenen Trabzonspor'da Bushi'nin formu yönetimi sevindirdi. Arnavut futbolcu, ileride Mehmet Yılmaz ile iyi bir ikili oluşturacaklarını söyledi.

Zdravkov bugün imza atacak

Trabzonspor kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüzoğlu, geçen sezon İstanbulspor`da oynayan Zdravkov`un bugün Trabzon`a geleceğini söyledi. Öksüzoğlu, Bulgar kaleciyle son bir görüşme daha yapacaklarını belirterek, ``Herhangi bir pürüz çıkmadığı takdirde bu oyuncuyla sözleşme imzalayıp ligin ilk maçında sahaya süreceğiz`` dedi. Karadeniz ekibinde, Avusturalya'lı kaleci Petkoviç, Metin Aktaş, Osman ve Tolga görev yapıyor. Zdravkov'un bordo-mavili kulübe imza atması durumunda beşe çıkacak kaleci sayısında azaltmaya gidilecek. İki sezondur kulübü ile problemi olan Metin Aktaş'ın topun ağzına geldiği belirtiliyor.

Spor Yazarları
Güray Soysal : Elif Aktuğ :
Çoğu gitti azı kaldı Ah üçüncü periyod...
 
EFFENBERG KOMEDİSİ
Effenberg'in menaceri "Beşiktaşla anlaşmaya geldim" derken , yönetim "Listemizde yok"dedi.
Lorant kafa karıştırdı
TERİM'İN SÖZÜ SÖZ !
12 MÜTHİŞ ADAM
5 Faullü oyuncuyu oyunda tutarak yendiler
YILDIRIM SATRANÇCI SEÇİLDİ
Satranç Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Yıldırım Satranç Birinciliği müsabakaları, Çanakkale'de sona erdi. Birinciliğe, 1'i bayan toplam 70 sporcu katılırken, müsabakalar sonunda İstanbul Bölgesi'nden Can Arduman, Türkiye birincisi oldu. Arduman, 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Girit Adası'nda yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.
İBO İÇİN OYNADILAR
Brezilya'yla oynanan ilk maçta rakibin aşırı sertliğinden yılan milliler İbo'nun burnunu kıran dirsek darbesinin hesabını görmek için oynadılar. Soyunma odasında yemin ederek maça çıkan 12 Dev Adam spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ve Dünya üçüncüsü Şenol Güneş'in yanında oturan İbrahim Kutluay'a sürekli mesaj verdiler.

5 Ağustos 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED