T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Herşeyin Çaresi seçim

31 Temmuz 2002 günü 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL'i Güniz Sokak taki evinde ziyaret ettim. Her Çarşamba olduğu gibi Güniz sokak yine çok hareketli idi. Evin salonu Anadolu'nun dört bir tarafından gelen yaşlı, genç, kadın, erkek, her meslek gurubundan insan ile tıklım tıklım dolu idi.

Malatya'dan kalkıp gelen bir vatandaş, Demirel'e 'Ben buraya 700 kilometre yapıp geldim biraz fazla konuşmaya hakkım var' diyerek sözlerine başladı ve "Açız, fabrikalar kapalı kafalarımız çok karışık, benim yanınıza geldiğimi bilenler benden bir haber bekliyor, seçimde kime oy vereceğimizi bilemiyoruz, seçimden kaos çıkacak diye korkuyoruz" diye feryada başladı.

Söylenenleri sabırla dinleyen Demirel, bana dönerek "Geçenlerde bizim Tevfik bana bir olay anlattı. Alaşehir'de varlıklı bir adamcağız sıcak ağustos ayında vefat etmiş, merhumun mirasçıları babaları ölür ölmez miras kavgasına başlamışlar, ölüyü unutmuşlar, ölü kokmuş. Bunu bilen konu komşu o aileye o günden sonra 'ÖLÜ KOKUTANLAR' diye lakap takmış" dedi ve devam etti, "Arkadaşlar. Seçim cenazeyi kokutmadan kaldırmaya yarar, evet anlattıklarınız doğru çare seçimdir. Çare milletin iradesidir. Millet bu gün için bölünmüş, dağınık olabilir. Orhun Kitabeleri'nde Oğuz Kaan'ın, "Aç idiniz doyurdum. Çıplak idiniz giydirdim. Bölüktünüz birleştirdim' diyen veciz sözleri yazılıdır" dedi. Duruma bakılırsa bizi de birleştirecek birine ihtiyaç var.

Irak harekatı ne zaman?

8 Nisan 2002 tarihli Yeni Şafak Gazetesi "Yolsuzlukla Mücadele Köşesi'nde Tevfik DİKER imzasıyla yazdığım UFUKTA IRAK OPERASYONU başlıklı yazımın bir bölümünde:

"Sonbahara doğru Irak'a yönelik ABD operasyonunu yüzde yüz görüyorum"demiştim. O tarihlerde hiçbir kimse bu kadar kesin ifadeler kullanmıyordu. Bu günlerde; bazıları harekatın Ocak 2003'te yapacağını iddia etmektedirler, çünkü Körfez Harbi'ni de Ocak'ta başlattı demektedirler. En önemlisi Global Security.Org isimli web sitesi "Iraq Countdown" bölümünde; IRAK'a müdahalenin 93 gün sonra yapılacağı iddia edilmektedir.

Çok ilginçtir iddia edilen 93 gün sonrası ABD ile aramızdaki mesafeye dayalı saat hesabı yaparak saysak karşımızaTürkiye'de erken seçimin yapılacağı 3 Kasım 2002 günü çıkmaktadır. Sonuç olarak benim Nisan 2002'de iddia ettiğim gibi Irak'a operasyon sonbaharda mutlaka yapılacaktır.

ANAP'a oy vermeyeceğim

3 Kasım 2002'de yapılacak Erken Genel Seçim'e 90 gün kala kime oy vereceğim diye düşünürken herhangi bir parti üzerinde netleşemedim. Ama 'Kime oy vermeyeceğim' diye düşündüğümde kesin kararımı verdim. Oy vermeyeceğim parti ANAP!

Neden mi? Adnan Kahveci, Hayrettin Uzun, Yusuf Bozkurt Özal, Turgut Özal olamayacağı için, Engin Güner, İlhan Kesici, Feridun Pehlivan, Uğur Aksöz, İrfan Demiralp, Bedrettin Dalan, Hüsnü Doğan, Sadettin Tantan olmayacağı için, Erkan Mumcu'nun sesi kesildiği için, ülkeyi krize sokan ve insanları açlığa mahkum eden hükümetin ortağı olduğu için, Genel Başkanı "AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer "dediği için, HADEP'le seçim ittifakı yapabilecekleri olasılığı için, yorgun savaşçısı çok olduğu için, Genel Başkanı vefasız ve statükocu olduğu için, Beyaz Enerji, Örümcek Operasyonları ile Naylon Fatura Yolsuzluk Kralı Orhan Aslıtürk ve onun eski eşi Gülay Atığ ile Birsel Sönmez için; YOLSUZLUKLA MÜCADELE DERNEĞİ KURUCU GENEL BAŞKANI olarak bu ANAP'a oy vermeyeceğim.

Tarih tekerrür edecek mi?

18 Nisan 1999'da erken seçimi isteyen CHP Başkanı Deniz Baykal'ı seçmen cezalandırarak TBMM dışında bıraktı. 3 Kasım 2002 erken genel seçimi isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi nasıl bir sonuç bekliyor bilemeyiz. Tarihin aynı şekilde tekerrür edip etmeyeceğini herkes merak etmektedir.

Seçimi ancak savaş durdurur

Anayasa madde 78'de "Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, TBMM seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebilir..." der. 3 Kasım'dan önce Irak'a yönelik yapılacak bir harekatın, TBMM'nce savaş kabul edilmesi son güne kadar bir olasılık olarak hep karşımıza çıkarılacaktır.

Değişimin adresi hangisi?

Bu güne kadar yapılan kamuoyu anketlerine göre, 3 Kasım'da yapılacak Erken Genel Seçimler'de barajı aşarak iktidar sorumluluğunu üstlenmesi kuvvetle muhtemel AK Parti ile DYP arasında seçim sathında "DEĞİŞİM " alanında büyük mücadele yaşanacaktır. Sunacağı projelerle değişimin adresi olduğunu seçmene inandıran partinin başarı şansı yüksek olacaktır. Benim iki partiye önereceğim proje BAŞKANLIK SİSTEMİ'dir.

Açıklama

Aldığım bazı e-postalarda bana sorulan iki soruya açıklık getirmek ihtiyacını hissettim. Yeni Şafak Gazetesi'nde yazdığım yazılardan dolayı hiçbir ücret almamaktayım. Ayrıca bu gün için hiçbir siyasi parti ile kimlik bağım yoktur. Benim ile aynı mücadeleyi vermek isteyen her kişi, kurum, kuruluş, oluşum ve parti yetkilileri ile birlikte olmaktayım.

Seçmene uyarı

Hortumcuya, soyguncuya, talancıya, şaibeye oy verme!

Mini seçim anketi

HABERX İnternet Sitesi'nin yaptığı anket sonuçlarını seçimlere katılacak parti yöneticilerinin ve halkımızın dikkatine sunuyorum.


5 Ağustos 2002
Pazartesi
 
TEVFİK DİKER


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED