T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'HUKUK SAVAŞIM SÜRECEK'

Gazi Üniversitesi tarafından görevden uzaklaştırılan bilim-adamı Doç. Ahmet Çiğdem, mahkeme tarafından görevine iade edilmesine rağmen ikinci kez görevden alındı.

Akademik bursla bilimsel çalışmalarını sürdürmek amacıyla Almanya'ya gittiği için "görevinden izinsiz ayrıldığı" gerekçesiyle Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversiteden uzaklaştırılan Doç. Dr. Ahmet Çiğdem idari mahkeme tarafından görevine iade edildikten 10 gün sonra yine görevden alındı. Bununla yetinmeyen Rektörlük, YÖK'e, Çiğdem'in 'kamu görevinden men edilmesi' talebinde de bulundu. YÖK, dosyayı ekim ayında karara bağlayacak.

Kamu görevinden men

Çiğdem'i, Devlet Memurları Kanunu'nun işyerini mazeretsiz terketmeyi içeren 94. maddesine dayanarak görevden alan Rektörlük, bununla da yetinmeyerek, Çiğdem hakkında hazırladığı dosyayı, 'kamu görevinden men' talebiyle YÖK'e gönderdi. Hakkında verilen kararları 'ayıp' olarak niteleyen Çiğdem, "Devletin bir kuruluşu olan TÜBA'dan burs kazandığım için yurt dışına çıktım. Akademik bir bursu kullandığı için, mesleğinden mahrum bırakılan bir başka kimse ne duydum ne de işittim" şeklinde konuştu.

'Yumurtacılık mı yaptım!'

İkinci kez aynı gerekçeyle üniversiteden uzaklaştırılan Çiğdem, "Ben kendimi savunmaktan utanıyorum, onlar soruşturma açmaktan utanmıyor. Ankara Türkiye'nin başkenti. Ankara Üniversitesi var. İçinde bir hukuk fakültesi var ve bu hukuksuzluk yapılabiliyor! Ne yapmışım, yumurtacılık mı yapmışım? Bilimsel bir çalışma için gittim, onaylanmayınca döndüm. Nedir bu yapılan iş?" diye tepki gösterdi. Her şeye rağmen umutlu olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Çiğdem, "Üniversite dışında bilimsel çalışmalarımı sürdürüyorum. Bunu elimden alamazlar" dedi.

AHMET ÇİĞDEM KİMDİR?

1964'te Çankırı/İkizören'de doğdu. A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans (1988) ve doktorasını tamamladı (1996). 1997'de doçent oldu. Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi iken görevden uzaklaştırıldı. Çiğdem'in pek çok makalesinin yanı sıra, Bir İmkan Olarak Modernite, Aydınlanma Düşüncesi, Taşra Epiğ ve Akıl ve Toplumun Özgürleşimi isimli 4 kitabı bulunuyor.

 
Sivil toplum önderi
Doç. Dr. Mevlüt Uyanık, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin haksızlıklara karşı gösterdiği tavırla önemli bir sivil itaatsizlik örneği sergilediğini ve sivil toplum önderi haline geldiğini söyledi.
'Kendini kraliçe sanıyor'
"İslamın, ABD'nin sahip çıktığı değerler olan özgürlük ve demokrasinin yayılmasını engelleyemeyeceğini" söyleyen Bush'un Danışmanı Rice'a Körfez basını ateş püskürüyor.
Düşünce yasaklanamaz
Siyasal yasakları eleştiren Dünya Ehl-i Beyt Vafkı Başkanı Fermani Altun, "Türkiye bu yasaklardan kurtulmalıdır. Yasaklarla düşünce ve siyasi tercihlerin önüne geçilemez" dedi.
Halkvakıf'ta tasfiye rüzgârı
Halkbank'ın personel vakfındaki tasfiye operasyonu tüm hızıyla sürüyor.
BOTAŞ'ta gaz korkusu
Gaz fazlası sebebiyle İran gazını askıya alan Botaş, şimdi de kış aylarında gaz sıkıntısından korkuyor.
Gazi Erçel'den savunma istendi
'Kararlar tartışılabilir'
Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, hiçbir zaman yargıyı incitme gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.
25 Eylül 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED