T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
PARÇA PARÇA BARCALANDIK

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ne Barcelona'ya yenilerek veda eden G.Saray yine gülemedi.

Galatasaray geçen sezon 1-0 yenilerek çeyrek final kapısından döndüğü rakibi Barcelona'ya İstanbul'da 2-0 mağlup olarak rövanşı alamadı. İki ekipte oyuna kotrollü başlarken, ilk ciddi atak 16. dakikada Felipe ile Galatasaray'dan geldi. Brezilyalı futbolcunun sol çaprazdan vurduğu sert şut direği adeta yalayarak auta çıktı. Daha sonra orta saha üstünlüğünü ele geçiren konuk ekip, 27. dakikadan Kluivert'in karambolden attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra biraz toparlanan Sarı-kırmızılılar, 35. dakikada Christian, 37. dakikada da Arif'le bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. Barcelona'da ise Kluivert ve Saviola son dakikalarda buldukları pozisyonları değerlendermeyince devre konuk ekip lehine 1-0 tamamlandı.

HASAN'DA YETMEDİ

İkinci yarıya Sarr'ın yerine Hasan Şaş'ı alarak başlayan Galatasaray, 52. dakikada Hasan Şaş'ın ortasında topla buluşan Chiristian'ın vuruşu auta çıktı. Maçın 59. dakikasında Barcelona'nın kazandığı korner atışında topa defansın arasından yükselen Luis Enrique topu ikinci kez Galatasaray filelerine gönderdi: 2-0. Golden sonra zaman zaman Barcelona kalesinde tehlikeli ataklar sergileyen Sarı-kırmızılılar, golü bir türlü bulamadı. Galatasaray defansında da yer yer boşluklar verirken, bunlardan da İspanyol takımı yararlanamadı. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Hagi coşturdu, futbol susturdu

Galatasaray'ın, Barcelona ile yaptığı maça taraftarlar büyük ilgi gösterirken tribünler doldu. Geçen sezon Barcelona'ya 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden taraftarlar, rövanş niteliği taşıyan maçta UEFA tarafından yasaklanmasına karşın maç öncesinde tribünlerde meşale yakarken, G.Saray'ın ceza alabileceği bildirildi. Taraftarlar, maçı izlemeye gelen Hagi'yi alkış yağmuruna tuttu. Hagi de tribünleri dolaşarak sevgi gösterilerine karşılık verdi. Taraftarlar oynanan futbol karşısında da suskun kaldı. Fatih Terim, Christian ve Sarr'a ilk 11'de şans tanırken, Hasan'ı yedek soyundurdu. Maçı 150'si Türk, 60'ı yabancı toplam 210 basın mensubu izlerken, 3 otobüs dolusu Barcelona taraftarı da maçı takip etti. Club Brugge'ün antrenörü Graham Emans da maçı izleyenler arasındaydı.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Spor Yazarları
    Ümit Aktan: Güray Soysal:
    Koşmadık seyirttik Cahit Önel kimdir
    bilir misiniz?
    Ali Gümüş:
    Komünistler Moskova'ya
  •  
    LUCA TEK VE TAM YETKİLİ
    Yönetimin tam destek verdiği Lucescu, açıklama yapmadan önce kimse konuşmayacak. Ceza ve ödüller tamamen hocanın insiyatifinde olacak.
    GELECEĞİ DÜŞÜNÜYORÜZ
    Bordo-mavililerin ikinci başkanı Ağaoğlu, yeni bir takım olduklarını belirterek, "Gelecek Trabzonspor'un olacak" dedi.
    Başkanı bırakmayız
    Nihat Özdemir "Başkan'a ve Lorant'a dil uzatan karşısında bizi bulur. Yıldırım bıraksa bile biz onu bırakmayız.
    Mehmet Özal: Rüyada gibiyim
    Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan 47. Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 96 kiloda altın madalya kazanan Mehmet Özal, hala rüyada gibi olduğunu söyledi.
    Adana, Denizli'yi gözüne kestirdi
    Adanaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, futbolcuların deplasmanda daha rahat oynadığını belirterek, "Kayıpları Denizlispor'u yenerek gidereceğiz" dedi. Hafta sonu deplasmanda yapacakları Denizlispor maçını kazanmaları gerektiğini belirten Kaya, "Hastalık ve sakatlıklardan dolayı her hafta eksik kadroyla mücadele ediyoruz. Denizlispor maçının zor geçeceğinin bilincindeyiz. Rakibimiz iyi oyunculardan kurulu bir ekip. Ancak, bizimde puana ihtiyacımız olduğu için Denizlispor'u yenmek istiyoruz" diye konuştu. Öte yandan Ali Yılmaz ile sakatlığı süren Kennedy, bu maçta forma giyemeyecek.
    25 Eylül 2002
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED