T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

'The Code' Türkiye'de

Microsoft'un işletim sistemi alanındaki korkulu rüyası Linux'u anlatan belgesel film "The Code"un yayın haklarını Bilişim Cumhuriyeti satın aldı.

Fin film endüstrisinin tanınmış yönetmenlerinden Hannu Puttonen'in en son çektiği film olan The Code, serbest yazılım hareketini ve GNU/Linux dünyasını anlatıyor. 1991 yılında, henüz 21 yaşında Finlandiyalı bir öğrenci olan Linus Torvalds tarafından başlatılan proje, şimdi Internet'in en büyük imecesi haline gelmiş durumda. Film, Linux ve serbest yazılım dünyasının en önemli duayenlerinden Linus Torvalds, Richards Stallman, Eric Raymond, Alan Cox, John Hall ve Robert Young'dan kesitler sunuyor.

İlk kez Linux Şenliği'nde gösterildi

Bilişim sektörüne yönelik olarak yayın yapan Bilişim Cumhuriyeti tarafından yayın hakları alınan "The Code", Türkiye'de ilk kez Linux Kullanıcıları Derneği tarafından 16-19 Mayıs 2002 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen olan 1. Türkiye Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nde gösterildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Linux Kullanıcıları Derneği Başkan Yardımcısı ve Şenlik Düzenleme Kurulu Sözcüsü Ahmet Derviş, belgeselin dünyanın birçok ülkesinden önce Türkiye'de gösterilmesinin önemini vurgulayarak; "Film, ülkemizdeki özgür yazılım ruhunu ateşleyecek. Bilişim Cumhuriyeti'ne şenliğimize sağladığı bu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. "The Code" hakkında detaylı bilgi www.bilisimcumhuriyeti.com/thecode adresinden alınabiliyor.


WEB GEZGİNİ

Şanlıurfa'nın sanal dünyadaki sesi

Tasarımı ve yayımı Urfa.Net tarafından yapılan Sanliurfa.com Türkiye'de az bulunur bir şehir portalı. Sitede Şanlıurfa'nın ekonomisi, turizmi, haberleri, hava durumu, Şanlıurfa'da kültür ve sanat, etkinlikler gibi her gün güncellenen sayfalar yer alıyor. Yine aynı zamanda resmi ve özel ilanlar bu siteden yayınlanıyor. Sitede, Hüsnü Mahli ve gazeteci Ekrem Yolcu ile GAP ve İsrail konusunda yapılmış röportajlar dikkat çekiyor. Sitede ayrıca, Urfa türkülerini ve yerel basın linkleri de yer alıyor.
http://www.sanliurfa.com

Türk tarihine farklı bir bakış

Metin Gülbay tarafından hazırlanan Türkler Online.com, tarihte Türkler'in yerini irdelemeyi amaçlayan bir site. Sitede, "Türk hakanını önce asıp sonra cesedini yaktılar!", "Türkler Bağdat'a getirilince şehir neden karıştı?", "Türk valiye taç giydiren halife kimdir?", "Türkler hangi halifeyi zehirleyerek öldürdü?", "Bir tek ayakkabının değeri 200 bin dirhem olur mu?", "Bağdat hangi nedenle savaş alanına döndü?" gibi ilginç konu başlıkları altında bilgilere yer veriliyor.
http://www.turkleronline.com


 
PressPoint ile gazeteni kendin bas!
Omni'nin Türkiye pazarına sunduğu ve Hollanda kökenli PEPC Systems'in ürünü gazete baskı ve satış otomatı PressPoint ile yabancı işadamları ve turistler, gazetelerini Türkiye'de de günü gününe okuyabilecekler. PressPoint, gazetesini yurtdışı seyahatlerinde gününde okumak isteyenler için kendi gazetelerini basma imkanı sağlıyor. Bilgileri uydu aracılığıyla alan PressPoint, otellere, havaalanlarına, iş merkezlerine, gemilere, uydu anteninin yerleştirilebileceği her yere kolayca kurulabiliyor. Cihaz ile şu anda 48 ülkeden, 69 seçkin gazeteye ulaşılabiliyor ve Hilton, Inter Continental gibi dünyanın en lüks otel zincirlerinde, Schiphol Amsterdam, Dubai, Miami gibi büyük havaalanlarında kullanılıyor. Telefon: (216) 343 41 27
Yazılımda yeni yıldız Vietnam
Vietnam, bilgisayar yazılımında ucuz, eğitimli, becerili ve bol işgücüyle, Hindistan ve Çin'e rakip çıktı. Vietnam'ın Quantic Software şirketi, Nortel Networks, Japon NTT ve Cisco Systems gibi yabancı dev bilgisayar, telekomünikasyon ve bağlantılı şirketlerden geçen yıl siparişler aldı. Yabancı ülkelerde bilgisayar ve yazılım sektöründe çalışan Vietnamlılardan da destek alınıyor. Bu ülkede daha iki yıl öncesine kadar "bir avuç" olarak nitelenen enformasyon teknolojisi (IT) şirketlerinin sayısı ise 250'yi aştı. Buna göre Vietnam'ın IT alanında tam bir bölgesel güce dönüşmesi pek fazla zaman almayacak
NET KİTAP
Adım Adım MS FrontPage 2002
Adım Adım MicrosoftÆ FrontPage 2002, Microsoft'un en yeni Web sitesi oluşturma programı olan Microsoft FrontPage 2002'yi kullanmayı adım adım ve hızla öğretecek bir kaynak. Kitabın ekinde yer alan CD-ROM, kitaptaki alıştırmaları yaparken kullanacağınız hazır uygulama dosyalarını içeriyor.
arkadas
14 Mayıs 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED