T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Uzan'a sıkıştırma

Uzan Grubu'nun 46. yıldönümü sebebiyle düzenlenen mitinglerde hükümeti topa tutan Cem Uzan'ın konuşmaları ilgili il emniyet müdürlüklerince incelemeye alındı.

Uzan Grubu'nun 46. kuruluş yıldönümü etkinlikleri sebebiyle günlerdir Anadolu'nun çeşitli kentlerinde halka hitap eden Cem Uzan'ın eleştiri bombardımanına hükümet daha fazla dayanamadı. Hükümetin üst düzeyinden gelen bir talimatla, Uzan'ın şimdiye kadar dört ayrı ilde yaptığı konuşmalar, ilgili il emniyet müdürlükleri tarafından incelemeye alındı.

Uzan'ın konuşmalarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na göre suç unsuru bulunup bulunmadığı araştırılıyor. Konuşmalarda suç unsuruna rastlanması halinde, Cem Uzan'ın bundan sonraki konuşmaları ve kent meydanlarının da bu tür toplantılar için kiralanmasına yasak konulacak.

Emniyet yetkilileri, bu tür toplantı ve mitingler düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığını belirterek, "AB'ye uyum çerçevesinde Anayasa'da bu konuda değişiklik yapıldı, ancak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu Anayasa'ya uydurulmadı ve eski halini hâlâ koruyor" dediler. Emniyet yetkilileri, Uzan'ın konuşmalarında "hükümetin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif" suçuna yönelik unsurların bulunup bulunmadığını araştırdıklarını kaydetti.

'Türkiye, IMF'siz yönetilmeli'

Cem Uzan, 24 Mayıs 2002 günü Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık IMF'siz yönetilmesi gerektiğini belirterek, "Hasta adam olmak bu milletin kaderi değildir... Artık zaman cesaret ile değişim zamanıdır" dedi. Uzan, Atatürk, Keban, Karakaya, Karkamış, Dicle, Kralkızı ve Hirfanlı barajlarında üretimin durdurulduğunu hatırlattı. Uzan, özetle şunları söyledi: "Bu barajların hepsinde şalterleri indirdiler. Bu barajların sahibi bu millet değil mi? Allah'ın rahmeti 'su' ile üretilen 'ucuz enerji' yerine dolarla utanmadan 'pahalı enerji' alıyorlar. Bu pahalı eneji Türk sanayiinin belini kırıyor. Bu pahalı enerji Türkiye'de kepenk indirtiyor. Başımıza bir de IMF getirdiler. Dünyada her burnunu soktuğu işi yüzüne gözüne bulaştıran, her gittiği ülkede insanları fakirleştiren IMF var şimdi başımızda. Biz IMF'nin kölesi miyiz? Fakirlik bu milletin kaderi midir?"

 
'Türkiye aleyhine faaliyetimiz yok!'
Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, ekümenlik, Heybeli Ruhban Okulu ve dinlerarası diyalog hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. YTB Başkanı Şeyda Açıkkol'a konuşan Patrik Bartholomeos, Türkiye'nin çıkarlarına aykırı hiçbir faaliyet içinde olmadığını belirtti.
Apo'nun günlük masrafı 1 milyon 800 bin TL
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan'ın günlük iaşe bedelinin bir milyon 800 bin lira olduğunu bildirdi. Adalet Bakanı Türk, DYP Sinop Milletvekili Kadir Bozkurt'un, Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.
Düz liseliye de sınavsız geçiş
Milli Eğitim Bakanlığı, genel lise mezunlarına da Meslek Yüksek Okulu'na sınavsız geçiş imkanı getiriyor.
Bakanlık, yasak filme ödediği paranın peşinde
"Büyük Adam Küçük Aşk" adlı yasaklı filme 45 milyarlık katkı sağlayan Kültür Bakanlığı bu parayı geri almaya çalışıyor.
Ruhsat, silahtan daha pahalı
'Sınavı ölüm kalım meselesi yapmayın!'

27 Mayıs 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED