T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Ecevit'e 'çekil' çağrısı

Erdoğan, Ankara'ya seslenerek, "Kendinize güveniyorsanız seçime gidelim" dedi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, hükümete, "Eğer kendinize güveniyorsanız seçime gidelim, hodri meydan" diye seslendi. 1998'de cezaevine girmeden önce son mitingini Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda yapan Erdoğan, dün aynı meydanda 35 derece sıcaklıkta yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti.

AK Parti'nin Ferhat gibi dağları delerek iktidara yürüdüğünü kaydeden Erdoğan, iktidara geldiklerinde Acil Eylem Planı diye üç aşamada oluşan bir projeleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, 1998 yılında 2 kg buğdayla bir litre mazot alındığını şimdi ise 7 kg buğdaya bir litre mazot alındığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Ecevit hükümeti benim çiftçimi 4 kat fakirleştirdi. Hasta adam üzerinden siyaset yapmayı ahlaki bulmam. Fakat ülkeyi hasta etmeye kimsenin hakkı yok. Sayın Başbakan ne olur kendine ve millete zulmetme. İstifa et, çekiliver. Yıllar önce 'Siyasetçi vakti geldiğinde çekilmesini bilmeli' demiştiniz. Şimdi soruyorum; zaman çekileceksin? Emr-i hak vaki olunca mı? Egemenlik kayıtsız şartsız millete aitse sandığı getirin. Hükümet olarak kendinize güveniyorsanız hodri meydan."

'Önümü kesmeye çalışıyorlar'

AK Parti lideri Erdoğan, AK Parti'nin gelişinden korkan köşe yazarları ve bazı sosyal demokratların "önünü kesme" girişiminde bulunduğunu söyledi. DSP'lilerin hazırladığı bir kanun teklifine atıfta bulunan Tayyip Erdoğan, "Erdoğan'ın memnu haklarının verilmemesi için kanun teklifi hazırlamışlar. Hani demokrattınız, özgürlükten yanaydınız?" diye eleştirdi.

AK Parti'nin ilk seçimi Ereğli'de

Yüksek Seçim Kurulu, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi Ereğli Beldesi'nde 28 Temmuz'da yapılacak belediye meclisi seçimlerine, 18 partinin katılabileceğine karar verdi. YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, Danıştay 8. Dairesi'nin Ereğli Belde Belediyesi Meclisi'ni feshettiği hatırlatıldı. Kararda, seçime şu siyasi partilerin katılabileceği bildirildi: "AK Parti, ANAP, BBP, CHP, DTP, DSP, DYP, MHP, SP, Aydınlık Türkiye Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Demokratik Halk Partisi, Emeğin Partisi, Halkın Demokrasi Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi."

 
Ecevit bugün taburcu olacak
BBP'nin ilk milletvekili Mehmet Ceylan oldu
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, MHP'den ayrılan Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan ve Avrupa Türk-İslam Kültür Birliği'nin kurucusu Musa Serdar Çelebi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye törenle BBP rozeti taktı.
Ortakların AB kapışması
ANAP, MHP'yi AB üyeliğini engellemekle, MHP de ANAP'ı ülke çıkarlarını düşünmemekle suçluyor.
Mahkemeye RTÜK ricası
Medya ve hükümet cephesinden bazı isimlerin, Anayasa Mahkemesi'ne "RTÜK hakkında yürütmeyi durdurma kararını geciktirin" diye 'ricada' bulundukları iddia edildi.
Sezer ve Cem İtalya'ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Sezer, 28 Mayıs'ta Roma'da düzenlenecek NATO-Rusya Federasyonu Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile birlikte bugün İtalya'ya gidiyor. Toplantıda, NATO ile Rusya arasında varolan işbirliğinin geliştirilmesine yönelik NATO-Rusya Konseyi'nin kurulmasına ilişkin belge, müttefik ülkeler, Rusya Federasyonu ve NATO Genel Sekreteri tarafından imzalanacak.

27 Mayıs 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED