T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Bu para sizi aklamaz

Bush ve Şaron, İslam dünyasına yönelik dev bir medya operasyonu başlattı. ABD 245 milyon, İsrail 200 milyon dolar fon ayırdı. Medya organları ve gazeteciler bu fonla yönlendiriliyor. ABD, el Cezire'ye alternatif bir tv kanalı kuruyor.

Afganistan'da, Filipinler'de, Somali'de, Irak'da ve son olarak vahşi cinayetlerin işlendiği Filistin'de, Müslümanlara yönelik kanlı saldırılardan sonra Amerika ve İsrail, İslam dünyasına yönelik geniş kapsamlı bir imaj operasyonu başlatıyor. ABD ve İsrail yönetimi önceki gün aldıkları karar ile ABD Başkanı George W. Bush ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron'u aklamaya çalışacak. ABD kongresinin Bush yönetiminin imajını düzeltmek için 245 milyon dolar ayırdığı belirtildi. ABD'nin imaj düzeltmek için ayırdığı bu fonun İslam ülkelerine hitap edecek özel bir televizyon kanalı ile birlikte bir radyo istasyonun kurulmasına harcanacağı ifade edildi.

ABD tarafından kurulacak televizyon kanalının Arap aleminin CNN olarak bilinen el-Cezire televizyonuna rakip olacağı belirtiliyor. 24 saat yayın yapacak televizyon kanalından diplomatik ve siyasi haberlerin yanında, kültürel ve İngilizce dil öğretimine yönelik programlara da ağırlık verileceği kaydedildi. ABD kongresi'nden yapılan açıklamada, uydudan yayın yapacak yeni televizyon kanalının dilinin Arapça olacağı bildirildi. Kanalın önümüzdeki aylarda yayıma başlayacağı belirtiliyor.

Şaron'un kanlı elleri için 200 milyon dolar

İsrail yönetimi ise soykırım suçundan hakkında dava açılan ve son Cenin katliamıyla bu suçunu daha da pekiştiren Ariel Şaron'un imajını düzeltmek için 200 milyon dolar ayırdı. İsrailli bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Ariel Şaron'u aklamak için ayrılan bu fon, İslam dünyasındaki medya organlarında Şaron ve İsrail yönetimine yönelik haberler yönlendirilecek.

Yetkili, Filistin'de olup bitenleri öğrenmek isteyenler için tüm elçiliklerde özel bir birim oluşturduklarını ve bu birimlerin bulundukları ülkelerdeki medya organlarına haber göndereceklerini ifade etti. İsrailli yetkili, elçiliklerinden bulundukları ülkenin dilini iyi kullanabiliyorlarsa, sık sık o ülkenin yerel televizyon ve radyolarına çıkıp İsrail haklılığını ortaya koymalarını istediklerine işaret etti.

Buna göre, Müslüman ülkelerdeki medya organları ve gazeteciler bu fonla yönlendirilip, haberler İsrail lehine çarpıtılıyor.

Haberler ABD'nin istediği gibi verilecek

İsrail ve ABD tarafından ayrılan bu fonların, özellikle Filistin'de yaşanan son olayların medyada İsrail'in bakışaçısıyla yansıtılması içzin harcandığı belirtiliyor.

Şaron'u 'Barış adamı' olarak niteleyen Bush yönetiminin, kendilerini destekleyen siyasetçilerden ve medya organlarından özellikle intihar saldırılarını gündeme getirip, İsrail'in nefsi müdafaada bulunduğunu ortaya koymalarını, Arafat ve diğer Arap liderlerinin de Filistinlilerin yaptıkları terörü kınamadıkları yönünde propaganda yapmasını istediği belirtiliyor.

ABD'nin, ayrıca Hristiyanları İsrail'e karşı kışkırtacak Milad kilisesindeki olayı da çarpıtmak için çaba harcadığı, Beytüllahim'deki Milad kilisesindeki Filistinlilerin terörist olduklarını, kilisede bulunan papazların da Filistinli sivillere destek için değil de, Filistinli direnişçiler tarafından alıkonulan kişiler olduğu yönünde haber yapılmasını istediği belirtiliyor.

 
LE PEN: TONY BLAİR KADAR IRKÇIYIM
İsrail'in çekilme zamanı geldi
ABD Başkanı Bush, İsrail'in çekilme zamanını geldiğini söyledi. "Bizi duyduklarını biliyorum" diyen Bush, Suudi Prens Abdullah tarafından Şaron konusunda ağır mesajlar aldı.
İSRAİL ORDUSU KALKİLYA'YA GİRDİ Kalkilya ve üç köye giren İsrail ordusu, ev ev arama yaparak birçok kişiyi gözaltına aldı. İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nde bir Filistinli kadını öldürdü.
İSRAİL CENİN HEYETİNE DİRENİYOR
Birleşmiş Milletler, Cenin'de inceleme yapacak olan heyetin hafta sonu bölgeye hareket edeceğini açıkladı. Fakat İsrail, heyet konusunda yeni talepler ortaya koyuyor. BM ile İsrail arasında yapılan görüşmelerde, İsrail heyeti, Cenin'de inceleme yapacak olan heyetin Cenin dışına çıkmamasını, heyet raporunda yargı bildirilmemesini ve heyetin Filistinli örgütleri de incelemesini talep ediyor. Genel Sekreter Kofi Annan, Cenin'de araştırma yapacak BM heyetinde askeri yetkililerin de yer alması yolundaki İsrail talebini ise kabul etti. Bu çerçevede, heyete emekli ABD'li General William Nash ve iki askeri yetkili dahil edildi. İsrail hükümetinin, Cenin kampında araştırma yapacak BM heyetiyle ilgili kaygılarını BM yetkililerine iletmek üzere New York'a gelen İsrail heyetiyle BM heyeti arasında önceki gün başlayan görüşmelere ara verildi. BM ile İsrail heyeti arasında Cenin komisyonuyla ilgili görüşmelere dün yeniden başlandı. İsrail heyeti önceki gün görüşmelere ara verilmesini istemişti. Ancak heyet BM`ye dün sabah, "İsrail kabinesinin toplantısı devam ettiği için talimat alamadıklarını" bildirerek görüşmelerin saat 12.00`de başlamasını talep etti. Filistinliler, İsrail işgal ettiği Cenin'de 500 kadar Filistinliyi öldürdüğünü belirtiyor.
27 Nisan 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED