T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Artık yeter' dediler

İmam-hatip liselerinde tam 50 gündür uygulanan başörtüsü yasağı yüzünden derslere alınmayan öğrenciler "artık yeter" dedi. Eyüp Camii'nde dün topluca dua eden öğrenciler, "Biz bu ülkenin evladıyız" diyerek yasağın kalkmasını istediler.

Valilik tarafından yayınlanan genelgeye bağlı olarak, imam-hatip liselerinde uygulanan başörtüsü yasağını kınayan yüzlerce öğrenci ve veli, yasağın bir an evvel kalkması için dün yine Eyüp'teydi. Tam 50 günden bu yana okullarının bulunduğu sokağa bile yaklaştırılmayan öğrenciler, tepkilerini "Artık yeter" diyerek dile getirdiler.

Eyüp İHL öğrencileri önce sabah saatlerinde, üzerlerinde "Okulumu istiyorum" yazılı önlükler giyerek yasağı protesto ettiler. Öğrenciler, Cuma namazı çıkışında da yeniden biraraya gelerek yasağı kınadılar.

Polis erkekleri dağıttı

Öğrencilere destek vermek isteyen erkekler, emniyet görevlileri tarafından dağıtılırken, cami önünde toplanan yüzlerce kişi öğrencilerle beraber alkış ve sloganlarla tepkilerini dile getirdiler.

Eyüp İHL öğrencileri, yasak karşısındaki tutumlarını önce sabah saatlerinde okula yakın bir sokakta toplanarak gösterdiler. Öğrenciler burada, üzerlerinde "Okulumu istiyorum" yazılı beyaz önlükler giyerek, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Üzülme, gevşeme, Allah bizimle", "Uyan, diren, özgürleş" gibi sloganlar attılar. Öğrenciler daha sonra ise Cuma namazı çıkışında biraraya gelerek seslerini duyurmak istediler. Cuma namazı çıkışında kısa sürede cami önünde yüzlerce kişi toplanırken, polis erkekleri dağıtmak istedi. "Yılmadık, yılmayız, yılmayacağız", "Filistin'de savaş, burda zulüm var" gibi sloganlar atan öğrenciler, taşıdıkları dövizlerle de yasağı kınadılar.

"Bu vatanın evladıyız"

Daha sonra kız öğrencilerden biri yasak hakkındaki görüşlerini açıkladı. Tam 50 gündür derslere alınmadıklarını, okula yaklaştırılmadıklarını anlatan öğrenci, "Artık yeter diyoruz. Biz bu vatanın evladıyız" dedi. Hemen hemen tüm annelerin, kızkardeşlerin de kendileri gibi bir şekilde başörtüsü yasağına maruz kaldıklarını söyleyen öğrenci, yasağın bir an evvel kalkması için yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

 
Mağduriyet raporu
Mazlumder'in raporuna göre yasak yüzünden İstanbul'daki İHL'lerde 1670 öğrenci okullarına giremiyor. 336 öğrenciye tasdiknameleri verilirken, çıkan olaylarda 1868 öğrenci gözaltına alındı.
Sınavsız yüksekokul fiyaskosu
Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için 800 bin aday başvuruda bulundu. Toplam kontenjan 200 bin.
Büst sahtekarlığı
Hürriyet'in Avrupa baskısında Hayati İpek'in verdiği "Her Eve Atatürk Büstü" kampanyasına ilişkin reklamlara aldanan gurbetçiler dolandırıldıklarını ancak iki ay sonra öğrenebildiler.
Akkuyu'da top başsavcıda
Ankara DGM Savcısı Şalk, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali İhalesi ile ilgili yürüttüğü soruşturma dosyasını Ankara Başsavcılığı'na gönderdi.
STK'lardan internet uyarısı
İnternet yayınlarının RTÜK Yasası ile denetlenmek istenmesine sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi. 15 sivil toplum kuruluşu ortak bir bildiri yayınlayarak, internetin geleneksel medya ile aynı kefeye konulmaması, internet için ayrı bir yasa hazırlanması çağrısında bulundu.
Al idamı, ver Kırcı'yı
İdamın kaldırılmasına direnen MHP'nin Mehmet Ali Ağca ve Haluk Kırcı karşılığında idama yeşil ışık yaktığı belirtiliyor. MHP idamda çekimser kalacak.
Liseye baskın: 18 ölü

27 Nisan 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED