T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Çocuk İstiyorum

Antalya Tüp Bebek Merkezi ve Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği ortaklaşa bir sempozyum düzenleyecek. Tüp bebek ve uygulamaları ile ilgili son gelişmeler anlatılacak.

Antalya Tüp Bebek Merkezi ve Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği'nin Antalya'da ortaklaşa düzenlediği "Çocuk İstiyorum" sempozyumuyla tüp bebek ve uygulamaları ile ilgili son gelişmeler anlatılacak.

Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilecek ücretsiz ve halka açık sempozyuma Antalya Tüp Bebek Merkez Direktörü Op.Dr.Kemal Özgür ve merkezin diğer doktorIarı konuşmacı olarak katılacak. 25 Mayıs'ta,13.00 ile 17.00 saatleri arasında düzenlenecek sempozyumun yararlı olacağına inandıklarını belirten Op.Dr.Kemal Özgür, "Katılımı ücretsiz olacak bu toplantıya, konu ile ilgilenen herkesi davet ediyorum. Bu sempozyuma katılanlar, oldukça önemli ve hassas bir konu olduğu için akıllarda kalan çok sayıda sorunun cevabını burada bulabilecekler. Sempozyumda kadın ve erkekte çocuk sahibi olamama nedenleri, tedavi aşamaları, tüp bebek ve mikroenjeksiyon uygulamalarının hangi aşamalarda gerçekleştirilebileceği, yaşlara göre tedavilerde başarı oranları, gibi konular işlenecek" diye konuştu.

EMZİREN KADIN ANNELİĞE ÖZENDİRİYOR

Amerikalı bilim adamları, emziren annelerin kokusunun, çocuksuz kadınlarda anne olma isteğini artırdığını açıkladı. Alman Bild der Wissenschaft dergisindeki habere göre, Chicago Üniversitesi'nin Philadelphia'daki Monell Duyu Araştırma Merkezi'nde görevli bilim adamı Julie Mennella başkanlığında 70 kadın üzerinde yapılan araştırma, İngiliz bilim dergisi New Scientist'in son sayısında yayınlandı. Deneye katılan kadınları iki gruba ayıran bilim adamları, 1. gruba, emziren kadınların sutyenlerinin içine ve koltuk altılarına koyulan tamponları aylarca koklattılar. 2. gruba ise suni ve nötr kokulu tamponlar koklatıldı. Emziren annelerin kokusunu alan gruptaki kadınların, diğer gruba göre, anne olma isteğiyle daha sık cinsel ilişkiye girdiğini tespit eden bilim adamları, emziren anne kokusunun, insanların çoğalmasında önemli bir rol oynadığını tahmin ediyorlar.

 
İkizlerde otizm riski yüksek
Tek yumurta ikizlerinde otizm oranının, yüzde 12 daha fazla olduğu açıklandı.
Günde en az iki havuç yiyin
Her gün yenen bir havuç akciğer kanseri tehlikesini yarıyarıya azaltıyor.
GRİP VE NEZLE UYARISI
SSK Tokat Hastanesi Nöroloji ve Akupunktur Uzmanı Dr. Emin Çakır, gribin yeterince önemsenmediğini belirterek, hastalığın çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Grip ile nezlenin birbirinden ayırt edilmesi gereken hastalıklar olduğunu ve insanların nezleyi yılda birkaç kez geçirebildiklerini hatırlatan Dr. Çakır, "Grip daha çok kış aylarında ortaya çıkar. Bu hastalık kesinlikle nezleden ayırt edilmelidir. Nezlede hapşırık, öksürük, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ön planda iken, grip hastalığında özellikle kas ağrısı, baş ağrısı, gözlerde yanma, kızarıklık ve kuru öksürük olur. Burun akıntısı da olabilir" dedi.
26 Nisan 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED