T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Erdoğan: Çirkin sataşma

AK Parti'nin iktidara gelişinden korkan çevrelerin 'çirkin sataşmalara' başvurduğunu belirten Erdoğan, "Bizim geçmişimiz ortadadır. Vatana olan sevdamızı kimse engelleyemez" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, siyasi yaşamını 'uzun ince bir yola' benzeterek, AK Parti iktidara gelinceye kadar bu yolculuğu sürdereceğini söyledi. Türkiye'de hiçbir ayrımı kabul etmediğini belirten Erdoğan, "Bizim geçmişimiz ortadadır. Vatana olan sevdamızı kimse engelleyemez. AK Parti'ye dil uzatıyorlar. Neden? İktidara gümbür gümbür geldiğimizi görüyorlar, lekeliyolar" diye konuştu.

Erdoğan, teşkilat açılışı için gittiği Bingöl'de gövde gösterisi yaptı. Şehrin 30 kilometre dışında yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılanan Erdoğan, 60 bin nüfusu bulunan Bingöl'de 20 binden fazla kişinin katıldığı mitingte konuştu.

Başbakan Ecevit'in AK Parti'ye yönelik sözlerini eleştiren Erdoğan, "Bunlar ülkeyi bitirdiler. Şimdi çirkin çirkin sataşmaya başladılar. Neden? Çünkü AK Parti'nin gümbür gümbür iktidara gelişini gördüler, lekeliyorlar. Bizim geçmişimiz ortadadır. Bizim vatana olan sevadımızı kimse engelleyemez, 70 milyona sevdamızı gölgeleyemezler. Karanlıkta ıslık öttürüyorlar" dedi.

Kalabalığın "Tayyip nerede biz oradayız" sloganı atması üzerine Erdoğan, "Yürüyüşümüz sonuna kadar devam edecek. Bu heyecan karşılıksız kalmayacak" ifadesini kullandı. Erdoğan, partililerin "Reha Muhtar..." diye bağırması karşısında "Bu ülkede taş üstüne taş koymayan insanların lafına itibar etmeyin. Bunlar sadece laf üretiyorlar" dedi.

Erdoğan, kendileri 'cahil, işbilmez' diye eleştirenlere "Onlar İstanbul'a başkan seçilmeden önce de böyle diyordu. Ancak İstanbul'u ağababalarından aldık" ifadesini kullandı.

'Kasımpaşalı Tayyip'

Tayyip Erdoğan, bazı kişilerin doğum yerini gerekçe göstererek 'ayrımcılık' yaptıklarını, "Kasımpaşalı" olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının ortak payda olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: "Son zamanlarda birileri çıkıp doğup, büyüdüğüm yere eleştiriyor: Kasımpaşalı Tayyip. Şu ifadedeki alçaklığa bakın. Bölücülükse, bölücülük budur. Kasımpaşalı, Bingöl, Hakkari, Konak, Çankaya, İstanbul birdir, eşittir. Ayrım yapamazsınız. Ben doğduğum Kasımpaşa ile iftihar ediyorum. Ülkeye hizmet için yola çıktım. Birilerine dayanarak, sığıntı olarak değil. Kendi emeğimle vatana hizmet için yürüdüm."

AK Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını herkes için 'ortak payda' kabul ettiğini hatırlatan Erdoğan, Türk-Kürt ve bölge ayrımcılığına karşı olduğunu vurguladı. Partisinin iktidara gelmesi halinde her türlü ayrımcılığı kaldıracağını anlatan Erdoğan, "Biz sevgi, barış için geliyoruz. TC vatandaşlığı bizi çimentomuzdur" dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda kalabalığa "Beraber yürüdük biz bu yollarda/ beraber ıslandık yağan yağmurda/ şimdi söylediğimiz tüm şarkılarda/ bize her şey sizi hatırlatıyor" şarkısını söyletti.

 
YÜKSEL TUTUKLAMADA ISRARLI
'Parti kapatmakta şampiyonuz'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, parti kapatılmasına dış yargı çevrelerinin iyi bakmadığını söyledi.
Baykal: Ecevit özür dilesin
CHP'yi "bölücü partiyle işbirliği" ile itham eden Ecevit'i özür dilemeye çağıran Baykal, "Yoksa sağduyusunun kaybolduğunu söyleme hakkımız doğar" dedi.
Milli irade vesayet altında
'Kimse suçsuzluğunu ispat zorunda değil'
Bayar : İktidara talibiz
DTP'nin genel başkanlığına hazırlanan M. Ali Bayar, "kurtarıcı olmadığını" söyledi. Adapazarı'nda bulunan Bayar, "Bir takım siyasi ve ekonomik sorunlara çözüm aranıyor. Biz de, bunları bulmak için çalışacağız. Daha çok gençlere yönelik bir siyaset izleyeceğiz. Ancak DTP'ye destek veren ve görev yapan birçok tecrübeli isimden de istifade edeceğiz. Tecrübelerden yararlanmak, Türk toplumunun geleneğinde vardır" dedi. Bayar, kendisi için "ithal siyasetçi" ifadesini kullanılmak yoluyla yıpratma kampanyasına girişildiğine de dikkati çekerek şunları kaydetti: "Ben ithal değilim. Dünyada artık mucize devri kapanmıştır. Kurtarıcılık, insanların kişiliğinde olmalıdır. Bu bir kadro işidir. Türkiye'de büyük bir siyasi dağınıklık var. Birçok parti %10 barajını aşamama endişesi yaşıyor. Bizim böyle bir kaygımız yok. Biz iktidara talibiz ve bunu gerçekleştireceğiz." Bayar, Orhan Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra DTP Teşkilatı ve esnafı ziyaret etti

27 Nisan 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED