T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Sadece halktan vize alırız'

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize 'vize alıyor' diyenlerin kendileri vize almaktan geri durmuyor; biz vizeyi sadece halkımızdan alırız, başka hiçbir yerden değil" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'ABD'den vize aldığı' iddilarına, "Biz sadece milletten vize alırız" diye cevap verdi. Kendisiyle ilgili bu iddiaları gündeme getirenlerin ABD'den vize aldıklarını belirten Erdoğan, "Birileri böyle diyor diye durmayız. Yolumuza devam ediyoruz. Biz sıfır kilometre bir partiyiz. Bütün partilere de eşit mesafedeyiz. Hiçbir partinin devamı değiliz" dedi.

Erdoğan, Akdeniz'e çıkarma yaptı. AK Parti lideri Erdoğan, beraberinde Grup Başkanı Bülent Arınç, Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve 20'ye yakın milletvekili ile dün Mersin İl Başkanlığı'nın açılışını yaptı. Adana'dan Mersin'e uzun bir konvoy eşliğinde gelen Erdoğan, Tarsus ve Mersin'de şehir turu attı. Halkın büyük sevgi gösterisi ile karşılaşan Erdoğan, Mersin Hastahane Caddesi'ni dolduran onbinlere hitap etti.

ABD'den vize almadım

Davos Zirvesi için ABD'ye yaptığı geziyle ilgili "Erdoğan ABD'den vize aldı" şeklinde iddialar bulunduğunu anlatan Recep Tayyip Erdoğan, bu iddialara çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, bu tür iddiaların bazı çevrelerin 'uydurması' olduğunu kaydetti. Erdoğan, vize almak için ABD gitmek yerine Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nden de vize alınabileceğini ifade ederek, "Vize almak için gitti' dediler. Şunu peşin söyleyeyim. Vize almak için ABD'ye gitmeye gerek yok. Ankara'da büyükelçilik vize veriyor. Bize 'vize alıyor' diyenlerin kendileri vize almaktan geri durmuyor. Biz, vizeyi sadece halkımızından alırız. Başka hiçbir yerden değil" diye konuştu.

Dünyanın önde gelen işadamı, bürokat, ve siyasetçilerin katıldığı Davos Zirvesi'ne 'şahıs olarak davet edildiğini' de hatırlatan AK Parti lideri Erdoğan, orada Türkiye partisi değil, dünya partisi olarak bulunduklarını ifade etti.

Millet karar verecek

Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin kabul ettiği Uyum Yasaları'nın şahsıyla ilişkilendirilmesine de karşı çıktı. Yasayı hazırlayanlara '312'den Erdoğan yararlanmayacak' ibaresi koymalarını önerdiğini belirten AK Parti lideri Erdoğan, "Bununla senin önün açıldı mı? diye soruyorlar. Tayyip Erdoğan politika yapacak mı? Karşınızda AK Parti Genel Başkanı olarak bulunuyorum. Siz istedikten sonra bu ülkede herşey olur" dedi.

AK Parti'nin bütün kişilere, inanışlara eşit mesafede olduğunu anlatan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin bir müslüman olarak inancının gereğini yaptığını ancak başka inançtaki kişilere de saygı duyulmasından yana olduğunu belirtti. "Bütün partilere eşit mesafediyiz. Hiçbir partinin devam değiliz. Sıfır km bir partiyiz" diye konuşan Erdoğan, partisinin dine bakışını şu sözlerle ifade etti: "İslamın siyasallaşmasına, laikliğin dinselleştirilmesine de karşıyız. Din eksenli bir parti değiliz. Şunu da söylüyorum: Tayyip Erdoğan olarak müslümanım. İnancımı en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorum. Bunun için icazet almaya da gerek yok. Kendime nasıl saygı duyulmasını istiyorsam, Musevi, Ateiste de aynı şekilde davranılmasını istiyorum."

'YETER, HAK MİLLETİNDİR'

Dünyada, millete rağmen hiçbir şeyin olmadığını kaydeden AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1950 yılında Adnan Menderes'in 'yeter hak milletindir' diyerek iktidar olduğunu söyledi. AK Parti'nin 'yeter karar milletindir' sloganı ile hareket ettiğini anlatan Erdoğan, "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Öyleyse millete rağmen nasıl yapacaklar? Siz nasıl karar verirseniz öyle olacak. AK Parti iktidarı Tayyip Erdoğan'ın değil, milletin iktidarı olacak. Eninde sonunda hak tecelli eder. Biz yolumuzda hizmete devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

 
Ecevit: Kendisi bilir
Türkiye'nin iyi niyetli girişimlerine, Başbakan Ecevit'in mektubuna rağmen Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in ısrarla tüm girişimlere kapılarını kapatması Ankara'daki "Saddam yanlısı" havayı değiştirdi.
'Merkez sağın adresi DYP'
Merkez sağın tek adresinin DYP olduğunu savunan Tansu Çiller, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan DYP iktidarı ile kurtulacağını ileri sürdü.
Çelik: HADEP kapatılmamalı
HADEP'li belediye başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Belediye Başkanı Feridun Çelik, HADEP'in kapatılmasının, milyonlarca insanı hayal kırıklığına sürükleyeceğini belirterek, partinin kapatılmaması gerektiğini savundu.
Nezarette basın toplantısı...
'Abulut vekilliği hemen bıraksın'
ANAP Ankara İl Başkanı Erol Akgün, Yıldırım Akbulut'un istifa sürecini tamamlayarak milletvekilliğinden de istifa etmesini beklediklerini söyledi. Akgün, Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ANAP'tan istifa eden Yıldırım Akbulut'un, diğer bir çok siyasi gibi 1983'de il başkanlığından başladığı siyasi hayatında sırayla milletvekili, bakan, meclis başkanı ve başbakan olduğunu hatırlattı. Yıldırım Akbulut'un son o alarak 1999 seçimlerinde Ankara 2. bölge 1. sıradan aday gösterildiğini anımsatan Erol Akgün, "Fakat, sayın Akbulut bu yoğun emeklere teşekkürü ve çabalara saygıyı, kendisi hakkında fıkra üreten partiye geçmek üzere partimizden istifa ederek göstermiştir" dedi. Akgün, "Bu davranışını akıl, mantık ve ahlak yönünden anlayamadığım gibi siyasi açından da anlamlı bulmuyorum. Sayın Yıldırım Akbulut'un istifa sürecini tamamlayarak milletvekil-liğinden de istifa etmesini bekliyoruz" diye konuştu.
10 Şubat 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED