T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Fener'de aşı tutuyor

Fenerbahçe, Yimpaş Yozgat karşısında 42. dakikada Revivo'nun attığı golle devreyi 0-1 önde kapadı. 76. dakikada Rapaiç'in ortaladığı top kaleci Diallo'ya çarpıp ağlara gitti: 0-2. 86. dakikada Mehmet'in frikik golü skoru belirledi: 1-2.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından kopmak istemediği, Yimpaş Yozgatspor'un ise kümede kalma mücadelesi verdiği karşılaşmayı Sarı-lacivertli ekip 2-1 kazandı. Maçın ilk yarısında etkili bir futbol ortaya koyamayan iki takım da ender girdiği pozisyonlardan yararlanamazken 42. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Andersson'un asistliğini yaptığı pozisyonda Revivo, ilk vuruşundan faydalanamadı, kaleciden dönen topa ikinci kez dokundu ve takımını öne geçirdi.

MEHMET'İN GOLÜ YETMEDİ

İkinci yarıda da vasatın üstüne çıkmayan mücadelede Yimpaş Yozgat risk alırken, Fenerbahçe daha rahat pozisyon bulmaya başladı. Sonradan oyuna giren Rapaiç'in 76. dakikada ortaladığı top kaleci Diallo'ya çarpıp ağlara gidince Sarı-lacivertli takım 2-0 öne geçti. 86. dakikada ise evsahibi ekibin golü geldi. Kazanılan frikik atışını Mehmet, Rüştü'nün uzanamayacağı köşeye gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 1-2.

Deplasman fobisi de bitti

Kendi sahasında gösterdiği başarıyı dış saha maçlarında gösteremeyen F.Bahçe, Yimpaş Yozgat galibiyetiyle bu şanssızlığına son verdi. Sarı-lacivertliler, Göztepe, Diyarbakır, Samsun ve Ankaragücü'ne deplasman maçlarında yenilmişti. Bu arada kadroya girmekte zorlanan Rapaiç, ikinci yarıda girdiği oyunda golünü atarken 26 hafta sonra golle tanışmış oldu. Hırvat futbolcu en son golünü geçen sezon 30. haftada Erzurum'da atmıştı.

DERBİ'Yİ TOKAT YÖNETSİN

Sarı-lacivertli yönetim G.Saray maçını Metin Tokat'ın yönetmesini istiyor. Basın sözcüsü Atilla Kıyat, G.Saray'a 2-0 yenildikleri ilk yarıdaki maçın hakemi Metin Tokat'ı istediklerini söyledi. Asbaşkan Murat Özaydınlı da penaltısız da maç kazanacaklarını belirterek Tokat'ı istediklerini söyledi. Yönetici Nihat Özdemir de, takımın Galatasaray maçında coşacağını söyledi.

KARA: HAKETMEDİK

Yimpaş Yozgatspor Teknik Direktörü Rasim Kara, kazanmaları gereken bir maçtan mağlubiyetle ayrıldıkları için çok üzgün olduklarını açıkladı. Defansın tek bir hareketinden dolayı geriye düştüklerini belirten Kara "İkinci yarıda oyun kontrolünü elimize geçirdik. Ancak Diallo'nun hatası hesapta yoktu. Risk aldık, ancak bir gol bulabildik. Camia olarak galibiyete kenetlenmiştik. Artık kalan 12 maça bakacağız" dedi.

LORANT: ÇOK GOL KAÇIRDIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant, kötü oynadıkları maçta 3 puan almalarının memnun verici olduğunu söyledi. Şu ana kadarki en kötü futbollarını oynadıklarını söyleyen Alman hoca, "Zemin oyun açısından çok kötüydü. Takım olarak rakipten daha iyi bir performans sergiledik. Erken öne geçtik. 2. golü de bulduk. Koparmamız gereken maçta çok gol kaçırdık. İnşallah Galatasaray maçında bu kadar gol kaçırmayız" dedi.

Lorant, Y. Yozgat maçına farklı bir kadro ile çıkarak sürpriz yaptı. Mustafa Doğan, Lazetiç, Hakan, Serkan ve Yusuf'u İstanbul'da bırakan Alman hoca, dünkü maçta uzun bir aradan sonra Mert Meriç'e onbirde şans verdi. Lorant'la birlikte yıldızı yeniden parlayan Uche ise grip olduğu için tribüne çıkarken, sakatlıktan kurtulan Johnson ise yedek soyundu. Yimpaş Yozgatspor'da ise sarı kart cezalısı Cem Karaca'nın forma giyemedi. İki takım arasında oynanan PAF maçını Sarı-lacivertli gençler 3-0 kazandı.

Yimpaş Yozgatspor-Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmayı civar illerden gelen yaklaşık bin kişilik bir Fenerbahçe taraftarı da izledi. Bu arada, Fenerbahçeli taraftarları taşıyan otobüslerde, şehir girişinde arama yapmak isteyen güvenlik güçlerine taraftarların izin vermek istememesi üzerine tartışma çıktı. Yaşanan arbede de bir güvenlik görevlisi yaralandı. Maçı Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez ile Yozgat Milletvekilleri de izledi. Bu arada zeminin kötü olması nedeniyle maçtan önce sahaya 10 kamyon kum döküldü.

Spor Yazarları
Ümit Aktan: Ahmet Bıyıklı :
Düğün evinde cenaze marşı Sevinen haklıdır
Güray Soysal: Bekir Boran:
Önce kayıp, sonra kazanç "Paralimpik olmadan olimpiyat olmaz"
 
ASLAN'IN GÖZÜ KORKTU
Antalya maçında başlayan sakatlık serisi Malatya karşısında devam etti. Dizinde ödem oluşan Sergen, F.Bahçe maçında yok.
Kartal hesap görecek
Beşiktaş, İnönü'de yenildiği rakibi karşısında 3 puan arıyor.
A.Gücü UEFA'ya doğru
Lig'de UEFA Kupası'na katılabilmek için mücadele eden Ankaragücü, Göztepe'yi farklı yendi.
Beşiktaş lideri devirdi
Ligin tek yabancısız takımı olan Siyah-Beyazlılar, lider Darüşşafaka'yı devirdi.
Denizli tırmanıyor
Ligin ikinci yarısında başarılı bir performans gösteren ve Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u eleyerek yarı finale yükselen Denizlispor, Antalyaspor'u 3-2 mağlup etti. Denizlispor'u galibiyete taşıyan goller, 20. ve 63. dakikada penaltıdan Muzaffer ve 56. dakikada Coşkun'dan geldi.
Bursaspor D.Bakır'ı 90'da vurdu
Bursaspor, Diyarbakırspor'u, son dakikada attığı golle 3-2 mağlup etti. Karşılıklı ataklarla devam eden mücadelenin 36. dakikasında Bursaspor'da Serkan kırmızı kart görürken, 4 dakika sonra Okan, Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. 1 dakika sonra ise Diyarbakırspor'da Ali Yılmaz beraberliği getiren golü attı. İkinci yarıda etkili olan konuk ekip Bursaspor, 52. dakikada Okan'la skoru 2-1'e taşırken, 77. dakikada Fazlı, Diyarbakır'a beraberliği getirdi: 2-2. Maç bu skorla tamamlanacak diye beklenirken uzatma dakikasında Ender, Bursaspor'a 3 puanı getiren golü attı: 3-2. s
Ay-yıldızlılar bugün toplanıyor
AMilli Futbol Takımı, Dünya Kupası finalleri hazırlıklarına bugünden itibaren start verecek. Milliler, 12 Şubat Salı günü Ekvador ile Hollanda'da yapacağı özel maçın hazırlıklarına bugünden itibaren başlayacak. Aday kadroda yer alan futbolcuların bir kısmı bugün Polat Renaissance'da toplanacak, akşam da Florya'da ilk çalışmasını yapacak. Milliler, yarın da Hollanda'ya gidecek.
10 Şubat 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED