AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Beşiktaş'a Ahmet'in golü piyango

Perşembe günü Lazio ile oynayacağı maçı düşünen Beşiktaş, Ankaragücü karşısında tat vermedi.

Beşiktaş ligin güçlü ekiplerinden Ankaragücü ile yaptığı karşılaşmayı Ahmet Dursun'un 42. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Oyuna seyircisinden aldığı destekle hızlı başlayan Siyah-Beyazlı ekip Ankaragücü'nün orta alanda sert oyunu ve yakın markajıyla karşılaştı. Zevksiz ve kalitesiz geçen maçın 42. dakikasında Ahmet Dursun, Zago'nun ara pası ile buluştuğu anda kaleye düzgün ve sert vurarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Devre bu skorla bitti.

ANKARAGÜCÜ SERT OYNADI

İkinci yarıdaki oyunun ilk yarıdaki oyundan farkı yoktu. Beşiktaş'ta Pancu'nun 55. dakikada oyuna girmesinden sonra tempo biraz yükseldi. Siyah-Beyazlı takım pozisyon da bulmaya başladı. Ancak Beşiktaş'ın gol umutları Ahmet Dursun ve İlhan Mansız rakip savunma tarafından iyi kontrol edilince karşılaşmada başka gol olmadı. Beşiktaş bu galibiyetiyle puanını 57'ye yükseltirken yenilmezliğini de korumuş oldu.

Lucescu: Moral bulduk

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, Ankaragücü karşısında alınan galibiyetin Lazio maçı öncesi takımın morali açısından çok önemli olduğunu söyledi. Pozisyon zenginliği yaşamalarına rağmen skor açısından kısır bir karşılaşma olduğunu belirten Rumen teknik adam, "Eksiklerimize rağmen sonuç olarak üç puan iyi. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

LAZİO'YA ÇOK GOL ATARIZ

Menacer Sinan Engin ise kolay bir maç olmadığını ifade ederek, "Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Kontrollü bir oyun sergiledik. Rakipler kaybetmiyor, bizde kazanmaya devam etmeliyiz" diye konuştu. Engin, Perşembe günkü Lazio maçında da çok gol atacaklarını iddia ederek, "Lazio turları deplasmanlarda aldığı sonuçlarla geçti. Bu turu geçersek final oynarız" şeklinde konuştu.

TOLGA KART CEZALISI

Ankaragücü maçında sarı kart gören Tolga cezalı duruma düştü. Genç futbolcu önümüzdeki hafta Gaziantepspor deplasmanında oynanacak karşılaşmada forma giymeyecek.

Kadroda revizyon

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, Ankaragücü maçında kadroda değişiklik yaptı. Rumen teknik adam, Lazio maçında ilk 11'de görev verdiği 5 futbolcusunu, Ankaragücü karşısında yedek soyundurdu. Roma'da ilk 11'de sahaya çıkan kaptan Tayfur, Pancu, Ahmet Yıldırım, Ali Eren ve Niyazi, bu kez yedekler arasında yer aldı. Bu futbolcuların yerine savunmada Tolga ve Zago, orta alanda Kaan Dobra ve Yasin Sülün, forvette de Ahmet Dursun görev aldı. İleri ikili İlhan Mansız-Ahmet Dursun'dan oluşurken, sol kanatta yine Serdar oynadı.

MAÇ ÖNCESİ OLAYLAR ÇIKTI

Karşılaşma öncesi Beşiktaş ve Ankaragücü taraftarları arasında olay çıktı. Eski açık tribünün arkasındaki büfe önünde karşı karşıya gelen taraftarlar, birbirlerine taş attı. Olaylar güvenlik güçlerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Basit bir gole boyun eğdik

Ankaragücü Teknik Direktörü Tevfik Lav maçtan sonra yaptığı açıklamada rakibine basit bir golle yenildiklerini söyledi. Lav, "Oyunun belirli bölümlerinde Beşiktaş'tan daha iyiydik. Özellikle ikinci yarıda yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. Maçın kaderini belirleyen golde dikkatsizdik. Son haftalarda oynadığımız maçların yorgunluğunu bu maçta biraz fazla hissettik. Bundan sonraki maçlarımızı kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Beşiktaş'a UEFA'da başarılar dileriz" dedi.

Spor Yazarları
Hürol Bilal :
Kartal zorlandı
 
FATURA FUTBOLCULARA ÇIKARILDI
Yusuf, Abdullah, Fatih, Ceyhun, Ümit ve Mirkoviç topun ağzında.
G.SARAY'ın hedefi Şampiyonlar Ligi
Fatih Terim'in gözü çok yükseklerde
Trabzon 4 köşe
Ligde Bugün
İngiltere'de Türk rüzgarı
İngiltere Premier Ligi'nde takımlarını taşıyan oyuncular arasına Tugay ve Hakan Şükür'de girdi. Blackburn'un Arsenal'ı 2-0 yendiği maçta bir gol atan Tugay ve başarılı oynayan Hakan'a övgüler yağıyor. Gazeteler Blackburn'un Türk futbolcularla şampiyonluk yarışında Arsenal'a büyük yara verdiğini yazdılar. Greame Souness, Hakan Şükür'ü uzun süre takımında görmek istediğini belirterek "Hakan ile gelecek sezon içinde anlaşacağımıza inanıyorum" dedi.
R.Sociedad'ı Nihat taşıyor
İspanya liginde zirve mücadelesi veren Real Sociedad'ı millli futbolcumuz Nihat Kahveci zirveye taşımaya devam ediyor. Bask takımının Racing Santander deplasmanında 2-1 galip geldiği maçta Milli oyuncumuz attığı bir golle galibiyette büyük rol oynadı. Nihat, attığı nefis frikik golüyle mağlup durumundaki takımını beraberliğe taşıdığı maçta diğer gol Karpin'den geldi. Nihat'ın 90 dakika, Tayfun'un 14 dakika sahada kaldığı maçta, ayrıca Nihat'ın kullandığı iki frikiği de rakip kaleci güçlükle dışarı atabildi. Real Sociedad bu galibiyetle ligde Real Madrid'in 1 puan arkasında ikinci sıradaki yerini korudu.
17 Mart 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED