AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Valilere işkence uyarısı

Valileri Ankara'da toplayan Başbakan Erdoğan, "Temel hak ve hürriyetlerin evrensel standartlarda ve ülkenin her yerinde yaşanması konusunda her türlü tedbiri alın" dedi.

İktidara geldikten sonra 81 ilin valisini ilk kez Ankara'da toplayan Başbakan Erdoğan, valilere işkence ve kötü muamelenin sonunu getirme çağrısı yaptı, halkla kucaklaşmalarını istedi. Başbakan Erdoğan, 59. hükümetin kuruluşundan sonra dün valileri Başbakanlık Yeni Bina'da topladı. Toplantıya deprem yaralarını sarmaya çalışan Bingöl Valisi Hüsnü Avni Coş dışındaki 80 ilin valisi katıldı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Devlet Bakanı Beşir Atalay da toplantıda hazır bulundu.

Vatandaşa güven

Başbakan Erdoğan, hükümet-vali uyumu konusunda aksaklıklar bulunduğunu, AK Parti hükümetinin uygulanabilir kararlar alacağını vurguladı. Erdoğan, "Hizmeti erteleyen, şekilci bürokrasiyi önemseyen, yönetim ile vatandaş arasındaki mesafeyi açan her türlü uygulamayı kaldırmak zorundayız. Hedefimiz, ekonomik ve sosyal alanda AB normlarını yakalamaktır. Bu hayal değil. Yeter ki, toplumun ertelenmiş taleplerine cevap üretmede hepimiz aynı kalp atışlarına sahip olalım, memur zihniyetini bırakalım" diye konuştu.

Hükümetin önceliğinin vatandaşa insanca yaşam için gerekli olan adımları atmak olduğunu kaydeden Erdoğan, "Vatandaş artık, insan haklarına saygı istiyor, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele istiyor, saydamlık istiyor, iş istiyor, aş istiyor, geleceği güvenle bakmak istiyor. Halkımız; korkularla, kaygılarla, endişelerle uğraşmayı değil, günlük hayatına yansımış iyileştirmeleri bekliyor. Sizlere en önemli mesajım; temel hak ve hürriyetlerin evrensel standartlarda ve ülkenin her yerinde yaşanması konusunda gerekli her türlü tedbiri almanızdır" dedi.

İşkence kesinlikle bitecek

İşkence iddialarının toplumun hafızasından silinmesini isteyen Erdoğan, "Hükümetimiz, işkence ve kötü muamelenin kökünün kazınmasında kararlıdır. Hiçbir şekilde işkenceye ve kötü muameleye müsamaha etmenize imkan yoktur. Sizlerden, oluşması muhtemel her türlü insan hakları ihlali iddialarını; en etkili biçimde ve derhal inceleyerek sonuçlandırmanızı bekliyorum" dedi. Başbakan, valilere 270 trilyon kaynak aktarıldığını hatırlatarak, bunun gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedi.

Kamu Yönetimi ve Mahalli İdareler Reformu ile 'vatandaş odaklı yönetim' hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, "Üzerinde çok konuşulan ancak bugüne kadar hiçbir siyasi iktidarın göze alamadığı bütünlükle bir kamu yönetimi reformunu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Valilerden kendi illerinde afetlere karşı hazırlık çalışması yapmalarını isteyen Erdoğan, "Sizler aynı takımın oyuncularısınız. Oyunun adı bayrak yarışı ve hedefi kalkınmış, modern bir Türkiye'dir. Bugüne kadar şöyle veya böyle kendisine haksızlık edilmiş olabilir. Ama gün barışmak, kucaklaşmak günüdür" dedi.

  • HABER MERKEZİ/ANKARA

    KKTC'ye önemli ziyaret

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek. Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile görüşecek. Görüşmeye, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Çevre Bakanı Serdar Denktaş da katılacak. Erdoğan, basın toplantısının ardından, KKTC Meclis Başkanı Vehbi Zeki Serter ile görüşecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ahmet Özteker'i de ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan, Girne Limanı'nda yapacağı incelemelerin ardından akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

    Erdoğan'lı Meclis albümü hazırlandı

    Siirt seçimlerinden sonra hazırlanan TBMM albümü yenilendi. 3 Kasım seçimlerinden sonra hazırlanan albüm, Siirt seçimlerinin iptal edilmesi üzerine az sayıda bastırılmıştı. Yeni albümde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu partiden Parlamento'ya giren Öner Ergenç ve Öner Gülyeşil yer alıyor. Albümde Erdoğan'la ilgili olarak şu bilgiler yer aldı: "İstanbul-1954-Ahmet-Tenzile-Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İngilizce-İktisatçı-Özel Sektörde Müşavir ve Üst Düzey Yönetici-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı-Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı-Başbakan-Evli-4 çocuk"

  •  
    Perle: Suriye ve İran için yanımızda olun
    ABD Savunma Bakanlığı eski danışmanlarından Perle, ABD-Türkiye ilişkilerinin geleceğinin, Türkiye'nin Suriye ve İran konusunda tavrına bağlı olduğunu söyledi.
    ABD'nin çekilin talebi yok
    Dışişleri Bakanı Gül, "Türk askerinin Kuzey Irak'tan çekilmesine yönelik herhangi bir talep yok" dedi.
    'Soygunlar bitecek'
    ABD'den alınan Awacs'lar sorun oldu
    Başbakan'dan AB genelgesi
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB konusunda Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan bir genelge yayınladı. Başbakan Erdoğan genelgede, Ulusal Program'ın uygulanmasına ilişkin koordinasyon görevlerinin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne verildiğini hatırlatarak, özellikle Kopenhag Siyasi Kriterleri'nin uyum çalışmalarının hızlandırılarak tamamlanmasının büyük önem taşıdığına işaret etti.
    'Uygulamada sorun var'
    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, insan hakları konusunda "uygulamada aksaklıklar var" dedi. Elkatmış, Fikret Başkaya ve İHD konusunda yaşanan gelişmeleri örnek göstererek, "Bir yandan yeniden yargılamayı kabul ediyoruz, diğer yandan biz yeniden dava açıyoruz. İnandırıcılığımız kalmıyor" diye konuştu
    'AB için çok çalışmalıyız'
    Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin AB yolunda önemli bir dönemece girdiğini belirterek, "AB için daha çok çalışmalıyız" dedi. 6. Uyum Paketi olarak isimlendirilen yeni bir AB paketi getireceklerini açıklayan Çiçek, "2003 yılının ekim ayında yeni bir İlerleme Raporu açıklanacaktır. AB için çok çalışmalıyız" dedi.
  • TBMM BÜROSU


    CHP'den iptal başvurusu
    CHP, Turizm ve Kültür bakanlıklarının birleştirilmesini öngören 4848 sayılı yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Oğuz Oyan ile Haluk Koç tarafından yapılan başvuruda, toplam 52 madde olan yasanın 46 maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istendi.
    Kanadoğlu'ndan veda ziyareti
    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden 20 Mayıs'ta yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Sabih Kanadoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretinde bulundu. Başbakanlık Merkez Binası'ndaki ziyaret, yarım saat sürdü.
  • 9 Mayıs 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED