AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Bu ilişki bitecek mi?

Wolfowitz'in açıklamalarıyla bozulma noktasına gelen ABD-Türkiye ilişkileri İskele Sancak'ın gündeminde. Programda konuyla ilgili her türlü görüş yeralıyor

İskele Sancak'ta, ABD-Türkiye ilişkileri masaya yatırılıyor. Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu programda, özellikle Irak savaşı sürecinde ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda 50 yıllık müttefik ve stratejik ortak olan iki ülke ilişkilerinin eskiye nazaran gerilediği, hatta bozulduğu yönündeki yorumlar ve Türkiye'nin ABD ile müttefik olmasını doğru bulmayan çevrelerin görüşleri dile getiriliyor.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz'in yaptığı ve adeta Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri ilişkilerini yol ayrımına getiren açıklamanın da konuşulacağı programda, bunun Amerikan yönetimini bağlayan bir açıklama olmayıp, Wolfowitz'in kişisel görüşlerini yansıtmakta olduğunu düşünen yorumcular da söz alıyor.

Bu müttefik ilişkisinin bozulma raddesine gelmesinde Türkiye'yi suçlayanlar ve ABD'nin geçmişinde müttefik ilişkisine gereken duyarlılığı göstermediği için işin buralara geldiğini belirtenlerin de söz alacağı programda, "Irak savaşıyla birlikte soğuklaşan, Wolfowitz'in açıklamalarıyla iyice gerilen ilişkiler bundan sonra nasıl gelişecek?", "Karşılıklı sert açıklamalarla nereye gidiliyor?" gibi soruların altı aranıyor. Programa uzmanlar ve gazeteciler konuk oluyor.
Kanal 7 / 23.15


'Ölüm'le oyun olmaz!

90'lı yıların en başarılı doğaüstü gerilim filmlerinden biri sayılan Flatliners, ünlü yönetmen Joel Schumacher'in imzasını taşıyor. 'Ölmek için güzel bir gün' cümlesiyle başlayan film ölüm üzerine deneyler yapan ve hayatla ölüm arasındaki ince çizgiyi esneten bir grup tıp öğrencisinin yaşadıklarını anlatıyor. Ancak bu eylem gençlerin başına türlü işler açacaktır. Ölümle yaşam arasındaki bir kaç dakikalık süre boyunca hayatlarındaki en yüzleşemedikleri korkularıyla yüzleşmek zorunda kalan gençler, sonunda ölümden sonra ne olduğunu keşfedemiyorlar ama, gizlide kalmış bazı korkuları ve günahlarıyla hesaplaşıyorlar. Türün sevenlerince sonuna dek merakla izlenebilecek olan filmde, bugün hemen hepsi birer star olan ünlü oyuncuların gençlik performanslarını görmek mümkün. Yapımcılığını Michael Douglas'ın gerçekleştirdiği film aslında yarı gerçek bir hikayeye sahip. Filmdeki gibi bir grup doktor adayının yaptığı çılgın deneylerin üzerine kurulu filmin yönetmeni, sonradan Batman serisinin devam filmlerine imza atan Joel Schumacher...


Bunlar da Spielberg'in 'UFO'ları

İndiana eyaletinin Muncie kasabasında yaşayan Roy, bir elektrikçidir. Bir gece, bir arızayı gidermek için çağrılan genç adam, gökyüzünde nesneler görür. Onların ne olduğunu anlamaya çalışan Roy, hükümetin bu konudaki sessiz tavrına şaşırır. Genç adamın tavırları eşini endişelendirmektedir. Bu arayışları arasında Jillian ile tanışan Roy, sonunda kendisini anlayacak birini bulmuştur. Jillian da onları görmüştür ve ikisi beraberce bu inanılmaz esrarı çözmeye çalışırlar.

Üçüncü Türle Yakın İlişkiler

Orj Adı: Close Encounters Of The Third Kind Yön: Steven Spielberg Oyn: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon (Bilim-Kurgu/1977)
KANAL D / 00.10


Kadınların vakfında vukuat var

Kenan Işık ve Sanem Çelik'i biraraya getiren Günahım Neydi Allahım'da, kadınlar onlardan gizlice bebekleri kendi için yapıp satan vakıf üyesini bulmaya çalışırlar. Semiha ilk kez isterse gerçek bir hafiye olabileceğini gösterir ve yaptığı araştırmalarla kadını tespit eder. Ahmet'in fikrini almaya karar verirler.
Trt 1 / 20.45

 
Otomotiv sektörünü düze çıkarma projeleri Yavuz Baydar'ın sunduğu SoruCevap programına, FİAT Uluslararası İş Geliştirme Grup Başkanı ve TOFAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jan Nahum konuk oluyor. Nahum, Baydar ve izleyicilerin 'Türkiye'de otomotiv pazarının büyümesini hangi faktörlerin engellediği', 'Otomotiv sektörüne yönelik yeni üretim projeleri için neler yapılması gerektiği' ve 'Sektörün rekabet gücünün nasıl arttığı' gibi sorularını yanıtlıyor.
Cnn Türk / 19.10

Eurovizyon'da neden İngilizce şarkı söylenir?
Türk Pop Müziğinin efsane topluluğu MFÖ'nün üç ünlü üyesi Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur MFÖ Show'da ünlü isimleri ekrana getirmeye devam ediyor. Programın bu haftaki bölümüne, Sertap Erener konuk oluyor. Son günlerdeki "Eurovizyon'da neden İngilizce şarkı söylenir?" tartışmaları ile gündemde olan Erener, programda bir Bob Dylon klasiği olan 'One More Cup of Coffee' ve Eurovision parçasını da seslendiriyor.
Atv / 23.15

Bam Teli'nde bu kez kadınlar ses veriyor
Yol öykücüsü Tayfun Talipoğlu yolların ve yolları yaşayanların öyküsünü ekrana getirmeye devam ediyor. Bu haftaki Bam Teli'nde kadınlar ses veriyor. Talipoğlu bu hafta, yollarda karşılaştığı analarla konuşuyor ve izleyenleri Bam Teli analarıyla buluşturuyor ve tüm anaların anneler gününü kutluyor. Programda kadınlar üzüntülerini, sevinçlerini ve sitemlerini izleyicilerle paylaşıyor.
Ntv / 22.05

Zalim'de, aşk filizleniyor...
Mahsun Kırmızıgül'ün rol aldığı Zalim'de, bebeğini düşüren Sudenaz hastaneden çıkar. Şanlı Bey de düğün hazırlıklarının hızlandırılmasına karar verir. Ayaz gece kaçmayı planlarken, Sudenaz ile birlikte aynı odada yatmak zorunda kalır ve ancak, Sudenaz hemen uyuyakalınca Ayaz ne yapacağını bilemez.
Star / 21.45
9 Mayıs 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED