T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

İz bırakan komşuluk

Bağcılar'da bu yıl 2. kez düzenlenen Komşuluk Haftası, hafızalarda izler bırakarak sona erdi. Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, komşuluğun da tüm Türkiye'de kutlanan haftalar arasına alınmasını istedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, ilçelerinde ikincisini düzenledikleri Komşuluk Haftası'nın tüm Türkiye'de kutlanan haftalar arasına alınması için "Bu güzelliği Türkiye'nin her köşesinde yaşatmalıyız" çağrısında bulundu.

Bağcılar Kültür Çadırı'nda 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlanan Komşuluk Haftası Belediye Başkanları'nın katıldığı panel ve düzenlenen tatlı yarışması ile sona erdi. Haftanın kapanış konuşmasını yapan Kıyıklık, komşuluğun kalplerin birbirine açılması anlamına geldiğini söylerek, düzenlenen haftanın amacının komşuluk ilişkilerini düzeltmek olduğunu bildirdi. Kıyıklık, komşuluk haftası düzenlenmesi fikrinin Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce'ye ait olduğunu dile getirdi. Güllüce'nin Tuzla'da maddi imkansızlık nedeniyle bu haftayı kutlayamadığını belirten Kıyıklık, "Umuyoruz ki insanları bir araya getiren bu hafta tüm Türkiye'de kutlanan haftalar arasına alınır ve her yıl resmi olarak kutlanır" diye konuştu. Gecede düzenlenen paneli yöneten Güllüce ise, komşunun Seçilmiş kardeş olarak algılanması gerektiğini belirtti.

'En tatlı komşu'

Haftanın kapanış gecesinde komşular arasında bir de tatlı yarışması yapıldı. Ev hanımlarının katıldığı yarışmada birbirinden güzel 14 çeşit tatlı yarıştı. Jüri üyelerini ise belediye başkanları ile ev hanımlarının oluşturduğu yarışmanın sonucunda 12 numaralı tatlının sahibi Ayten Baylan birinci, Fetme Zehra Erbay ikinci, Neslinaz Çağman isimli ev hanımları da üçüncü oldular. Türk Halk Müziği sanatçıları Orhan Hakalmaz ile Ramazan Yakar'ın da sahne aldığı kapanış gecesine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Geceye katılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Azmi Ateş, Tuzluca Belediye Başkanı İdris Güllüce, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ve Güngören Belediye Başkanı Yahya Baş da komşuluk ilişkilerinin önemine dikkat çeken konuşmalar yaptılar.

 
Balık yüz güldürüyor Denizlerde yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte, geçen yıl iflas noktasına gelen balıkçılık sektöründe umutlu günler yaşanıyor. Karadeniz`de palamut ve torik, Marmara`da da hamsi bolluğu, aldıkları borç ve kredileri ödemekte zorluk çeken balıkçıların yüzünü güldürüyor. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon kişinin geçimini sağladığı balıkçılık sektörü, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri nedeniyle geçen yıl neredeyse iflasın eşiğine geldi. 1 Eylül 2001'de yeni av sezonunun başlaması üzerine, İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği'ne kayıtlı 1600 balıkçı, İğneada, Kefken, Şile ve Zonguldak açıklarında avlanmaya başladı. Palamut ve torikteki bereket, aldıkları borç ve kredileri ödemekte zorluk çeken balıkçıları sevindirdi.
ULUDAĞ'DA YILIN 'İLK KAR'I YAĞDI
Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'ın yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı. Uludağ Meteoroloji İstasyonu'ndan alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesiyle, Uludağ'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Yağış, zirveyi kısa sürede beyaz örtüsüne kavuşturdu.
1 Ekim 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED