T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

CİMBOM MADEN BULDU

Şampiyonlar Ligi'ndeki zaferlerinin ardından ligdeki üstünlüğünü pekiştiren Galatasaray, zor bir deplasmanı rahat geçti. Cimbom son haftaların başarılı oyuncusu Sergen ile 1-0 öne geçti. Mehmet Ali beraberliği sağladı. İkinci yarıda oyuna giren Arif iki gol daha atarak sonucu belirledi.

Ligin 7. haftasına da kayıpsız kapatan Galatasaray, G.Birliği'ni 3-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Oyuna dengeli başlayan, orta alanda pozisyon üreten Sarı-Kırmızılı ekip 20. dakikada Sergen'in golü ile 1-0 öne geçti. Gençlerbirliği bu gole 33. dakikada Mehmet Ali ile cevap verince skor eşitlendi: 1-1. İlk yarının sonuna dek dişe diş bir mücadele vardı. Ancak iki takım da savunmada dikkatliydi. Lucescu, 38. dakikada Bülent Akın'ın yerine oyuna Suat'ı aldı. Ancak sonuç değişmedi.

İkinci yarıda kopardılar

Galatasaray, oyunun ikinci yarısında da üstünlüğü elinde tutan taraftı. Sarı-Kırmızılı takımda Fleurquin'in yerine giren Arif, 61. dakikada ceza alanı dışından sert bir vuruşla Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra gol arayan ve riske giren Gençlerbirliği oyunu açınca Arif 71. dakikada takımına bir gol daha kazandırdı ve skoru 3-1 yaptı. Maçın bundan sonraki dakikalarında iki takımın da gol çabaları sonuç vermedi ve Galatasaray, Ankara'dan üç puan getirirken, liderliğini de sürdürdü.

Maçtan Notlar...

Birinci Süper Lig'de Gençlerbirliği ile Galatasaray arasında yapılan maça, Ankaralı futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Özellikle Galatasaray'a ayrılan tribünler, maçın başlamasına 2 saat kala tıklım tıklım dolarken, ev sahibi Gençlerbirliği taraftarları, yalnızca bir kale arkası tribününde yer aldı. Başkent ekibinin tribünlerinde yer yer boşluklar da gözlendi.

Karşılaşma öncesi Galatasaray Kulübü Başkanı Mehmet Cansun, sarı-kırmızılı takımın kaldığı Hilton Oteli'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, bugün bir gazetede yer alan Capone'nin transferinde Galatasaraylı bir yöneticinin komisyon aldığı iddialarını yalanladı. Cansun, bu konunun zaten Galatasaray Kulübü dışında olduğunu, sadece Capone ile menacerini ilgilendireceğini söyledi. Cansun, maç öncesi yaptığı açıklamada da Gençlerbirliği ile Ankara'da yaptıkları karışlaşmalarda her zaman zorlandıklarını belirterek, endişesini dile getirdi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise "Galatasaray'ın Türkiye'de ve Avrupa'da yaptıkları belli. Gücü ortada ama kazanmak için mücadele edeceğiz" dedi. Maç öncesi Galatasaray lehine tezahüratlar yapan ve sevgi gösterilerinde bulunun sarı-kırmızılı taraftarlar, maçın başlamasıyla "Only Love You Galatasaray" yazılı dev bir pankart açtılar.

Spor Yazarları
Ümit Aktan : Hürol Bilal :
Cimbom 'daha lider' oldu... İşte Baya, İşte Beşiktaş...
 
Kartal'ı tutabilene aşkolsun
İlk yarıyı Nihat'ın biri penaltıdan iki golü ve Ronaldo'nun sayısıyla 3-0 geçen Beşiktaş, Tümer'le bir de penaltı kaçırdı. İkinci yarıda 2 şok gol atan Körfez ekibi, 4-2 yenildi.
İSTANBUL TRANSİT GEÇTİ
Güçlü rakibi karşısında Ender'in golüyle yenik duruma düşen İstanbulspor, Petkov ile beraberliğe ulaştı. Selçuk takımını galibiyete taşıyan golü attı. Murat Sözkesen kazanılan penaltıyı kaçırınca konuk takım Bursa'dan 3 puanla döndü.
Denizli direniyor
Denizli, "Osmanlı Devleti" benzetmesinden sonra "İçimizdeki rakipler" açıklamasıyla camiayı sarstı.
Milan Terim'i üzdü: 1-3

Göztepe düşüşte
Lige iyi başlayan ve ilk beş maçında yenilgi yüzü görmeyen Göztepe, geçen hafta yenilmezliğini Kocaeli'de bırakmıştı. Cezası nedeniyle Yozgat Yimpaş maçını İzmit'te oynayan Sarı-Kırmızılı takım golsüz berabere kalarak 2 puan daha yitirdi. Birinci Süper Futbol Ligi'nde Göztepe, Yimpaş Yozgatspor ile golsüz berabere kaldı. İlk yarıda rakibi karşısında mahkum oynayan Göztepe, rakip kale önünde etkili olamadı. İkinci yarıda ise Hakem Serdar Tatlı, kasığındaki çekme nedeniyle yerini dördüncü hakem Ali Şahan'a bıraktı. Karşılaşmada iki takım da gol atma başarısı gösteremeyince karşılaşma 0-0 sona erdi.

1 Ekim 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED