T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Ekonomi kötü gidecek'

Başbakan Ecevit, uluslararası terör krizi nedeniyle Türk ekonomisinin bir süre daha kötü gideceğini belirterek, ekonomik programın yenileneceğini söyledi

Başbakan Bülent Ecevit, "Bu hükümet bir süredir tahrip edilmek isteniyor, yıkmak için büyük bir kampanya var" dedi. ABD'ye yapılan saldırı nedeniyle ekonominin bir süre daha kötüye gideceğini belirten Ecevit, "Ekonomik program yenilenecek" dedi.

CNN Türk'te yayınlanan "Cafe Siyaset" programına katılan Ecevit, TÜSİAD Başkanı Özilhan'ın, "Türkiye hemen seçime gitsin, Siyasi Partiler Yasası değiştirilsin, hükümet hemen çekilsin" ve Koç Grubu eski yöneticisi İnan Kıraç'ın "Vatanını seven işadamı, siyasete girmeli" sözlerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: "Aslında, 11 Eylül'e kadar işler bir hayli iyi gitmeye başlamıştı. Bunu TÜSİAD da dahil, iş çevreleri de kabul ediyordu. Ama 11 Eylül'den itibaren, dünya ve ABD ekonomisiyle birlikte Türk ekonomisi de büsbütün sarsıldı. 11 Eylül, hesapta olmayan bir darbe yerine geçti. Türkiye'yi ekonomik sıkıntıdan kurtarmak için öncelik taşıyacak yasalar arasında Siyasi Partiler Yasası'nın yer aldığı söyleniyor. Türkiye'yi krizden çıkarmaya katkıda bulunacak birşey değil. Bu hükümet çekilirse, nasıl bir hükümet kurulur. Bunları da düşünmeleri gerekiyor. Toplumun moralini bozucu yayınlar çok sakıncalı."

Program değişecek

Ecevit, "11 Eylül nedeniyle ekonomik program değişecek mi" sorusu üzerine de, "Olabilir tabii... Mutlaka bazı değişiklikler gerekecek. Sayın Kemal Derviş, o konuları görüşmek üzere ABD'de. Onun dönüşünü bekleyeceğiz" karşılığını verdi.

Ecevit, "Ekonomik krizden ne zaman çıkacağız" sorusunu da şöyle cevapladı: "Sayın Derviş, ekonomiyle ilgili görev üstlendiği sırada Eylül'den itibaren düzeleceğini söyledik. Ama Eylül'de irademiz dışında bir olay oldu. Bir tarih verecek durumda değilim."

Ecevit, ABD'ye yapılan saldırının Türkiye'yi de etkilediğini belirterek, "Ekonomik bakımdan bazı sıkıntılar çekeceğiz. Olay, ABD ekonomisini bile sarstı. Ekonomik zorluklarımız bir süre için biraz daha artacak. Umarım ki daha fazla artmaz" dedi.

Hükümete ve kendisine yönelik eleştirileri "haksızlık" diye değerlendiren Ecevit, "TÜSİAD'ın beğenmediği TBMM büyük bir gayretle çalıştı" dedi

 
Erken seçim artık kaçınılmaz
Ardarda gelen krizler ve son olarak ABD'ye yapılan saldırının dünyada yarattığı belirsizliğin, mevcut hükümetle aşılamayacağına kesin gözüyle bakılırken, bir erken seçimin kaçılmaz olduğu görüşü savunuluyor.
ANAP'ta zor dönemeç
ANAP lideri Yılmaz, "hafta sonu konuşacağım" mesajını vermesine rağmen, muhalefetten rahatsız olan ANAP yönetimi, hafta sonundaki toplantıdan "birlik" mesajı çıkarma çabasında.
Anayasa'da ikinci tur 37 maddelik Anayasa değişiklik paketinin 2. tur oylamaları yarın başlıyor. Tüm maddelerin 330'un üzerinde oy alması gerekiyor.
'Sırada öncelikli yasalarımız var'
Başbakan Ecevit, az fireyle Anayasa değişiklikleri görüşmelerinden çıkılmış olmasının büyük başarı olduğunu belirtirken, "İkinci Anayasa paketinden söz ediliyor. Bir de IMF'ye verilen sözler çerçevesinde Tütün Yasası ve Devlet İhale Yasası'nın çıkması gerekiyor" şeklindeki hatırlatma üzerine, ikinci Anayasa değişikliği paketinin ele alınacağını söyledi. Ecevit, "Ondan önce Cumhurbaşkanı tarafından geri çevrilmiş olan Tütün yasası geliyor. Ayrıca yeni yasama döneminde TBMM'de İhale Yasası öncelik taşıyacak. AB de buna çok önem veriyor" diye konuştu.

1 Ekim 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED