T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Sendika dayağı

Yaklaşık 15 bin KESK üyesi memur, Sendika Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için Ankara'ya yürüdü ancak Kızılay'da mitinge izin verilmedi. KESK eski Başkanı Erdem ile 350 memur gözaltına alındı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyesi binlerce memur, Kızılay Meydanı'na sokulmayınca, durduruldukları yerlerde "Sendika Yasa Tasarısı"nı protesto etti. Daha sona Ankara'ya girişlerine izin verilen memurlar, basın açıklaması yaptılar. Kızılay meydanı ve girişlerinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Metro ve Ankaray'ın Kızılay ortak istasyonu seferlere kapatıldı. Memurlarla polis arasında zaman zaman arbede yaşanırken, KESK eski Genel Başkanı Siyami Erdem ile birlikte yaklaşık 350 kişi gözaltına alındı.

Eylemlere katılmak üzere tüm bölgelerden otobüslerle Ankara'ya hareket eden 15 bine yakın memur, Ankara girişlerinde polis ve jandarma tarafından durduruldu. Güvenlik görevlileri, Ankara Valiliği'nin Kızılay'da gösteri yapılmasını yasakladığını bildirdi. Otobüslerden inen memurlar sloganlar atarak otoyol üzerinde yürüyüş yaptı.

300 memur gözaltına alındı

Bu arada Hipodrom'a gelen 6 otobüs dolusu memura Emniyet yetkilileri geri dönmeleri çağrısında bulundu. Memurların direnmesi üzerine polis, otobüslerdeki yaklaşık 300 kişiyi gözaltına aldı. Kızılay Meydanı ve girişlerinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, Kızılay istasyonu seferlere kapatıldı. KESK eski Genel Başkanı Erdem, Kızılay'da 4 arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı.

Emniyet güçleri, daha sonra memurların Ankara'ya hareketine izin verdiler. Hipodrom'da toplanan memurlar Kızılay'a yürüdüler ve basın açıklamasını izlediler.

Gerilim istemiyoruz

KESK Genel Sekreteri Sevil Erol, Ankara'da yapılacak eylemlere katılmak üzere yurdun dört bir yanından Ankara'ya gelen binlerce kamu işçisinin kent girişinde tutulduğunu belirterek, hükümetin kamu emekçilerinin haklı ve demokratik tepkisini baskı ve şiddetle susturmak istediğini söyledi. Erol, kamu emekçilerinin toplu sözleşmeli grevli, özgürlükçü,demokratik bir sendika yasası için 5 gündür İstanbul'dan Ankara'ya yürüdüğünü bildirdi.

Erol, "İçişleri Bakanlığı'nı sağduyuya çağırıyoruz. Kamu emekçileri gerilim istemiyor. Demokratik tepkimizi ifade etmek istiyoruz" dedi.

 
Çakır'a öfke

Entelektüel kızıyım
Herkes babasının elini tutup gezerken o babasının elinden tutup yıllarca eli ayağı oldu. Weber üzerine çalışırken Brandenburg, Cevdet Paşa'yı incelerken saz eserleri dinliyor...
Hükümet gizledi
Bazı tv'lerde hisselerin el değiştirdiği duyumu üzerine ilk önce Savaş daha sonra da Kayış, Başbakanlık ve Maliye'den bilgi istedi. Ancak, RTÜK'e bilgi verilmedi.
'Şehit kemikleri sızladı'
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Bayramoğlu, ANAP lideri Yılmaz'ın, Türkiye'nin en başarılı bakanı olan Tantan'la uğraşmasından rahatsızlık duyduklarını bildirdi
YÖK raporu Meclis'te
Meclis Araştırma Komisyonu'nun MHP'li üyeleri, TBMM Başkanı İzgi ile görüşerek YÖK Raporu'nun Meclis'te görüşülmesini istediler.
'AB, İslam'ı da kabul etmek zorunda'
AB'ye kabul edilip edilmeme yönünde alınacak her türlü kararın, Türkiye'nin lehine olacağını belirten Prof. Dr. Aydın, "AB, evrensel anlayış içindeyse İslam dinini de kabul etmek zorundadır" dedi.

27 Mayıs 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED