T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 
 


BİZ N DEMİŞTİK
Geçen hafta attığımız bir harfi eksik başlığı doğru ama erken bulanlar oldu. Bu gün eksik harfi tamamlayarak F.Bahçe'yi Türkiye'nin bağrına bırakıyoruz.

SPOR YAZARLARI
Yunus Akgül :
Teşekkürler Cimbom
Salih Sezer :
Aslan gibi ikinci
Lokman Köse :
Şampiyonluk çıkarması
'Baba'sının Miras'ı
Demirel'e yakınlığıyla tanınan TOBB Başkanı Fuat Miras, Güniz Sokak patentli siyasi mesajlar verdi. Oda başkanları Derviş'i yerden yere vurdu

Döviz zenginlerini açıkla
TOBB Başkanı Fuat Miras ve oda başkanları, kuruluşundan bu yana destek verdikleri 57. Hükümet'le arasındaki köprüleri attı. Devlet Bakanı Derviş'in şeffaflıktan sözettiğini hatırlatan Miras, "Şeffaflık istiyorsa 19 Şubat'tan önce Merkez Bankası'ndan 680 bin liraya döviz alan 81 kişiyi açıklasın" şeklinde konuştu.

Nur topu gibi bir borç
Kemal Derviş programına destek vermeyeceklerini açıklayan başkanlar, Türkiye'nin 15 milyar dolar borç için taviz vermek zorunda bırakıldığını söylediler. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, Derviş'i 'kırmızı mumla çağıranlardan' hesap sorulmasını isterken, ATO Başkanı Sinan Aygün IMF kredisini 'nurtopu gibi bir borç' olarak niteledi.

Memurdan memura sendika dayağı
Sendikal haklarını aramak için 7 ilden Ankara'ya yürüyen binlerce memur, Ankara'ya girişlerine izin verilmeyince otoyolda yürüyüş yaptı. Ankara içinde ise, Kızılay'a yürümek isteyen binlerce memur, 'robocop' polislerin coplarıyla karşılaştı. Polis, KESK eski Başkanı Siyami Erdem'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 350 memuru gözaltına aldı.

Fenerbahçe Şampiyon
...Ve Fenerbahçe mutlu sona ulaştı. Sarı-Lacivertliler, Samsunspor'u deplasmanda 3-1 yenerek 5 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

 
Vali Çakır'a esnaf öfkesi İstanbul Valilisi Erol Çakır tarafından hazırlattırılan öğrenci taşımacılığı yönergesinin iptalini isteyen servis taşımacıları, bin araçlık bir konvoyla Ankara'ya hareket etti. Valinin, belli grupların çıkarlarını koruduğunu iddia eden esnaf, "Sömürülmek istemiyoruz, rant değil, ekmeğimizin peşindeyiz" pankartlarıyla yürüdüler.

Ecevit RTÜK'ü aldattı
Medyada yüzde 10'dan fazla hisse sahibi olanların kamu ihalelerine girmesini yasaklayan RTÜK Kanunu, medya patronlarını ilginç arayışlara yöneltti. Hisseleri el değiştiren bazı televizyonlar pay dağılımını RTÜK'ten gizledi.

Orta Asya'da su-petrol savaşı
Kazakistan'a ve Özbekistan'a verdiği suyu kısan Kırgızistan, Tacikistan'a verdiği suyu yüzde 80 oranında artıracak. Kırgızistan, Özbekistan'ın petrol ve doğalgaz baskısına karşılık su kozunu kullanıyor. Orta Asya'da petrol-su savaşından korkuluyor.

O bir entelektüel
Prof. Ümit Meriç, bütün sermayesini beynine harcayan bir babanın, Cemil Meriç'in kızı. Hayatını babasının hayatına monte etmiş bir entelektüel.

Muhtarlar: Biz de yürürüz

27 Mayıs 2001
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.150.000
Mark 485.000
Altın (Cum.) 67.000
Borsa 11.968


Türkiye'de Hava
Adana 16 / 30
Ankara 13 / 18
Bursa 16 / 26
Diyarbakır 12 / 26
Erzurum 4 / 18
İstanbul 18 / 24
İzmir 20 / 30
Trabzon 12 / 17
 

   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Çok tirajlı medya artık akıllanmalı!.. "Derin devlet" çeşitlemeleri
Mehmet Ocaktan : Hayrettin Karaman :
Hayat, günah kadar yakın, sevap kadar uzak Kadının laikleşmesi
Taha Kıvanç : Sami Şener :
Bulmaca gibi yazılar Yeni siyasi yelpazeler ve değişim
Mustafa Özel : Nazif Gürdoğan :
Şirket adamlarına öğütler Globalleşme ve Bediüzzaman
Rasim Özdenören : Resul Tosun :
Dama "Erguvan ağaçlarının tomurcukları altında Bizans Akşamları"
Kadir Demirel :
Wolfensohn da şaştı bu işe
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED