T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

BİZ N DEMİŞTİK

Geçen hafta attığımız bir harfi eksik başlığı doğru ama erken bulanlar oldu. Bu gün eksik harfi tamamlayarak F.Bahçe'yi Türkiye'nin bağrına bırakıyoruz.

...Ve Fenerbahçe mutlu sona ulaştı. Sarı-Lacivertliler, Samsunspor'u deplasmanda 3-1 yenerek 5 yıl sonra mutlu sona ulaştı. Samsun'u Kadıköy'e çeviren Sarı-Lacivertli taraftarların yoğun desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe, 32. dakikada şok oldu. Samsunspor, Ali'nin golüyle 1-0 öne geçerken, Sarı-Lacivertli takım 45. dakikada Revivo'nun frikik golüyle beraberliği yakaladı.

Fener'de mutlu son

İstanbul'da Galatasaray'ın farklı galibiyetiyle heyecanlanan Fenerbahçe taraftarının korkusuna Yusuf son verdi. 63. dakikada Rapaiç'in mükemmel pasını iyi değerlendiren Yusuf, Fenerbahçe taraftarının yüreğine su serpen golü attı. Uzatma dakikalarında sahneye çıkan Revivo, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan eden golü Samsunspor ağlarına göndermeyi başardı: 3-1

Başkandan yumruk şov

''Şampiyon Fenerbahçe''nin başkan, yönetici ve taraftarları, mutluluğu Samsun'da büyük bir coşku yaşadılar. Maçın bitiminden sonra sahaya inen Fenerbahçe Başkanı

Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler ile teknik direktör Mustafa Denizli, taraftarları birlikte selamladı. Kapalı tribün ve maraton tribünü önünde taraftarları selamlayan Aziz

Yıldırım ve Mustafa Denizli'yi Samsunspor taraftarları da alkışladı.

Yönetime sevgi seli

Başlarında asbaşkan Uğur Dündar'ın bulunduğu Fenerbahçeli yöneticiler, maraton tribünün önünde toplanarak, taraftarları alkışladılar. Yöneticiler, ''Bu yönetim sizinle gurur duyuyor'' diye tezahüratta bulundular.

'Bir şarkısın sen'

Maçtan sonra bütün futbolcular önde 'şampiyon' arka tarafta ise "Efsane geri döndü" yazılı tişörtleriyle Samsun 19 Mayıs Stadı'nda tur attı. Tura Başkan Aziz Yıldırım ve Futbolcular da katıldı. Futbolcular soyunma odasında birlikte 'samanyolu' şarkısını söylediler.

Rapaiç büyülendi

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda büyük payı bulunan Milan Rapaiç hayatında böyle bir şampiyonluk yaşamadığını söyledi. hırvat futbolcu, "İtalya'da kümede kalmaya oynuyorduk. Fenerbahçe'de muhteşem bir atmosfer var. Bunun arkasını da getireceğiz" dedi.

Cimbom'u yakaladı

Fenerbahçe, ligde 14. şampiyonluğuna ulaştı ve ezeli rakibi Galatasaray'ı şampiyonluk sayısında yakaladı. Sarı-lacivertliler, lig tarihinde daha önce, 1959, 1960-61, 1963-64, 1964-65, 1967-68, 1969-70, 1973-74, 1974-75, 1977-78, 1982-83, 1984-85, 1988-89 ve 1995-96 sezonlarında şampiyonluğa ulaşmıştı.

Spor Yazarları
Yunus Akgül : Salih Sezer :
Teşekkürler Cimbom Aslan gibi ikinci
Lokman Köse :
Şampiyonluk çıkarması
 
Merkez üssü Kadıköy
5 yıldır şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe taraftarı, Samsunspor maçının bitimiyle birlikte Türkiye'yi salladı. Taraftarlar sabaha kadar şampiyonluk coşkusunu yaşadı.
SANA DA HELAL CİMBOM
Şampiyonluğun son maça kaldığı haftada Trabzonspor'u farklı yenen Cimbom alkış aldı. Ancak bu zafer G.Saray'a ancak lig ikinciliğini getirmeye yetti.
Denizli tarihe geçti
Galatasaray'ın başında bir kez şampiyonluk sevinci yaşayan başarılı teknik adam, Fenerbahçe'yi de zafere ulaştırdı. Denizli, Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan ilk Türk hoca olarak tarihe geçti.
DAUM İHTİLALİ
Beşiktaş Teknik direktörü dün yumruğunu masaya vurdu. Ayhan ve Fazlı'ya kulüp bulmalarını söyleyen Alman teknik adam, Shorunmu dışındaki yabancılarla birlikte Fevzi'nin de satılmasını istedi. İlhan, Murat, Halilagiç ve Salih ise kiralık gidecek. Sezonu Denizlispor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak 4. sırada tamamlayan Beşiktaş'ta, gelecek sezonun çalışmaları için kritik bir gün yaşandı. Teknik direktör Christoph Daum, Siyah-beyazlı takımın dün sabahki çalışmasının ardından, teknik heyet, menajer Sinan Engin ve futbolcuların katılımıyla Fulya Tesisleri'nde bir toplantı yaptı. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda Alman teknik adamın, sezonun değerlendirmesini yaparak, gelecek sezon takımda kalmasını istemediği futbolcuları açıkladığı öğrenildi. Daum'un özellikle Ayhan'a sert tepki göstererek, gelecek sezon kendilerine kulüp bulmasını istediği bildirildi. Shorunmu dışında yabancıların tamamını göndermeyi planyan Daum, Fazlı, İlhan, Murat, Salih ve Halilagiç'in de kiraya verilmesini istediği öğrenildi. Alman teknik adamın gözden çıkardığı futbolcuların takasta kullanılabilecekleri de kaydedildi. Sezon içinde istikrarsız bir grafik çizen, denenmek için Yugoslav kaleci Jevriç'in İstanbul'a getirilmesinin ardından, küskünlük yaşayan kaleci Fevzi de gözden çıkarılanlar arasında yer aldı. Menajer Sinan Engin, bu sezon taraftarlarına kötü günler yaşattıklarını belirterek, "Başarı elde edemeyen futbolcularımıza kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İsteyen futbolçumuz istediği kulübe gidebilir'' diye konuştu.

27 Mayıs 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED