T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Yılmaz: Bahane arıyorlar

ANAP lideri Yılmaz kurmaylarını topladı: "Bazı çevreler ANAP'ı hükümette görmek istemiyor." Beyhan Aslan: "İddianame bir hiç. Ersümer'in istifası sözkonusu değil, arkadaşımızı destekliyoruz."

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, ANAP'ı hükümette görmek istemeyen bazı çevrelerin Beyaz Enerji Operasyonu sonrasında açıklanan iddianameden medet umduklarını belirtti. Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan ve ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar ile konutunda yaklaşık dört saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Yılmaz'ın, "ANAP'ı hükümetten atmak için bahane arıyorlar. Bizim derdimiz hükümet değil, önemli olan hoş olmayan bir töhmet altında olmamızdır" dediği öğrenildi. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan ise, Beyaz Enerji İddianamesi'ni "bir hiç" diye nitelendirdi ve Ersümer'in istifasının sözkonusu olmadığını söyledi.

MHP'ye sitem, DSP'ye övgü

MHP'nin kamuoyu baskısı altında olduğunu ve bu psikolojik havada açıklamalar yaptığını belirten Yılmaz, "Mal bulmuş mağribi gibi açıklama yapacaklarına önce bize sorsalardı" dedi. DSP'nin olgun bir tavır sergilediğini belirten Yılmaz, "Sayın Ecevit ve partisi her zaman olduğu gibi yine bir olgunluk örneği gösterdi. Siyasette yeni olanların bunları anlaması mümkün değildir" diye konuştu.

'İddianame bir hiç'

Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Beyhan Aslan, "Genel kanı, Ersümer'i sahiplenme yönünde mi?" diye sorulması üzerine, "Her şeye rağmen biz Ersümer'e sahip çıkıyoruz, arkadaşımız" dedi. Aslan, Beyaz Enerji İddianamesi'ni "bir hiç" olarak nitelendirerek, "Orada adı geçen memurlardan Mustafa Mendilcioğlu ceza alırsa Hukuk diplomamı yırtarım" diye konuştu.

İddianameye dayanak teşkil eden bilirkişi raporunu hazırlayan kişinin daha önce CHP'den milletvekili olduğunu savunan Aslan, "Ersümer'e hakaret dolu mektuplar yazmış bir kişi. Mektuplarında 'sosyalistler iktidara gelince sizden hesap soracak... Ülkeyi satıyorsun...' gibi ifadeler var" dedi.

'Belki biz veririz...'

Aslan, soruşturma önergesiyle ilgili bir soru üzerine, "Belki soruşturma önergesini biz veririz. Bütün bu ihtimalleri değerlendiriyoruz" dedi. Ersümer hakkında, grubun, teşkilatların ve Genel Başkan'ın en küçük bir kuşkusu bile bulunmadığını ifade eden Aslan, "Cumhur beyin elinde bir sürü bilgi, belge var... Belki çıkar kendisi bunları açıklar" diye konuştu.

 
TÜSİAD: Ersümer istifa etmeli

Kutan: İstifa et ve yargılan
FP Genel Başkanı Kutan, "İddianamede çok ağır suçlamalar var. Bize göre Sayın Ersümer'in istifa etmesi ve Yüce Divan'da temenni ediyoruz ki aklanması gerekir" dedi.
'Siyasete engel yok'
Anayasa Mahkemesi'nde yapılan "Anayasa Yargısı" konulu toplantıda hukukçular, TCK'nın ilgili maddelerini, çıkarılan af yasası bakımından değerlendirdiler
Samimi havada yemek
FP Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Marmara Bölgesi'ndeki FP'li belediye başkanları ile birlikte Pendik Ziya Şark Sofrası'nda samimi bir havada yemek yedi. Kutan, Erdoğan'ın tekrar partiye davet edilip edilmeyeceği yönündeki bir soruya "Sayın Erdoğan bizim ölçülerimize göre haksız bir şekilde siyasetin dışındadır. Dolayısıyla belli bir süre siyasetin içinde olması mümkün değil" cevabını verdi. Bir gazetecinin "FP'nin meşruluğunu yitirdiğini söylemiştiniz şimdi neden berabersiniz" sorusuna, Erdoğan tepki göstererek, "Doğruları konuşmuyorsunuz. Benim bu konuda FP'ye yönelik bir ifadem yoktur" diye cevap verdi.

27 Nisan 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED