T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Hazırlıkta 'sıfır' çektik

Hazırlık maçlarında iyi sonuçlar alamayan Milli Takımımız, Arnavutluk karşısında da bu geleneğini sürdürdü. Yıldızların çağırılmadığı Milli Takımda, yeni isimler uyum sorunu yaşadı.

Hazırlık maçlarında yokuz

Haziran ayında oynayacağı Dünya Kupası Grup Eleme maçlarının hazırlıklarını sürdüren Milli Takımımız'ın Arnavutluk karşısındaki futbolu teknik direktör Şenol Güneş de dahil kimseyi memnun etmedi. Avrupa'da adını duyurma çabası içindeki rakibi karşısında iyi organize olamayan Millilerimiz, topla daha fazla oynamasına rağmen yine yenilmekten kurtulamadı. Katı defans yapan rakipleri karşısında zorlanan Millilerimiz, Arnavutluk defansını da aşmayı başaramadı. Ay-Yıldızlı takıma yeni çağırılan futbolcular ise tedirgin oyunlarıyla dikkat çektiler.

Gole hasret kaldık

A Milli Takım'da, son dönemde gol yollarında büyük sıkıntı yaşanıyor. Milliler, yaptıkları son 18 resmi ve özel maçta toplam 12 gol atabildi. Bu maçların 9'unda gol atamayan Türkiye, bu süre içinde 1 maçta 3 golü birarada göremedi. Ay-yıldızlı ekip 2 golden fazlasını en son 4 Eylül 1999'da Belfast'ta Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında Kuzey İrlanda'yı 3-0 yendiği maçta kaydetmişti. Öte yandan, Şenol Güneş yönetiminde şimdiye dek 9 maç oynayan Türk Milli Futbol Takımı, sadece 7 gol atabildi. Milliler, bu süre içinde kalesinde ise 11 gol gördü.

Güneş: İyi niyet yeterli değil

Teknik direktör Şenol Güneş, Arnavutluk karşısında oynanan oyundan ve skordan hiç memnun kalmadığını belirterek, "Düşük tempolu, pas yüzdemiz düşük bir oyun sergile-dik. Pozisyon zenginliği bizde olmasına rağmen sonuca rakibimiz gitti. Hazırlık maçlarındaki talihsizliğimiz sürüyor. Futbolcularımızın niyeti iyi, yeterli değildi. İkili mücadelede yetersiz kaldık. Dünya kupası eleme maçlarında, burada oynadığımız gibi oynamayacağız" dedi.

Spor Yazarları
Ümit Aktan :
Kendinin üç misli adam
 
YENİ PATRON HAGİ Galatasaray, sezon sonu futbolu veda edecek olan yıldızını bırakmıyor. Sarı-Kırmızılılar, Romen yıldızı önümüzdeki sezon Lucescu'nun yardımcısı olarak görevlendirip, 2002-2003 sezonundan itibaren takımın başına geçirmeyi planlıyor.
Formülümüz belli
Denizli: Liderlik el değiştirebilir, ancak sonuç değişmeyecek
HARİKASIN EFES 82-59
Lacivert-beyazlılar, Suprolig çeyrek final 3. maçında Hırvatistan'ın Split takımını yenerek üst üste ikinci kez Dörtlü Final'e kalmayı başardı. 11-13 Mayıs tarihlerinde Paris'te yapılacak Dörtlü Final'in ilk maçında Efes'in rakibi Yunan Panatinaikos.
Ali Gümüş'e dostluk ödülü
Macar Hükümeti, Dünya Güreş Yazarları Birliği Başkanı ve gazetemiz yazarı Ali Gümüş'e Türk-Macar Spor Arkadaşlığına yaptığı katkılardan dolayı altın madalya verdi. Peşte'deki Stadion Oteli'nin Balo Salonu'nda düzenlenen toplantıda 5 yüzü aşkın davetli önünde ödüllendirilen Ali Gümüş, kendisine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti. Ödül töreninde Budapeşte Spor Akademisi Rektörü Profesör Dr. Szabo Hegedüş, Macar Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tomas Gaspar, FILA Asbaşkanı Raphy Martinetti ile FILA Genel Sekreteri Miceal Duson da yer aldılar. Gümüş, Budapeşte'deki Avrupa Şampiyonası'na katılan 28 ülkeyi temsil eden 250'ye yakın gazeteci arasında ödüllendirilen tek yazar oldu.

27 Nisan 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED