T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Geçmişin gölgesinde

Lisedeyken aynı grubun üyesi olan arkadaşların, yıllar sonra biraraya gelip geçmişi yâdedişini anlatan Çalınan Bahar, eğitim sistemini sorgularken, dramatik ögeleriyle dikkat çekiyor.

Kanal 7'de Danimarka yapımı bir film geliyor ekranlara. Çalınan Bahar adlı film, lise yıllarında "Kara El" adlı bir klik oluşturmuş grup üyelerinin yaşamlarını konu alıyor. Blomme'un öldürülmesiyle filmin hikayesi başlıyor. Uzun yıllar sonra bir araya gelip eski günlerini anan grup üyeleri geri dönüşlerle lise yıllarına, okul ve ev hayatlarına bakarlar.

Aşırı disipline maruz kaldıkları eğitim sistemi, aileleriyle yaşadıkları sorunlar ve iletişimsizlik, yaşadıkları hayal kırıklıkları tekrar tekrar zihinlerinde canlanır. Film, 1940'ta Hans Scherfig'in yazdığı ve Amerika'da 1986'da yılın kitabı seçilen aynı adlı romandan uyarlama.

ÇALINAN BAHAR

Yön: Peter Schroder Oyn: Jette Herman, Tine Setter Larsen, Frits Helmuth, Thomas Willium Jensen
00.45/Kanal 7


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Titre, titreyebilirsen..!
Mustafa Nizamoğlu'ndan ekran notu: "TV'de uzun süredir, 'Ey Türk, titre ve kendine dön', 'başarabilirsin' havasında verilen gazlı bir reklam trendi var. TÜSİAD'ın hazırladığı 'Maça devam' reklamında bir futbol takımı olan Türkiye, yenilirken silkiniyor ve diğer ülkelere gol atıyor. Reklamda golü atan Türkiye ancak, gerçek hayatta birileri sürekli Türk halkına gol atıyor. Üstelik hakem taraflı ve goller de ofsayttan. Türkler'i titreten bir diğer reklam da iletişim platformunun hazırladığı vapurlu reklam. Vapurdaki ünlü simalar, doğru iletişimle herşeyin çözülebileceği hakkında ikna etmeye çalışıyorlar. Kimleri? Asgari ücretin 100 doların altında olduğu bir ülkede, geçim sıkıntısı yüzünden kendisiyle bile iletişim kuramayan insanları..."
Tarumar'ın zor günü
Tatlı Kaçıklar'ın yaz versiyonu Parça Pinçik'te bu hafta kıyamet kopuyor. Aynasız Tahir'in alanından haraç toplayan Tarumar rakibini çileden çıkarıyor. Aysel'in çalıştığı yere de gidiyor gitmesine ama Ezo Gelin ve Nigar kontrol halinde oldukları için ne yapacağını şaşırıyor Tarumar.
Orada eğlenirken aniden Ezo Gelin ve Nigar'dan gelen telefonla alı al moru mor oluyor, ama gene de kendine yakışır bir çözüm bulmakta gecikmiyor. Önce Tarumar'a inanan, ama kısa sürede bu durumda bir gariplik olduğunu anlayan Ezo Gelin ve Nigar, Tarumar'ın peşine düşüyor.

22.50/atv

 
Siyaset manzaraları
Başkent Kulisi'nde Fehmi Koru, Cengiz Çandar, İlnur Çevik ve Ali Bayramoğlu bugün de da pekçok konuyu konuşacak ve tartışacaklar. Türkiye, bir yanda dalga dalga gelen krizi aşmaya (!) çalışırken diğer yanda gerek iç gerekse dış politikada sıcak günler yaşıyor. Başkent Kulisi'nin uzman gazetecileri gündemi sadece ekonomik değil dış ve iç politikayla da ilişkilendirerek tartışıyorlar. Son dönemde meydana gelen gelişmelerin yorumlanacağı programda, IMF, Telekom, bankalar ve devam eden kriz hakkında konuşuluyor. 'Kapatılan FP nasıl bir parti kuracak?' sorusunun cevap bulacağı programda, ANAP'tan kulisler de yeralıyor. Başkent Kulisi'nde Tayyip Erdoğan'ın durumu da konuşuluyor.
11.45/Kanal 7
Tercihte yanılmayın!
Üniversiteye girmeyi hedefleyenler için doğru tercihi yapmanın püf noktaları ve üniversiteler, fakülteler ve mesleklerin tanıtımı "Doğru Tercih" programı ile ekrana geliyor. Gülseren Güver'in sunduğu programda, bütün yönleri ile "İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri" tanıtılıyor. "Türkiye'de hangi üniversitelerde bu alanda eğitim veriliyor?", "Bu bölümü tercih edecek adayların taşıması gereken özellikler" gibi soruların cevap bulacağı programda, kariyer olanakları uzmanlar tarafından anlatılıyor.
12.05/NTV
8 Temmuz 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED