T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Önce normalleşme'

Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, ANAP'tan istifa ederek Yeni Oluşum'a katıldı. Yalçınbayır, "Türkiye'nin en önemli sorunu normalleşmedir. Bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, ANAP'tan istifa ederek yeni oluşuma katıldı. Yenilikçilerin Türkiye'ye kaliteyi yakalatacağını, değişim ve dönüşümü gerçekleştireceklerini kaydeden Yalçınbayır, "Türkiye'nin en önemli sorunu normalleşmedir. Kuralsızlık kural haline geldi. Biz kurala uyarak bir değişim gerçekleştireceğiz. Türkiye tuhaflıkları yaşayan bir ülke, normalleşmesi gerekir" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki yeni oluşum hareketi Yalçınbayır'ı da saflarına kattı. Yalçınbayır, Politik Araştırmalar Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yenilikçilere katıldı. FP'nin kapatılmasını kabul edilemez bir hadise olarak niteleyen Yalçınbayır, "Olanda hayır vardır. Bu karardan sonra özgür kalan milletvekilleri yeni oluşuma giriştiler. Sürece katkıda bulunmak için buradayım" dedi.

Kuralsızlık kural oldu

Yalçınbayır, yeni oluşumun tüzel kişiliğini kazanmasından sonra kurulacak partiyi ise şöyle tanımladı: "Uluslararası standartlara sahip. Parti içi demokrasiyi işleten, seçme-seçilme hakkına riayet eden, üyelerin hukukunu koruyan, keyfi yönetimleri görevden almayan bir parti. Halkın arzu ve taleplerini dikkate alan bir parti."

Yeni oluşumun Türkiye'ye kaliteyi yakalatacağını belirten Yalçınbayır, kaliteyi dikkate almayanların 'elleri mahkum olanlar' olacağını kaydetti. Yalçınbayır, "Bu ekiple, program ve tüzüğü yaparak bir bir uygulamaya koyacağız" dedi. Cumhuriyetin ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu bildiren Yalçınbayır, "Kuralsızlık kural haline gelmiştir. Kurallara uyarak bir değişimin ortaya konacak" dedi.

Tuhaf bir süreçti

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Yalçınbayır, kapatılan RP'den 28 Şubat sürecinde ayrıldığının hatırlatılması üzerine, "28 Şubat'tan dolayı RP'den istifa etmedim. 28 Şubat bir tuhaf süreçtir. Türkiye'nin en önemli sorunu normalleşmedir" cevabını verdi.

İktidar ortağı ANAP'tan ayrılıp yeni oluşuma katılma gerekçesinin sorulması üzerine Yalçınbayır, "Kamuoyu yoklamaları bunu gösteriyor. Siyaset dibe vurdu. Diğer partiler kendine çeki düzen vermeli. Serbest rekabet içinde bir yarış olmalı. Türkiye tuhaflıklarını yaşayan bir ülke, normalleşmesi gerekir" dedi.

Yenilikçilerin lider sorununa ilişkin bir soruya Yalçınbayır, "Herkesin yenilikçi olduğunu düşünüyorum. Ön plana çıkan isimler vardır. Tayyip Erdoğan'ın durumu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır" karşılığını verdi. Yalçınbayır, eski RP'li arkadaşlarıyla yeniden buluştuğunun hatırlatılarak, "O zaman ayrılmanızın nedeni Necmettin Erbakan mı idi?" sorusuna karşılık ise "Bu bir anlayış meselesidir" dedi.

Gül: Ekonomik kriz değil siyasi kriz

Kayseri bağımsız milletvekili Abdullah Gül, arkadaşlarıyla beraber çalışmalarını sürdürdüklerini ve önümüzdeki günlerde kamuoyunun karşısına çıkacaklarını belirtti. Gül, "Türkiye'deki ekonomik krizin altında siyasi kriz vardır. Arkadaşlarla hep beraber oturup çalışarak partinin programı, tüzüğünü belirleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde halkın karşısına çıkılacaktır" diye konuştu.

 
Erdoğan: İyiler içerisinde en iyisi

Anahtar Ecevit'in adamı
Telekom Genel Kurulu, dün olağanüstü toplandı ve Yönetim Kurulu'na Murat Yılmaz ile Neşet Tanrıdağ'ı atandı. Karar yeter sayısı 5'e çıkarken, Ecevit'in atadığı üye anahtar isim oldu.
MHP geri adım atmadı

Güzel'in davası öncelikli
Yüksek Mahkeme Başkanı Bumin, H. Celal Güzel'le ilgili başvurulara öncelik verdiklerini belirterek, Güzel'le ilgili kamuoyu baskısı yaşadıklarını bildirdi.
M. Ali Aybar anıldı
Kapatılan Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) eski genel başkanı Mehmet Ali Aybar, mezarı başında anıldı. Bebek'teki Aşiyan Mezarlığı'na gelen ve aralarında Aybar'ın kızı Güllü Aybar, eski TİP üyeleri ile İP İstanbul İl Başkanı Kamil Dede'nin de aralarında bulunduğu grup, Aybar'ın mezarına karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundular. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bir süre öğretim üyeliği yaptıktan sonra bir yazısından dolayı buradaki görevine son verilen Aybar, 1962-1970 yılları arasında kapatılan TİP'in Genel Başkanlığı'nı yürütmüş ve 1995 yılında yaşamını yitirmişti.

11 Temmuz 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED