T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Motorola K.V.K.'da !
 


RAPAİÇ BIR SİLAHTIR
Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı yaklaştığı için idman dozajını arttırdığını belirten tecrübeli hoca, geçen seneki kadar rahat olmadıklarını ve bu sıkı hazırlığın sezon içinde semeresini alacaklarını söyledi.

SPOR YAZARLARI

Ali Gümüş :
Rekortmen Adil Atan
Hortum ligi büyüdü
Aile fotoğrafı boşalıyor
5 bankanın daha BDDK tarafından batıklar ligine katılmasıyla batık banka sayısı 18'e, batık faturası 22,8 milyar dolara çıktı.

Yeni 'hortum' boşluğu
Türkiye IMF'den 1,5 milyar dolar kredi beklerken, elkonulan beş yeni batık banka 2,6 milyar dolarlık 'hortum boşluğu' doğurdu. Bayındırbank, Kentbank, EGS Bank, Tarişbank ve Sitebank Mevduat Sigorta Fonu'na devredilirken, Okan ve Atlas Yatırım Bankaları'nın bankacılık izni kaldırıldı.

Operasyonu IMF istedi
BDDK, Bayındır, EGS ve Kentbank'a kendi şirketlerine kredi aktarmaktan, Tariş ve Sitebank'a ise özkaynak yetersizliğinden el konulduğunu bildirdi. Bankalar, Mevduat Sigorta Fonu kapsamında faaliyetlerini sürdürecek. Son banka operasyonunun, IMF'nin isteğiyle gerçekleştirildiği öğrenildi.

SUSURLUK yine kazandı
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kaybolan ve bir kısmı Susurluk kazasıyla ortaya çıkan silahlar için açılan dava zaman aşımına uğradı. İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 10 kişi beraat etti.

İsrail'le ortak füze kalkanı
İsrail'in ortak füze kalkanı kurma önerisini Ankara'ya kabul ettirdiği belirtildi. İsrail basını, "Tankların modernizasyonu ve Gil tanksavar füzelerinin satışının gerçekleşme ihtimallerinin son derece yüksek olduğunu" yazdı.

Kavanozdaki vahşet!
Japonlardan korku filmini andıran insanlık dışı bir olay. Bilim adamları küp karpuzdan sonra şimdi de kavanozda kedi yetiştirmeye çalışıyor. Kavanozun içinde normal kemik yapısını kaybeden kedi, dışarıya çıkarıldığında kısa sürede ölüyor.

Müzik dinleyen ineğin sütü bol oluyor

Antalya'da bir besici, ineklerine günde altı saat müzik dinleterek daha fazla süt aldığını söyledi. 30 yıllık çiftçi ve besici Hasan Erkara, ineklerin popüler parçasını ise "Selvi boylum al yazmalım" olarak açıkladı.

 
Çörtük ve Süzer'e yurtdışı yasağı
BDDK, aralarında Kamuran Çörtük ve Mustafa Süzer'in de bulunduğu 30 kadar eski yönetici ve işadamı hakkında, mallarına ihtiyati tedbir ve kendilerine yurtdışına çıkış yasağı konulması için harekete geçti.

Telekom'a yeni yönetim
Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığına, dün yönetim kurulu üyeliğine seçilen Murat Yılmaz getirilirken, İbrahim Hakkı Alptürk'ün ise Genel Müdür olarak görevini sürdürmesi kararlaştırıldı.

Önce değişim, sonra dönüşüm
ANAP'tan ayrılıp Yeni Oluşum'a katılan Ertuğrul Yalçınbayır, yenilikçilerin Türkiye'de değişim ve dönüşüm gerçekleştireceklerini belirtti.

Erdoğan: Katılımlar güçlendirir
Yeni Oluşum'a katılımları değerlendiren Recep Tayyip Erdoğan, "Yalçınbayır'ın iktidarda olan partisinden ayrılarak aramıza gelmesi çok önemli. Bu, hareketimizin ne kadar büyük olduğunu gösterir" dedi.

Yeteneksiz PATRİOT
ABD tarafından denenen ve Kod adı "Pac-3" olan Patriot füzeleri uzaktan kumandalı bir savaş uçağını havada imha ederken, hedef aldığı füzeye isabet kaydedemedi.

11 Temmuz 2001
Çarşamba

PİYASALAR
Dolar 1.310.000
Mark 573.000
Altın (Cum.) 76.000
Borsa 9.469


Türkiye'de Hava
Adana 25 / 34
Ankara 16 / 30
Bursa 19 / 34
Diyarbakır 18 / 35
Erzurum 11 / 23
İstanbul 23 / 30
İzmir 26 / 36
Trabzon 21 / 27
 

   
Y A Z A R L A R
Nazlı Ilıcak : Fehmi Koru :
Yolsuzluklar ortada kaldı Küllerden şekillenen umut
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
Bu Köhler de, amma kaba adammış İsrail'le dengesiz ilişkiler
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
Öncüsü artçısı birbirine karışan kriz... Okurlar haklı olabilir mi?
Mehmet E. Yavuz : Nurettin Canikli :
Görgüsüz, kaba ve hırt burjuvazi El konulan bankalar
Nazif Gürdoğan : Mustafa Karaalioğlu :
Dünyada göçebe gibi olmak Sadece para karşılığı devredilen egemenlik
Mehmet Şeker : Kürşad Bumin :
Gel de etkilenme! Jandarma'nın akıl almaz cevabı
Mustafa Kutlu : Gülsen Ortaç :
Kuledibi'nde oturup Viyana'yı özlemek Hem sağlıklı yaşarım hem lezzetten ödün vermem diyorsanız
Kadir Demirel :
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED