T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Kırat'a 3 süvari adayı

DYP liderliği için üç isim öne çıktı: Mehmet Ağar, İlhan Kesici ve Aydın Menderes. Çiller'in Kesici'yi desteklediği öne sürüldü. M. Ali Bayar ise şimdilik sessizliğini korumayı tercih ediyor.

DYP Genel Başkanlığı için süren yarış hız kazandı. Genel başkan adayları konusundaki belirsizlik ise bu hafta sonu ortadan kalkacak.

Anadolu gezisinde parti delegeleriyle görüşmelerini sürdüren DYP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar, bugün Erzurum'da genel başkanlığa aday olduğunu açıklayacak. Aydın Menderes de adaylığını bir basın toplantısıyla duyuracak.

Büyük umutlarla ABD'deki dışişleri görevinden istifa ettirilerek DTP'nin başına getirilen ve seçim işbirliği nedeniyle DYP'ye katılan Mehmet Ali Bayar ise sessizliğini koruyor.

Ağar: Tabanın adayıyım

Genel başkanlık yarışındaki rakipleri ile ilgili Yeni Şafak'a bir değerlendirme yapan Ağar, rakiplerine "Benim için önemli olan partinin bütünleşmesidir. Her ikisine de başarılar diliyorum" mesajını gönderdi. Kendisini "parti tabanının adayı" olarak niteleyen Ağar, gezi boyunca gittiği her ilde olağanüstü bir ilgiyle karşılandığını belirtti. Ağar, "Parti tabanı zig-zag çizmeyeni, doğru yoldan ayrılmayanı, dik duranı biliyor" dedi.

Menderes: Düzeltirim

Pazar günü adaylığını açıklayacak olan Aydın Menderes ise "Rakibim yok, ben Menderes'im. Yarışa girmiyorum. DYP'yi ancak ben yeniden yapılandırırım. Sadece genel başkanlık değil, partinin kaderi belirli bir süre bana bağlanırsa herşeyin düzeleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kesici temkinli

Demirel ailesinin damadı İlhan Kesici'nin ise Tansu Çiller'den destek aldığı belirtiliyor. Adaylığı konusunda temkinli konuşmayı sürdüren Kesici, DYP İl Başkanlarının aldığı kararın önemli olduğunu belirterek, "Teşkilatlar gözünü Türkiye ve merkez sağ liderliğine dikiyorsa o zaman DYP'nin olağan kongresi beni ilgilendirir. Eğer sadece genel başkan adayı arıyorlarsa kongre de ilgi alanım dışında olur" dedi.

Çiller'in dönüş planı

Bu arada parti kulislerinde Çiller'in, Ağar'ın önünü kesmek için Kesici'ye destek verdiği öne sürülürken, DYP İl başkanlarının da bu gizli anlaşmaya dahil oldukları dile getiriliyor. Kesici'yi "emanetçi" yapmak isteyen Çiller'in, "B planı" olarak bazı delegeleri arattığı ve "kongrede beni aday gösterin" dediği de iddia ediliyor.

Ağar: DYP yalıdan yönetilmeyecek

DYP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar, DYP'nin barajın altında kalmasına değinerek, "Ölüsü bu olan DYP'nin dirisinin ne olacağını, en kısa zamanda bütün Türkiye görecektir" dedi. DYP Kongresi öncesi geldiği Trabzon'da, il binasında yaptığı konuşmada, partinin baraj altında kalmanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Bu, siyasette yolun sonu değildir. Ölüsü bu olan partimizin dirisinin ne olacağını, en kısa zamanda bütün Türkiye görecektir. Ankara'da, İstanbul'da, kimi deniz kenarında kimi tepelerde oturup DYP'ye icazetle, şununla bununla genel başkan olma devri bitmiştir, Bu anlaşılamadığı için partimiz bu duruma düşmüştür. Bu partide artık parti tabanı ne derse o olacaktır." Bazı kişilerin, hakkında dedikodu çıkarmaya çalıştığını ileri süren Ağar, "Banka mı hortumlamışız? Hazine arazisini mi peşkeş çektik? Biz, devlete ve düzene millet aleyhinde silah çeken, isyan eden grupların üzerine gittik. O dönemde görevlerle ilgili verdiğimiz tüm talimatların arkasındayım. Hiçbir hukuki meselemiz yok" dedi. n TRABZON

  • ASLIHAN A.KARATAŞ ANKARA



  • 1 Aralık 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED