T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Yine bir Ramazan,
yine bin 'Çağrı'!

TV'ler yine Çağrı ile selamlıyor bin aydan hayırlı geceyi. Alternatifi olmayan Ramazan klasiği Çağrı, bir kez daha başköşede yani...

Kadir Gecesi'ni idrak ettiğimiz bugün televizyon ekranları Ramazan klasiklerine yeniden açtılar kapılarını... Hemen bütün kanallar "dini bütün" programlarla ve tekrarlanmaktan artık kopma derecesine gelmiş Çağrı gibi bildik filmlerle uğurlayacaklar bu yılki Kadir Gecesi'ni de anlayacağınız...

Ramazan ayının vazgeçilmez klasiği sayılan Çağrı ile ilgili bir kaç not eklemek gerekirse, geçtiğimiz yıl Ramazan ayının ilk günleri Çağrı'yı ekrana getiren Kanal D, bu yıl bu İslam klasiğini Kadir Gecesi'ne sakladı. Kanal 7 ise aynı filmi bölümlere ayırarak dizi film formatında bu kutsal ay boyunca ekrana getirdi.

Ancak belirtmek gereken bir şey var ki, Kanal 7 popüler kanalların yaptığı gibi yalnızca Çağrı filmiyle yetinmemiş bu yıl... Son Türbedar, Hz. Ömer gibi filmleri ekrana getiren Kanal 7'de Ramazan boyunca da Ebu Hanife ve Mağara Arkadaşları gibi filmler yayınlandı. Popüler kanallar dışında kalan CNN Türk de Perspektif başlığı altındaki belgesel kuşağında Suudi Arabistan'ın Bugünü adlı yapımı yayınlıyor. Bunun dışında, STV, TGRT, TRT 1 gibi TV'ler de farklı camilerden yayınlanacak Mevlid programlarıyla selamlıyorlar hayırlı geceyi.

ÇAĞRI

ÇAĞRI Peygamber Efendimiz'in insanları dine davet edişini anlatıyor. Filmde, Hz. Muhammed'in vefatına kadar 23 yıl devam eden bu dönemde yaşanan işkenceler, çileler, hicret, fetih, hac ve mutlu son konu ediliyor. ÇAĞRI- Orijinal Adı: The Message Yön: Mustafa Akkad Oyn: Anthony Quinn, Irene Papas, Michael Ansara (1977 / Tarihi-Dini)
KANAL D / 23.00

HAZRETİ ÖMER

İSLAMİYET'le tanıştıktan sonra tüm hayatı değişen Hattab Oğlu Ömer'in büyük mücadelesi anlatılıyor. Şehit edilerek engellenmeye çalışılan Hz. Ömer'in yöneticilik ahlâkı filmin ana temasını oluşturuyor.
HAZRETİ ÖMER
Yön: Asaf Tengiz Oyn: Orçun Sonat, Birsen Menekşeli, Danyal Topatan, Hakkı Kıvanç (1973 / Tarihi-Dini)
KANAL 7 / 17.15

SUUDİ ARABİSTAN'IN BUGÜNÜ

CNN Türk ise Kadir Gecesi'nde "Suudi Arabistan'ın Bugünü" adlı yapımı ekrana getiriyor. Christian Amanpour'un sunduğu belgeselde, Suudi Arabistan'ın tarihinde yaşanan yavaş değişim ekrana geliyor. Programda içlerinde on beş Suudi vatandaşının da bulunduğu, 11 Eylül saldırıları sonrasında yarım yüzyıllık müttefik Amerika ve Suudi Arabistan'ın değişen ilişkileri işleniyor. Bu değişimin Amerika'da yaşayan Suudi vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri ve Suudi Arabistan'daki eğitim sistemi, teknoloji ve kadın hakları gibi konuların ekrana gelecği programda, Usame Bin Ladin'in küçük yeğeni Talal ile yapılmış bir söyleşi de var. Cnn Türk / 22.10

 
Yıllar süren küskünlük bitiyor
Mihrali'de, sevdiğinin kardeşini kurtarmak için hayatını tehlikeye atan Mihrali vurulur. Ancak bu olay Mihrali ve Mihriban'ın babası Kemal arasında yıllar süren küskünlüğün ortadan kalkmasına neden olur. Mehmet'i kaçırıp Mihriban'ı almak isteyen ve Dumanlı Hoca'ya pusu kurduran Eşber, Rasim'e karşı çıkar.
Kanal 7 / 23.30

Bu reklamlar seyredilir...
Gülse Birsel'in sunduğu GAG yine izleyenleri kahkahaya boğacak reklamlar yayınlıyor. Programın bu haftaki bölümünde 'Köpeklerle deterjan muhabbeti yapılır mı? Topuklu ayakkabılarla nasıl tırmanılır? İstenmeyen vücut salgılarından nasıl korunabiliriz?' gibi enteresan sorulara enteresan cevaplar veren komik reklamlar var.
Atv / 22.50
1 Aralık 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED