T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
Inet-TR 2002 başlıyor

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de İnternet Konferansları'nın sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye'nin internet odaklı tek etkinliği olarak; Türkiye internetinin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

Teması "e-Türkiye" ve sloganı "Türkiye'yi İnternete Taşımak" olan ve 1995 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen konferans teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bildiriler, Türkiye'den ve yurtdışından uygulama bildirileri, sponsor firmaların teknolojik sunumları, eğitim seminerleri, paneller, çalışma grupları ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümünden oluşacak.

3 gün boyunca 6 salonda toplam 80 oturumun gerçekleştirileceği konferansta; "Başarılı e-devlet uygulamaları", "Bölgesel kalkınma ve internet", "e-ticaret", "e-yayın", "İnternet gazeteciği" profesyonellere yönelik konuların yanında, "Bireysel güvenlik", "SPAM" "Aile denetimi", "Mahremiyet (Privacy)" gibi bireysel internet kullanıcısına yönelik güncel konularda var. "Görme özürlüler ve bilişim", "Tıp bilişim", "Sayısal kütüphaneler" vb. ilginç konu başlıklarıda işlenecek. Konferansta Hukuksal boyutta "e-imza", "e-seçim", "Bilgeye Erişim Özgürlüğü" "Telekom sektörünü Nasıl Rekabete Açarız?", "E-türkiye'nin neresindeyiz?" panellerinin yanısıra "AKP/CHP Konuşuyor" oturumu var. İnternet profesyonelleri yetiştirmeye yönelik, Linux, İleri PHP eğitim seminerleri'de izleyicilerin bilgi dağarcığını zenginleştirecek. Konferansa sponsor olan firmların da birer sunum yapacağı etkinlikte ayrıca, firma standlarının yer aldığı bir sergileme bölümüde 3 gün boyunca katılımcılara açık olacak.

Konferans programı hakkında daha detaylı bilgi almak veya konferansa kayıt olmak için http://inet-tr.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


Intel, iskelede tezgah açtı!

Dünyanın en büyük mikroişlemci üreticisi Intel, ilk kez uygulanan bir yöntemle, bilgisayar kullanıcılarıyla İstanbul Şehir Hatları vapur iskelelerinde buluştu.

15 gün süren ve 4 Aralık tarihinde sona eren Intel İskele Günleri kapsamında, Intel işlemcili bilgisayarlarla yaklaşık 600 bin kişi tanışmış oldu. Her iki iskeleyi hergün 45'er bin kişi kullanıyor.

Kısa bir süre önce dünyanın en gelişmiş ve en hızlı işlemcisi Pentium 4 3.06 GHZ'i pazara sunan teknoloji devi Intel, Intel İskele Günleri'nde bilgisayarları kullanıcıların beğenisine sundu.


Exim'den el terminali

Symbol'ın yeni el terminali PDT 8000, Türkiye Temsilcisi Exim tarafından kullanıcılara sunuldu. Mobil uygulamalar için geliştirilen cihaz, küçük, ergonomik ve dayanıklı yapısıyla güçlü bir performans sunuyor. Gerçek endüstriyel koşullarda kullanılmak üzere tasarlanan PDT 8000'in sağlam dış yapısı, en güçlü testlerden geçmiş. Özellikle araçta muhasebe ve tedarik zinciri uygulamaları için ideal bir çözüm olan cihaz, geniş aksesuar ve yan ürün çeşitleriyle kullanım zenginliği getiriyor. Cihaz, 400 MHz Intel XScale PXA250 işlemci kullanıyor.


JAPONLAR'A PROGRAM YAZMAYI ÖNERDİK

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Türk-Japon İş Konseyi, bilişim teknolojileri alanında Japon iş çevrelerinin ilgisinin Türkiye'ye çekilmesi ve Türkiye'nin bu konuda sunduğu olanakların işadamlarına aktarılması amacıyla, Tokyo'da "Türkiye Ekonomisi ve Bilişim Teknolojileri" konulu bir seminer düzenledi. Ülkenin en büyük ve önde gelen işadamları kuruluşu olan Keidanren'in merkez binasındaki toplantı salonunda düzenlenen seminerde, DEİK Türk-Japon İş Konseyi Eşbaşkanı Aslan Önel, "Sizlerden yatırım yapmanızı istemiyoruz. Sizin yazılım ihtiyacınız, bizim ise bunları üretecek genç beyinlerimiz var" diye konuştu. Seminere büyük ilgi gösteren işadamları, konuşmacılara özellikle Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinin nasıl işleyeceği ve Türkiye'nin yazılım alanında diğer ülkelere göre avantajlarının neler olduğu konularında sorular yönelttiler.

 
Bilgisayarların hızı
8 yıl sonra 15 Ghz olacak

8 yıl sonra işlemci hızının 15 Ghz'ye çıkması bekleniyor. Cep bilgisayarları ise 5 Ghz'e ulaşacak.
WEB GEZGİNİ
Ne nerede ucuz?
Bilinçli tüketiciler neyin nerede ucuz olduğunu araştırıp alışverişini ondan sonra yapıyor. İşte bu site de, tüketicilerin kampanya ve ucuzluklardan haberdar olmalarını ve fiyat karşılaştırması yaparak bilinçli alışveriş yapmalarını kolaylaştırıyor. Üyelerine özel fırsatlar da sunan site, "fırsat çekleri"yle de üyelere özel armağanlar ve ajantajların zevkini yaşatıyor.
neneredeucuz

İşadamları portalı
Gaziantep merkezli kurulan ve kurumlararası (B2B) e-ticaret yapma imkanı sunan Tianet, şimdi de İngilizce versiyonunu kullanıma açtı. Firmalar alım ve satım taleplerini siteye bırakarak birbirleriyle e-ticaret yapabiliyorlar. Bunu yaparken de bir çok teklif arasından seçme şansı olduğu için de karlı çıkıyorlar.
tianet

NET KİTAP
Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş
Programlamacıların ya da olmaya karar verenlerin ilk öğrenmeleri gereken şey algoritma hazırlama ve geliştirme tekniğidir. Yani daha açık bir şekilde programcılığın temelinde algoritma vardır diyerek açıklayabiliriz. İlk baskısı kısa sürede tükenen bu kitapta da birçok değişik problemlerin algoritmaları hazırlanarak algoritma geliştirme mantığının iyice kavranması amaçlanmış. Bu kitap da yeni başlayanlar için başlangıç seviyesinde bilgilere yer verildiği gibi çok farklı konularda da bilgi veriyor.
seckin
10 Aralık 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED