T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Kar eğitimi de vurdu

Doğu'da ve Karadeniz'de bastıran kara kış 1.557 köy yolunun kapanmasına yolaçtı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Trabzon,Rize, Giresun ve Hakkari'ye bağlı bazı ilçe ve köylerde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Başta Doğu Anadolu ve Karadeniz olmak üzere tüm yurtta bastıran kara kış hayatı olumsuz yönde etkilerken, bazı illerde ve ilçelerde de okulların kapanmasına neden oldu. Trabzon'da 5, Rize'de ise 6 ilçede, yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ile liseler bir gün tatil edildi. Hakkari ve Giresun'un bazı ilçe ve köylerinde de okullar tatil edildi.

Rize ve Trabzon il hıfzıssıhha kurulları kararıyla, Trabzon'un Çaykara, Of, Dernekpazarı, Yomra ve Araklı, Rize'nin ise Çamlıhemşin, Derepazarı, İyidere, Kalkandere, Ardeşen ve İkizdere ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

Hakkari köylerinde tatil

Hakkari'de de dün sabah saatlerinde toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle, merkez ve bağlı köylerde okulların bir gün süreyle tatil edilmesini kararlaştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, üst solunum yolu enfeksiyonunun giderek yaygınlaştığını, hastalığın çocuklar üzerinde daha fazla etkili olmaması için okulların tatil edildiğini belirttiler.

Giresun'un Güce ve Keşap ilçelerinde de ilköğretim okulları ve liseler ile Görele ilçesine bağlı köylerdeki okullarda, eğitime bir gün ara verildi.

Kar yükseklerde etkili

Kar yağışı ve soğuk hava, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile yurdun yüksek kesimlerini etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı sonucu, yurt genelinde 1.557 köy yolu ile Doğu Karadeniz'de İkizdere-İspir devlet yolu, Ovit Dağı mevkiinde ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize ve Giresun'un bazı ilçeleri ile Hakkari'de okullar bir gün tatil edildi.

Trabzon'da 245, Rize'de 270, Artvin'de 70, Giresun'da 74, Bayburt'ta 4 ve Gümüşhane'de 9 olmak üzere toplam 672 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Giresun'un Güce ve Keşap ilçelerinde ilköğretim okulları ve liseler ile Görele ilçesine bağlı köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Rize Valisi Bülent Karaçöl de yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle 30 yerleşim birimine elektrik verilemediğini ve haberleşmede de aksaklıklar meydana geldiğini söyledi.

Sürücüler uyarılıyor

Erzurum'da 177, Erzincan'da 27, Kars'ta 19, Iğdır'da 6 ve Ardahan'da da bir köy yolu ulaşıma kapalı. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olduğunu belirterek, pazar günü bölgenin, yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceğini bildirdiler.

Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde aksayan ulaşım, kar yağışına rağmen kontrollü olarak sürdürülüyor. Karayolları yetkilileri, Bolu Dağı'nda 100 kişiden oluşan bir ekip ve 5 tuzlama aracı ile 3 greyderin 24 saat görev başında bulunduğunu bildirdi. Sürücüler, trafik ekiplerinin dışında da yol boyunca ışıklı levhalarla uyarılıyor.



14 Aralık 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED