T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Cinayet timi!

Gizli servis uzmanı yazar Gordon Thomas, Mombasa'da İsraillilerin öldürüldüğü saldırıdan sonra görevlendirilen Mossad timinin özelliklerini ve planını ortaya çıkardı.

Henzelia'da eğitim gördüler...

Thomas, cinayet ekibinin nerede eğitim gördüğünü ve nasıl eğitildiklerini sorduğumuzda şu cevabı veriyor: "Bu Kidon ekibi Mossad'ın Tel Aviv yakınlarındaki Henzelia kampında eğitim gördü. Negev çölünün yakınındaki özel kamplara da gönderildiler ve öldürmeyi öğrendiler. Silahlarını nasıl kullanacakları, hedeflerini nasıl ayırt edecekleri öğretildi onlara. Eski Kidon üyesi Victor Ostrovsky bana, "Bir Kidon eğer gece öldürecekse peynir kesen bıçaklar bile kullanabilir. Susturuculu bir silah ya da sinir sistemlerini etkileyecek ilaçlar enjekte edebilir. Ne gerekiyorsa onu yapar' dedi. Bu ekip de gerekeni yapmak üzere görevlendirildi." Thomas'ın sözünü ettiği eski Mossad üyesi Victor Ostrovsky servisin gizli cinayet birimi Kidon'da görev yaparken yaptıklarını içine sindiremediğini açıklamış ve kaçıp Kanada'ya yerleşmişti. Ostrovsky şimdi ABD'nin Arizona eyaletine yerleşti ve orada yeryüzünde Mossad'ın gizli yüzünü bilip de konuşan birkaç kişiden biri olarak yaşıyor.

Gizli servis uzmanı ünlü yazar Gordon Thomas, Mombasa'da İsraillilerin öldürüldüğü saldırıdan sonra görevlendirilen Mossad timinin özelliklerini ve planını ortaya çıkardı. Edindiği bilgileri Yeni Şafak'a açıklayan Gordon Thomas, Mossad'ın çiçeği burnunda başkanı Meir Dagan'ın görevlendirdiği ekibin takip ve cinayet konusunda çok iyi eğitilmiş kadın ve erkek ajanlardan oluştuğunu belirtti. Thomas, "Dagan, Mombasa saldırısının olduğu günden beri sürekli ofisinde çalışıyor ve orada uyuyor. İşi ne CIA'e, ne de diğer Batılı gizli servislere bırakacaklar" dedi.

Mossad'ı dünyanın en hızlı çalışan ölüm makinesi olarak değerlendiren Thomas'ın verdiği bilgilere göre, Mombasa eyleminden sonra dünyanın dört bir tarafından Afrika'ya gönderilen ekibin faaliyetleri Afganistan'a, Pakistan'a ve Filipinlere gönderilen diğer saha ajanlarının verdiği bilgilerle destekleniyor.

Gordon Thomas, Mossad'ın Kidon grubundan olan ekip üyelerinin bölge yerel dillerini çok iyi konuştuklarını ve Arap ya da Hindistanlı ticaret adamı kisvesiyle bölgeye gönderildiğini belirtirek, "Şüphelileri nasıl bulacaklarını biliyorlar. Bir ofise, bir yatak odasına ya da verilmiş bir başka hedefe nasıl girileceğini, nasıl dinleme cihazı ya da bomba konulacağını çok iyi biliyorlar. Ayrıca ekipte kadın ajanlar var.

Dagan zarı attı

Mossad'ın yeni başkanı Meir Dagan'ın, Mombasa eyleminin ardındaki isimleri öldürme operasyonunu zar oyunu olarak gördüğünü belirten Thomas şu bilgileri verdi: "Dagan, Mombasa eyleminin başından beri bu işin arkasında Usame Bin Ladin'in olduğundan şüpheleniyor ve füzelerin Irak'ın cephaneliklerinden edinildiğine inanıyor. Bir Mossad kaynağı bana, kendi çalışma sistemlerinin CIA'nin Bin Ladin saptamasından ya da MI6'in Britanya'ya yönelik tehditleri püskürtmesinden farklı olduğunu anlattı. Dagan için zar atma zamanı. Ve bu işi bir Batılı servisin de yapmasını istemiyorlar. Ama Mossad'ın onları bulup öldürmek için sonuna dek çalışacağından eminim."

Kadın ajanları kullanıyorlar

Mossad'ın kadın ajanları, yaşamsal bilgiler ele geçirebilmek için herhangi biri ile geceyi geçirmeye hazırdır. Meir Amit, Mossad şefiyken şöyle demişti: 'Seks kadının silahıdır. Yatak konuşmaları onlar için sorun değildir. Ama bu özel bir cesaret ister. Bu yalnızca düşmanla uyumak değildir. Ondan bilgi ele geçirmektir.' İşte bunu yapmaya çalışacaklar."

  • FERHAT ÜNLÜ



  • 14 Aralık 2002
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED