T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R
Görmez ressama vefasızlık

Yurtiçi ve yurdışında açtığı sayısız sergi ile Türkiye'yi başarıyla temsil eden görmez ressam Eşref Armağan, şimdi damar tıkanıklığı hastalığı ile boğuşuyor. Armağan, zor gününde unutulmaktan şikayetçi.

Doğuştan görme özürlü olmasına rağmen 10 yaşından beri resim yapan, yurtiçi ve yurdışında açtığı sayısız resim sergisi ile tanınan Eşref Armağan, 2 ay önce yakalandığı damar tıkanıklığı hastalığı ile savaşıyor. Küçükçekmece Fatih Mahallesi'ndeki evinde yalnız başına yaşayan Armağan, yıllardır yanından ayrılmayan dostlarının şimdilerde kendisini hiç arayıp sormamasından yakınıyor. Tek odalı evinde ziyaret ettiğimiz ressam Armağan, yanlızlık duygusunu hastalanınca öğrendiğini söyledi.

Talay'a minnet borçluyum

Bir sabah kalktığında, sağ ayağının şiştiğini farkettiğini kaydeden Armağan, sonrasınını şöyle anlattı: "Şişin ineceğini düşünerek, fazla umursamadım. Bir ay boyunca inmeyince, önce evimin yanındaki Kızılay dispanserine, oradan da, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gittim. Burada ayağımdaki şişliğin damar tıkanıklığından kaynaklandığı bana söylendi. Hastanede bir hafta kaldıktan sonra taburcu oldum. Dost ve sevenlerimin göstereceği ilgi ile hastalığı yeneceğime inanıyorum".

Bugüne kadar Çin, ABD, Hollanda, İtalya başta olmak üzere birçok ülkede sergi açan görmez ressam Eşref Armağan, hayatında en büyük iyiliği eski Kültür Bakanı İstemihan Talay'dan gördüğünü söylüyor. Sergilediği tablolar elde ettiği gelirden başka hiçbir geliri olmayan Armağan'ı, Altı Nokta Körler Derneği'nin de girişimi ile Talay, Sefaköy'deki bir kütüphaneye geçici işçi olarak almış.

Halen burada geçici işçi gözüken Armağan, buradan ayda 250 milyon lira maaş aldığını ve bu parayla geçinmeye çalıştığını kaydetti. Talay, Armağan'ı görme özürlülere çeşitli konferanslar vermek üzere Çin'in Şanghay kentine de göndermiş.

Ünlülerin tablolarını yapmış

Eşref Armağan, bugüne kadar yaptığı sayısız tablo arasına ünlü simaların tablolarını da katmış. Armağan'ın tablosunu yaptığı ünlüler arasında ABD eski Başkanı Bill Clinton,

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eşi Semra Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel de bulunuyor. En son DYP lideri Tansu Çiller'in tablosunu yapan Eşref Armağan, bu tabloyu Çiller'e hediye etmeyi çok arzuluyor. Armağan, kendisiyle irtibata geçmek isteyenlerden (0212) 589.07.97) No.'lu telefona veya www.armagan.com sitesine başvurmalarını istedi.

 
Avrupa Sineması Türkiye'ye geliyor
Avrupa Sineması`ndan seçkin örnekleri Türk izleyicisiyle buluşturan "Avrupa Filmleri Gezici Festivali" için geri sayım başladı. Ankaralı sinemaseverleri 11 Ekim'de selamlayacak festival, Ankapol Sineması'nda 1 haftalık gösterimin ardından 18-24 Ekim 2002 tarihleri arasında Bursa Tayyare Kültür Merkezi, 25-31 Ekim arasında da İzmir'de İzmir Sanat Salonu'nda seyirciyle buluşacak. 30 uzun, 60 kısa metrajlı filmin yer aldığı festival, bu yıl hazırlanan yeni bölümlerle çok daha zengin bir içeriğe sahip.
Diyarbakır DT 'perde' diyor
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), 3 Ekim'de "Kördövüşü" adlı oyunla perdesini açacak. DDT Müdürü Tayfun Erarslan, 2002-2003 sezon hazırlıklarını yoğun bir tempoyla sürdürdüklerini, sezonun ilk oyunu olan "Kördövüşü" ile Diyarbakırlı tiyatroseverlerle buluşacaklarını söyledi. Geçen sezon 19 farklı oyunu 166 kez sahnelediklerini ve bu oyunları toplam 37 bin 587 seyircinin izlediğini bildiren Eraslan, bu sayının çevre illere yapılan turnelerle 50 bini aştığını, hedeflerinin merkezde 50 bini aşmak olduğunu ifade etti.
23 Eylül 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED