T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Ecevit'in evinde
'enişte' mitingi

Başbakan Ecevit'in dinlendiği Or-An Sitesi önünde miting gibi bir geçmiş olsun ziyareti gerçekleşti. Rahşan Ecevit Şebinkarahisarlılar'a il sözü verdi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'in memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden gelen 3 bin 500 kişi, Ecevit'lere destek verdi. Geçmiş olsun ziyaretine gelen ekip, Rahşan Ecevit'e çeyiz sandığı ve çeşitli hediyeler sundu. Mitinge dönüşen ziyarette hemşehrilerine hitap eden Rahşan Ecevit, eşi Başbakan Bülent Ecevit'in en kısa zamanda sağlığına kavuşacağını söyledi.

Şebinkarahisar Vakfı tarafından düzenlenen ziyaret için Başbakan Ecevit'in çalışma ofisini çevreleyen Rafet Canıtez Caddesi ile Yılmaz Çolpan-2 Sokağı trafiğe kapatıldı. Ankara Emniyeti'nden 500 polisin güvenlik önlemi aldığı alana, daha önceden DSP'nin seçim otobüsü getirildi. "Başbakan (damat) ziyareti", "Ablamız, yalnız değilsiniz", "Enişte geçmiş olsun" pankartlarıyla Ecevit'in çalışma ofisinin önüne gelen Şebinkarahisarlılar, "Sevgimiz şifanız olsun", "Enişte buradayız işte", "Hayırlı damat, hayırlı evlat" sloganları attıları.

Pekmez hediye ettiler

Şebihkarahisarlılar, önce Rahşan Ecevit'e getirdikleri hediyeleri çalışma ofisine götürdüler. Vakıf Başkanı Hayri Bakıcı başkanlığındaki 20 kişilik ekip ziyaret sırasında, Başbakan Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'e içinde eşarp, kilim ve "çil" adı verilen başörtüsünün yer aldığı bir çeyiz sandığı, Ecevit çiftinin fotoğrafları ile Rahşan Ecevit'in bir sözünün ve Şebinkarahisar'ın genel görüntüsünün bulunduğu bir tabloyu hediye ettiler. Heyet, ayrıca dut pekmezi, ceviz, dut kurusu, pestil ve fındık helvası ile bir demet çiçeği de, Başbakan Ecevit ve eşine sundular. Heyet Başkanı Hayri Bakıcı, Başbakan Ecevit'in son derece dinç ve sağlıklı gördüğünü söyledi.

İstanbul Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Hayri Bakıcı Başbakan Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'e karşı yapılan "kimsesiz, sahipsiz" gibi nitelemelerin "yakışıksız" ve rencide edici nitelikte olduğunu söyledi.

Şebinkarahisar'a il sözü verdi

Seçim otobüsünün üstüne çıkarak hemşehrilerine seslenen ve Bülent Ecevit'in, Şebinkarahisarlılar'ı karşılayamadığı için çok üzgün olduğunu belirten Rahşan Ecevit, "İnşaallah çok yakında sağlığına kavuşacak" dedi. Rahşan Ecevit, "Bu ziyaret vesilesiyle Şebinkarahisar halkı için bir sözüm var. 1924'te adını Atatürk'ün verdiği Şebinkarahisar, 1933 tarihinde her nedense 6 ille birlikte il olma durumundan çıkarılıp ilçe yapılmıştır. Bu haksızlığın bir an önce ortadan kaldırılmasını diliyoruz" dedi.

  • NEVZAT DEMİRKOL

  •  
    'Sözümüzün arkasındayız'
    "AB için bugüne kadar ne dediysek arkasındayız" diyen AK Parti lideri, "Halkımız gibi, hükümete güvenmiyoruz" dedi
    'IMF anlaşmalarını yırtacağız'
    SP Genel Başkanı Recai Kutan, iktidara geldiklerinde, IMF ile imzalanmış bütün anlaşmaları yırtıp atacaklarını söyledi.
    'Koca Reis' sahnede
    Başını 'Koca Reis' lakaplı yılların siyasetçisi Sadettin Bilgiç'in çektiği eski AP, ANAP ve DYP'li miletvekilleri 'Tecrübenin Sesi Platformu'nu oluşturdular.
    'Türkiye cesur olmalı'
    ANAP lideri Yılmaz, "Öcalan idam edilirse mit olur. Bunu istemiyoruz. AB konusunda cesur olmalıyız" dedi.
    Çiller: Barajı indirmek ihanet
    DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın seçim barajının yüzde 10'un altına indirilmesiyle ilgili görüşlerine sert yanıt verdi. Seçim barajı konusundaki görüşlerini yineleyen Çiller, "Baklayı ağızlarından çıkardılar. Ancak bu, sandığın gözükmesi nedeni ile ortaya çıkan korku refleksidir. Korkunun da ecele faydası yoktur. Türkiye'de yüzde 10'luk seçim barajını indirmek siyasi istikrarı yok eder. Üç partili koalisyonların yaptıkları ortada iken, beşli hatta altılı koalisyonlarla Türkiye'yi yönetilmeye mahkum etmek ihanettir" dedi.
    16 Haziran 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED