T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

CANIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, nice devlerin ülkelerine döndüğü bir ortamda 2. tura çıktıklarını hatırlatarak "Şu ana kadar alınterimizi ortaya koyuyorduk. Bundan sonra canımızla ve kanımızla mücadele edeceğiz" dedi.

Her maç final

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Türk Milli Takımı'nın, 17. Dünya Kupası finallerinde 2. tura yükselerek görevini yaptığını, ancak bundan sonra çeyrek finali hedeflediklerini söyledi. Dünya Kupası'na gelen nice dev takımların ülkelerine döndüğünü, Türkiye'nin ise yoluna devam ettiğini belirten Haluk Ulusoy, şöyle devam etti: "Şu ana kadar alınterimizi ortaya koyuyorduk. Bundan sonra kanımızı ve canımızı ortaya koymalıyız. En iyi 16 takım arasına kaldık. Bundan sonraki hedefimiz, ilk 8'e girmek. Artık her maç final havasında geçecek. Fakat hedefimize ulaşacak güç ve yürek bizde var."

Hedefler bitmez

Japonya'nın seyirci avantajı olduğuna da dikkat çeken Ulusoy "Ancak biz de elimize geçen tarihi fırsatı iyi değerlendirmek istiyoruz. İnanan ve mücadalesini sahaya koyan bu maçı kazanır." dedi. "Hedefler biterse hayat durur" diyen başkan Ulusoy, Türk Milli Takımı'nın da hedeflerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini sözlerine ekledi. Öte yandan Arjantin Televizyonu ekibi, kupanın flaş ekiplerinden biri olarak gösterdikleri (A) Milli Takım'ın başarısıyla ilgili olarak Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile röportaj yaptı.

'Güneş'in doğduğu yerde olmaktan mutluyuz'

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında, 2. turdaki rakipleri Japonya'yı değerlendirdi. "Genç ve koşan bir ekip. Seyirci avantajını da iyi kullanıyor" diyen Güneş "Tek maç eleme usulüne göre oynayacağımız için bu karşılaşmanın atmosferi farklı olacak. Peşinen kendimizi favori görmüyoruz, peşin hükümlü de değiliz. Ancak Japonya`yı yenecek gücümüz var. Önümüzdeki 3 günü iyi kullanarak, bundan sonraki hedefimiz ilk 8 takım arasına girmek" dedi.

İlk maçtan beri iyi oynadıklarını da belirten Güneş, şöyle konuştu: "Sakin olmamız lazım. Rahat olursak, seyirci baskısını da azaltabiliriz. Dünya Kupası`nı alan bir Türkiye istiyorum. Bu, bu sene olur, gelecek şampiyonalarda olur, ama özlemim bu. Başaramassak bile futbolcularımın canı sağolsun. Futbol düşüncemizi sahaya yansıtırsak, kazanmamız gereken bir maç. Güneşin doğduğu yerde olmaktan mutluyuz. Artık yeni bir heyecan başlıyor."

Milli Takım revire döndü

Milli Takım, 2. tur maçı için Japonya'da hazırlıklarına başladı. Miyagi'de yapılan ve 1.5 saat süren idmanda milliler kondisyon çalışmasnın ardından 2 takım halinde çift kale maç yaptı. 70 japon gazetecinin de izlediği idmanda Hasan Şaş, Ümit Davala Nihat takımdan ayrı çalıştı. Bu üç futbolcunun yanı sıra diğer sakatlar Hakan Şükür, Okan, Mustafa İzzet ve Rüştü idmanı yarıda bıraktı.

Spor Yazarları
Ümit Aktan: Turgut Koloğlugil:
Ev sahibinin dayanılmaz ağırlığı! Hariçten gazel okumak
Mustafa Karaalioğlu : Ali Gümüş:
Yüksel ki yerin bu yer değildir Pembe Gazete
Lokman Köse :
Anadolu rahatsızlığı
 
İlk turun yıldızı Hasan
Reuters, ilk turun ardından yaptığı "en iyi 11"in içine iki gol atan Hasan Şaş'ı aldı.
Almanya son nefeste
Neuville'in 88. dakikadaki golüyle rakibini geçen ve çeyrek finale yükselen ilk takım olan Almanya, turnuva takımı olduğunu bir kez daha kanıtladı.
İngiltere kupaya göz dikti
Gruptan zor çıkan İngilizler, Danimarka'yı ilk 45 dakikada bitirdi. İngiltere'nin çeyrek finaldeki rakibi Brezilya-Belçika maçının galibi olacak.
KUPA'DAN NOTLAR...
Washington kızdırdı
Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Brezilyalı golcü, menaceri aracılığı ile para istedi. Yönetim, önümüzdeki hafta parayı yatıracak.
Djalminha bitti gibi
Galatasaray, Deportivo ile ipleri koparan yıldızla anlaşma sağladı. Djalminha'nın bonservisi alınamazsa kiralanacak.
Nouma krizi sürüyor Beşiktaş, sağlık problemi nedeniyle bitiremediği transferde şimdi de para sıkıntısı yaşıyor.
Trabzon'un transfer bütçesi 5 trilyon
Karadeniz ekibi bugüne kadar yaptığı biri yabancı 11 yerli ve 5'i de alt yapıdan olmak üzere toplam 16 futbolcuya 4 trilyon ödeyecek. Bordo-mavililer, transfere ayırdığı 5 trilyon'un 4 trilyonunu bu futbolculara öderken, geriye kalan 1 trilyon ile transfer edilmesi düşünülen yabancı santrfor alınacak. Trabzonspor, bu sezon şu ana kadar en fazla ödemeyi Avusturalyalı kaleci Petkoviç'e ödeyecek. Bu arada Bordo-mavililer Galatasaraylı Serkan'ı da transfer gündemine aldı. Öte yandan dün Trabzon'a dönen Hami, Bordo-mavili takımdan kesinlikle ayrılmayı düşünmediğini belirtti.
  • KÂMİL ANAHAR

  • 16 Haziran 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED