T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

70 MİLYON KALP SİZİN

Siz haftalardır bize hem moral, hem gurur kaynağı oldunuz. Dünyanın 4 büyük takımı arasına girdiniz. Milyonları sokağa döküp, bayram havası yaşattınız. Kupayı alamasanız da 70 milyon kalp sizin. Teşekkürler Milli Takım, teşekkürler Şenol Güneş...

Önce evler, işyerleri, arabalar bayraklarla donandı. Sonra kırmızı beyaz kıyafetler giyilerek, yüzler boyandı. Bütün Türkiye büyük bir heyecan içinde 14.30'u bekledi. Milli Takımımız Saitama'da Brezilya karşısında sahaya çıktıgı zaman, yalnız Türkiye'deki değil, tüm dünyadaki Türkler tek vücut, tek yürek oldu. Türkiye Brezilya karşılaşmasının başlamasıyla birlikte 70 milyon adeta ekrana kilitlendi. 90 dakika boyunca dualar edildi, milli marşlar söylendi, tezahüratlar yapıldı. Dişe diş geçen karşılaşma sonunda zafer malesef Brezilya'nın oldu.

Tüm Türkiye üzüldü

17. Dünya Kupası finallerinde, (A) Milli Futbol Takımı'nın yarı finalde Brezilya'ya yenilerek final oynama şansını kaçırması, karşılaşmayı izleyen futbolseverleri üzüntüye boğdu. Maçı izleyen binlerce futbolsever, karşılaşmanın bitmesiyle büyük üzüntü yaşarken, yarı final coşkusu yaşatan milli futbolcuları ise alkışlamayı ihmal etmediler.

Gözyaşları tutulamadı

Bu arada bazı futbolseverlerin maç sonunda gözyaşlarını tutamadıkları gözlenirken, meydanları dolduran binlerce kişinin hep birlikte İstiklal Marşı'nı okuması ve milli marşlar söylemesi duygulu dakikaların yaşanmasına neden oldu.

HÜZÜN VE BURUK SEVİNÇ

Dünya Kupası'nda Milli Futbol Takımı'nın Brezilya'ya 1-0 yenildiği yarı final maçını Taksim Meydanı'nda dev ekrandan izleyen futbolseverler, yarı final oynama sevinci ve yenilginin üzüntüsünü birarada yaşadı. Meydanda toplanan 5 bine yakın kişi karşılaşmayı büyük bir coşkuyla izledi. Sporseverler maçtan önce okunan İstiklal Marşı'na da çoşkuyla eşlik ettiler. Futbolseverlerin büyük bölümü yağmura karşın coşkuyla maçın ikinci yarısını izlerken, Ronaldo'nun golünden sonra coşku yerini kaygıya bıraktı. Karşılaşmanın sona ermesiyle buruk bir sevinç yaşayan futbolseverlerin bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Borsada milli maç heyecanı

Türk milli takımının Brezilya ile Dünya Kupası yarı final maçını İMKB seans salonunda izleyen brokerlar, 2. seansın bitimine yakın tamamlanan maçta yenilgi sonrası buruk bir şekilde salondan ayrıldılar. Yarı final heyecanı yaşattığı için milli takıma teşekkür eden brokerlar, "Maç bitti, artık ekonomiye bakalım" dediler. Tarihi bir gün yaşayan Borsa'da, birçok broker Türk milli takımı formasıyla işe gelirken, forma giymeyenlerin de kırmızı beyaz renkleri tercih ettikleri dikkati çekti. Maç boyunca, işlem hacmi de 22 trilyon lira gibi sınırlı bir düzeyde kaldı.

Milli Takım için balon uçuruldu

Nevşehir'de, Avanos İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından, üzerinde Atatürk ve Milli Takım'ın posterleri bulunan balon uçuruldu. Avanos'un Çavuşin Köyü'nden havalanan, içinde Japon, Alman, İngiliz ve Avustralyalı 12 turistin bulunduğu balon, Kapadokya bölgesinin turistik merkezlerinden Zelve, Paşabağ, Dervent üzerinde 2 saat uçtuktan sonra Ürgüp'e indi.

 
RONALDO'NUN GOLÜ ŞOK ETTİ
Üzerlerinde kırmızı-beyaz formalar, şapkalar; ellerinde Türk Bayrağı, balonlar; yüzleri kırmızı ve beyaza boyalı sporseverler, maç öncesi Milli Takım lehine sürekli tezahürat yaptı. Futbolseverlerin büyük bölümü yağmura karşın coşkuyla maçın ikinci yarısını izlerken, Ronaldo'nun golünden sonra coşku yerini kaygıya bıraktı. Karşılaşmanın sona ermesiyle buruk bir sevinç yaşayan futbolseverlerin bazıları gözyaşlarını tutamadı.
BERLİN FİNALE HAZIRLANMIŞTI
A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki başarılarından sonra renk cümbüşüne dönen Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türk vatandaşları, Brezilya yenilgisi ile yas içine girdi. Binlerce dalgalanan Türk bayrağının renk cümbüşüne döndürdüğü Berlin, Brezilya yenilgisi ile önce sessizliğe büründü, daha sonra da bir gurup gösterilerde bulundu.

27 Haziran 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED