T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

İzgi'ye Türkmenistan'da pişmiş 'at gözü' ikram ettiler

Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin, Türkmenistan gezisi sırasında ilginç bir olayın yaşandığını öğrendik. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, İzgi ile beraber katıldığı Tükmenistan gezisi sırasında yaşanan bir olayı bakın nasıl anlattı:

"Meclis Başkanımız ile birlikte katıldığımız gezide öğle yemeği yiyecektik. Önümüze iki adet kocaman göz getirdiler. Ben bu gözlerin ne olduğunu sordum. 'At gözü' dediler. Hayatımda hiç at gözü yemeği görmemiştim ve gözü görünce midem kalktı. Meclis Başkanımız Ömer İzgi ise önüne konulan at gözünü büyük bir iştahla yedi. Ben ise hala at gözüne bakıyordum. Türkmenler, "Siz yemeyecek misiniz?" diye sorunca "Sayın Meclis Başkanımız çok iştahlı. Benim at gözünü de ona verelim de yesin" diyerek tabağı Ömer İzgi'nin önüne uzattım. Meclis Başkanımız ikinci at gözünü de büyük bir iştahla yedi."


'Nostradamus Recai' tuzağa düşmedi

Başbakan Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgül, bugünlerde popüler. Recai Bey'in popülaritesi Başbakan'ın tüm özel evraklarının doğrudan kendisine iletilmesinden ziyade, Dünya Kupası'nda yarışan milli takımın bugüne kadar yaptığı tüm "maç sonuçlarını önceden doğru tahmin etmiş olmasından" kaynaklanıyor. Herkes, Recai Bey'in doğru tahminleri nasıl tutturduğunu merak ediyor. Doğru tahminleriyle övünen Recai Bey'e günlerdir Or-An'da beklemekten sıkılan bir gazeteci de tuzak bir soruyla, Ecevit'in durumunu öğrenmek istedi. "Bizim durumumuz ne olacak, buradan ne zaman ayrılacağız" diye soran gazeteciye Recai Bey, bu soruya ise ustaca bir cevap verdi: "Bizim durumumuz belli de sizinkiler karanlık."


Bu mont Kore'de 1,5 saatte bulundu

Milli Takımımızın Dünya Kupası maçlarını izlemek üzere, aralarında AK Parti'den Abdülkadir Aksu ile SP'den Lütfü Yalman'ın da bulunduğu bir grup milletvekili de Güney Kore'ye gitti. Aksu, spor bir kıyafet giymek için mont almaya karar verdi. Lüfü Yalman da, Aksu ile beraber yollara düştü. Koreliler kısa boylu ve zayıf insanlar olduğu için montlar da Korelilerin ebatlarında dikilmişti. Lüfü Yalman, uzun boylu olması nedeniyle denediği bütün montların boyları kısa kalıyordu. Abdülkadir Aksu ise Korelilere göre oldukça "göbekli" olduğu için giydiği bütün montların fermuarları yarıda kalıyordu. Ancak 1,5 saatlik aramanın ardından Aksu'ya göre bir mont bulundu. Lütfü Yalman ise kendisine uygun bir mont alamadan otele geri döndü. Yalman, Aksu'ya mont alma anını da "ibreti alem" için fotoğrafladı.


Hastaysan GATA'ya iyiysen Gölbaşı'na

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın yoğun iş temposu sebebiyle hastalanması üzerine TBMM Başkanvekili MHP'li Murat Sökmenoğlu, Özkan'a geçmiş olsun telgrafı gönderdi. GATA'da by-pas ameliyatı olduktan sonra Gölbaşı'nda Mogan gölü manzaralı Vilayetler Evi'nden istirahate çekilen Sökmenoğlu, Özkan'a, "Sayın Bakan, hastaysan GATA'ya git; istirahat edeceksen Mogan'a gel" dedi. Geçmiş olsun telgrafına cevap veren Özkan ise, "ne GATA'ya gidecek kadar hasta, ne de Mogan'da dinlenecek kadar lükste" olduğunu bildirdi.


Karakoyunlu: Öpüldünüz

Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, edebiyatçı kişiliği ile bilinir. Ancak Karakoyunlu, her nedense ANAP içinde pek sevilmiyor. ANAP'lı milletvekilleri her defasında Mesut Yılmaz'a, Karakoyunlu'yu 'bizi ciddiye almıyor' diye şikayet ediyorlar. ANAP'lı milletvekilleri, Karakoyun-lu'nun en ciddi konularda dahi kendilerine ilginç bir cevap verdiklerini belirtiyorlar : "Öpüldünüz" Bakalım sonunda öpülen kim olacak?


Meclis böyle zulüm görmedi

Meclis'in en çalışkan milletvekillerinden olan SP Erzurum Milletvekili Aslan Polat, Erzurum şivesiyle ve hızlı konuştuğu için söylediklerini anlamak pek mümkün olmaz. SP yönetimi bu yüzden, Polat'ın kürsüye çıkmasına sınırlama getirdi. Aslan Polat, Meclis Genel Kurulu'nda perşembe günü yine bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ANAP'lı Erkan Mumcu, Polat'ın yanına gelerek "Sevgili Polat ya düzgün konuşmayı öğren ya da yavaş konuş ki ne söylediği anlayalım. Meclis Meclis olalı böyle zulüm görmedi" diye takıldı. Mumcu, Polat'a sarılarak, gönlünü almayı da ihmal etmedi.


Mumcu 'cep'ini kaptırınca...

Erkan Mumcu, ANAP'ın en etkin isimlerinden. Mumcu, kendi bakanlığının kaldırılmasını isteyen ilk politikacı olarak da biliniyor. ANAP'ın 19. kuruluş yıldönümünde ANAP lideri Yılmaz tarafından Genel Başkanvekiliğinden uzaklaştırılan Mumcu'ya ikinci darbe kendi oğlundan geldi. Afacan Furkan, babasının cep telefonunu alıp tüm numaraları sildi. Mumcu, şimdi karşılaştığı kişilerin önce telefon numarasını sorup yeni telefonuna kaydediyor.


ERCAN YAVUZ
BİLAL ÇETİN
NEVZAT DEMİRKOL
VELİ TOPRAK
MUTLU ÇÖLGEÇEN


24 Haziran 2002
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED