T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Dünya alkışladı

Dünya basını Türkiye-Brezilya karşılaşmasını "Türkiye'ye alkışlar, çok iyi mücadele ettiler ve bize çok kaliteli bir final izlettiler" şeklinde yorumladı.

Türkiye ile Brezilya arasında oynanan Dünya Kupası yarı final karşılaşmasını naklen yayınlayan İngiliz BBC televizyonu, "Türkiye'ye alkışlar, çok iyi mücadele ettiler ve bize çok kaliteli bir final izlettiler" yorumunda bulundu. BBC yorumcuları, maçın ilk yarısında da aynı görüşleri dile getirirken, Türk Milli Futbol Takımı'nın turnuvanın Brezilya'dan korkmayan tek takımı olarak sahaya çıktığını ve turnuva boyunca Brezilya'ya karşı oynanan en kaliteli futbolu ortaya koyduğunu belirttiler.

Rüştü göklere çıkarıldı

Rüştü'yü göklere çıkaran BBC yorumcuları, Türk Milli Futbol Takımı'nın oyuncularının özellikle top kontrolü konusunda eşsiz bir başarı ortaya koyduklarını da kaydederken, "Turnuva boyunca Brezilya karşısında en kaliteli top kontrolünü sağlayan takım olarak da Türkler öne çıktılar" dedi.

Kalitesi en yüksek maç

Maç yorumcuları Fatih Akyel'i de Roberto Carlos karşısında yaptığı savunma nedeniyle överlerken, "Kim ne derse desin şu ana kadar kalitesi en yüksek maçı izledik. Bu maça süper kalite denir" yorumunda bulundular.

Türkiye'nin Brezilya karşısında aldığı 1-0'lık yenilgi, Yunan basını tarafından ise "Türkiye kolay boyun eğmedi" şeklinde değerlendirildi. Maçı canlı yayınlayan ESPN televizyonunun yorumcuları da (A) millilerin yenilgiye rağmen Brezilya karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını ve Brezilya'nın ataklarına çok iyi direndiklerini belirttiler. Yarı final maçında Türkiye'nin Brezilya'ya yenilmesi İtalya'da normal sonuç olarak yorumlandı.İtalyan Televizyonu Türkiye'nin, oynadığı futbolla "zevkli ve mücadeleci bir yarı final izlettirdiğini" bildirdi.

Fransız TF1 televizyon kanalı da (A) Milli Futbol Takımı'nın yenilmesine rağmen Brezilya karşısında mükemmel bir oyun sergilediğini ve başarıyla mücadele ettiğini bildirdi.

MİLLİ TAKIM İÇİN BESTE YAPTILAR

Kayserili aşıklar Milli Takım için beste yaptı.Türkiye-Brezilya maçı öncesi Meydan Parkı'nda toplanan Kayseri Halk aşıkları Kültür Derneği üyeleri Milli Takım için yaptıkları besteleri seslendirdiler. Parkta toplanan vatandaşlarla birlikte Brezilya-Türkiye maçını seyreden aşıklar, Türkiye'nin yenlimesinden dolayı büyük üzüntü duydular.

MAÇI MAHKEMEDE İZLEDİLER

Türkiye nefesini tutmuş Türkiye -Brezilya maçını izlerke Adliyesi'nde ilginç görüntüler yaşandı. Maç saatiyle birlikte tüm kamu kuruluşları 'idari tatil'e girmesine rağme 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde duruşmaların bitmemesi üzerine mahkeme heyeti, duruşma tutanaklarının yazıldığı bilgisayarı kürsüye çıkararak maçı oradan izledi.

PARİS'TE ARBEDE

Paris Belediye'si önüne konulan dev ekranda Brezilya-Türkiye Dünya Kupası yarı final maçını izleyen Türk ve Brezilyalı taraftarlar arasında, maçtan sonra arbede yaşandı. Taraftarların maçtan sonra birlerinin üzerine şişe atmaları sonucu hava gerginleşti ve taraftarlar arasında kısa süreli tartışmalar oldu.

Coşku dağlara bayrak astırdı

A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası maçlarında gösterdiği başarı, sadece resmi bayramlarda apartmanlar, işyerleri, bahçe ve binalarda asılı görmeye alıştığımız Türk bayrağını, milyonlarca insanın coşku ve gururla taşıdığı sembol haline getirirken, bu coşku dağlara bile bayrak astırdı. Erzincan'ın Tercan ilçesindeki Köroğlu Dağı'nın iki tepesi arasına, 17 Şubatspor Kulübü'nün Antrenörü Fahri Eren ile 10 sporcu tarafından 55 metrelik Türk bayrağı asıldı.

Şenol Güneş'in adı parka verildi

Üsküdar Belediyesi, Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in adını bir parka verdi. Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, Türkiye'ye zafer kazandırarak mutluluk yaşatan Milli Takımın Teknik Direktörü Şenol Güneş'in adını Üsküdar'da bir parka verdiklerini söyledi. Bayat, Aynı şekilde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Fen İşleri Müdür Yardımcısı Fahri Erdoğmuş' un adınıda Barbaros Mahallesi'nde yapılan yeni bir parka verdiklerini açıkladı.

 
'Bilirçete'ye sürgün
Bilirkişi çetesiyle ilgili soruşturmada, Ankara 7. Ticaret Mahkemesi Başkanı Alpay Aksu ile 6. Ticaret Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Çiftçi'nin görev yerleri değiştirildi.
Fogg'dan Türkiye'ye AB kriterleri şartı
Karen Fogg, bir aday ülkeyle giriş müzakerelerinin başlayabilmesi için Türkiye'nin siyasi kriterlerin hepsini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
ABD askeri Türkiye'de
7 bin ABD askerinin geçen iki hafta içinde Türkiye'ye geldiği ileri sürüldü. Ağır nakliye uçakları ile Türkiye'ye gelen ABD askerlerinin büyük bir bölümü Adana İncirlik Üssü'ne yerleştirildi.
1533 hakim ve savcının yeri değişti
Bayrak dağıtımında izdiham yaşandı
TRT ve Sümer Holding tarafından Türkiye genelinde başlatılan bayrak dağıtımı kampanyasında Erzurum'da izdiham yaşandı. Havuzbaşı'nda yapılan bayrak dağıtımında, vatandaşlar dağıtılan bayraklardan alabilmek için TRT kamyonunun üzerine çıkmaya çalışırken, aracın Havuzbaşı'na gelişinde caddeyi dolduran yüzlerce vatandaş ezilme tehlikesi geçirdi. TRT Erzurum Bölge Müdürü Adnan Vangölü, Erzurum'da 5 bin bayrak dağıtıldığını belirtti. Kampanya kapsamında Adana'da da 4 bin bayrak dağıtıldığı bildirildi. Kampanya çerçevesinde, Kadıköy'deki ücretsiz bayrak dağıtımı sırasında da izdiham yaşandı. İskele Meydanı'nda, Kadıköy Belediyesi tarafından sağlanan TIR'dan dağıtılan Türk bayraklarından almak isteyen vatandaşlar, araca hücum edince izdiham meydana geldi ve trafik aksadı.
Bush futbola da karıştı ABD Başkanı George W. Bush, Amerikan halkının futbol'u sevmeleri için FİFA'dan Futbol'da bazı değişikler yapılmasını önerdi. Amerikan Los Angeles Times gazetesinde yayımlanan habere göre Bush'un, FIFA Başkanı Joseph S. Blatter'e yazdığı mektupda "Futbol" adının yerine bundan sonra "Soccer" isminin kullanılmasını teklif ettiği belirtildi. Futbolcuların saha içinde nerede olduklarını iyice bilinmesi için saha içinde daha çok çizgilerin olmasını öneren ABD Başkanı, futbolcuların istedikleri zaman Amerikan futbolunda olduğu gibi koruyucu bir miğfer giymelerini istediği ifade edildi.

27 Haziran 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED