T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

AB uyumlu eğitim: ECDL

Avrupa Birliği ve e-Avrupa projesiyle uyumlu, ECDL (European Computer Driving Licence) lisansı eğitimi Türkiye'de de veriliyor.

TBD VE TOPRAKÇIOĞLU İŞBİRLİĞİ

Avrupa Birliği ve e-Avrupa projesiyle tam uyumlu bilgisayar yetkinlik sertifikası eğitimi Türkiye'de de verilecek. 2000 yılında Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ile ECDL (European Computer Driving Licence) arasında yapılan anlaşma sonucu temelleri atılan projeyle Türkiye'de bilişim teknolojilerine vakıf yetişmiş eleman sayısının artırılması hedefleniyor. ECDL eğitimi konusunda TBD, Toprakçıoğlu Holding'a alt-lisans verdi.

58 ÜLKEDE STANDART EĞİTİM

Lisansor firma tarafından ise bu gelişme sonrasında, ECDL Bilişim ve Eğitim A.Ş. (ECDL Türkiye) adlı bir firma kuruldu. Firma AB uyumlu bilgisayar sertifikası eğitimi verecek. ECDL, Merkezi İrlanda Dublin'de bulunan CEPIS (Avrupa Profesyonel Bilişim Birlikleri Komitesi) tarafından kurulmuş. 1997'de 8 kurucu üye ile çalışmalarına başlayan ECDL, bugün 58 ülkede sertifikasyon eğitimi veriyor.
http://www.ecdl.org.tr


WEB GEZGİNİ

UPS İlköğretim Okulu

UPS Haluk Ündeğer Müfredat Labratuvar İlköğretim Okulu web sitesi, her okulun böyle bir sitemi olmalı dedirtecek cinsten. Okuldaki tüm faaliyetler ve haberleri bulabileceğiniz bu sitenin sahibi olan okul, 1999-2000 eğitim yılında öğretime başlamış.
http://upsilkogretimokulu.sitemynet.com

Özgür ve Bilge

Haziran ayında 5. sayısına ulaşan Özgür ve Bilge dergisinin web sitesi. Sitede dergide yer alan yazılara ulaşabilir, dilerseniz abonelik işlemlerinizi web üzerinden yapabilirsiniz. Dergide, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yalçın Çetinkaya, Necmettin Turinay gibi basın ve bilim dünyasından tanıdık pek çok isim yazıyor.
http://www.ozgurvebilge.com


Kablo TV yayınını kaçak kulananlara ceza geliyor

Gaziantep Türk Telekom İl Müdürü Hasan Serindağ, kablo tv yayınlarını kaçak izlediği saptananlardan, bir yıllık abone ücreti alınacağını söyledi. Serindağ, kablo Tv abonelerinin önemli bir bölümünün, ekonomik krizden dolayı aboneliklerini iptal etiklerini belirterek, "Abonelere yönelik denetimimiz sonucu, bazılarının, komşularının hattına saplama yöntemi ile girerek kablo Tv yayınlarını izlediklerini belirledik" dedi. Akrabalarının ya da komşularının hattına girerek kaçak kablo tv yayınını aldığı saptananlardan, ceza olarak bir yıllık abonelik ücretinin faizi ile alındığını kaydeden Serindağ, "Vatandaşlarımızı, kendilerini mağdur edecek bu yaklaşımdan uzak durmaya çağırıyoruz" dedi.


Şifrelerinizi düzenli olarak değiştirin

Sanal dünyada, bilgisayar kullanıcılarının güvenlikleri için şifrelerini (password) düzenli olarak değiştirmeleri salık veriliyor. Uzmanlar, ev ya da işyerlerindeki bilgisayarlarda, banka hesapları gibi önemli bilgilere ulaşmada ve internet erişiminde kullanılan şifrelerin, ayda en az bir kere değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor. İngiliz Egg firmasının yaptığı bir araştırmaya göre, bilgisayar kullanıcılarının yarısından fazlası şifrelerini hiç değiştirmiyor, çoğu kullanıcıysa oldukça kolay şifreler seçiyor. Bu araştırmaya göre, bilgisayar kullanıcılarının yüzde 23'ü çocuklarının, yüzde 19'u eşlerinin adını, yüzde 12'si doğum günlerini, yüzde 9'u bir futbol takımının adını, yüzde 9'u ünlü kişi ya da grubu, yüzde 9'u sevdiği yerleri, yüzde 8'i kendi adını, yüzde 8'i ev hayvanlarının adını şifre olarak seçiyor.

 
NET KİTAP
Adım Adım Microsoft Office XP
Arkadaş Yayınları'ndan çıkan Adım Adım Microsoft Office XP adlı kitap, Microsoft'un Office XP uygulamalarını kullanmayı adım adım ve hızla öğretecek bir kaynak. Kitap, hem Office XP'yi kullanmaya yeni başlayanlar, hem de Office XP'ye geçiş yapan deneyimli kullanıcılar için tasarlanmış. Kitabın ekinde yer alan CD-ROM, alıştırmaları yaparken kullanabileceğiniz hazır uygulama dosyalarını içeriyor.
Adım Adım Microsoft Office XP, Perspection Inc., Online Training Solutions, Curtis Frye, Kristen Crupi, 784 s., Fiyatı: 30.000.000.-TL arkadas

DeskNote Türkiye'de
Dizüstü bilgisayar görünümünde olan ve masaüstü bilgisayarların güç ve performansına sahip Desknote bilgisayarlar Merpa Bilgi İşlem tarafından Türkiye pazarına sunuldu. "Batarya dışarıda" özelliği ile, geleneksel bir masaüstü bilgisayar gibi çalışan Desknote, taşınabilirlik, işlem gücü ve maliyet unsurları arasında seçim yapma ve bunlardan bazıları unsurlardan feragat etmek zorunda kalan bilgisayar kullanıcıları için tavsiye ediliyor. Bataryanın harici olması Desknote'larda, bataryadan kaynaklı ısıyı ortadan kaldırıyor ve sistemdeki parçaların ömrünü disüstüne göre iki kata kadar uzatıyor. Bataryanın dışarıda olması bu bilgisayarları disüstü bilgisayarlardan 1 kg daha hafif hale getiriyor.
desknote

YEPYENİ BİR KONTÖRLÜ CEP HATTI : STARCEP
Star Telekomünikasyon, SMS, WAP ve Chat servisi bulunamayan ve bu servisler bulunmadığı için çok ucuza telefon görüşmesi yapmaya imkan sağlayan, yeni bir kontörlü kart çıkardı. StarCep adıyla piyasaya sunulan bu kartın başlangıç paketi 4 milyon TL. StarCep Başlangıç Paketi'ni satın alanlar, SİM kartlarını cep telefonlarına takar takmaz konuşmaya başlayabiliyorlar.

PROTEK, AVUSTURYALI S&T İLE BİRLEŞTİ
Türk bilişim firmalarından Protek, Avusturyalı S&T System Integration & Technology Distribution AG ile birleştiklerini açıkladı. S&T, AB'ye aday Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki bilişim şirketleriyle ortaklık kuruyor. S&T, Polonya, Rusya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna gibi ülkelerde faaliyet gösteriyor.
25 Haziran 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED