T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Üç hafta daha dinlenecek

Ecevit dün bir ay aradan sonra tekrar sağlık kontrolünden geçti ve "daha iyiyim" dedi.

Hastalığı nedeniyle yaklaşık iki aydır evinde dinlenen Başbakan Bülent Ecevit, görevinin başına dönmek için doktorlardan izin alamadı. Ecevit'i konsültasyondan geçiren doktorlar, Ecevit'in başbakanlığa dönmesine izin vermediler. Ecevit, omurgasındaki zedelenme nedeniyle evindeki nekahet döneminin 2-3 hafta daha süreceğini bildirdi. Dün akşam saat 18.54'te Başkent Hastanesine gelen Başbakan'ı, hastanenin arka kapısında Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal karşıladı. Makam aracından inerken güçlük çektiği gözlenen Ecevit, Haberal'la tokalaştıktan sonra, yanına gelen Rahşan Ecevit'le birlikte yürüyerek hastaneye girdi. Yürürken güçlük çektiği ve bitkin olduğu gözlenen Ecevit'in, merdivensiz olması nedeniyle arka kapıdan hastaneye alındığı bildirildi. Ecevit, yaklaşık 1.5 saat süren kapsamlı tetkiklerin ardından hastanenin 7. katındaki odasında dinlenmeye çekildi.

İşlerimi daha iyi yapacağım

Hastaneden saat 21.44'de ayrılan Ecevit, çıkışta açıklama yaptı. "Ufak tefek aksaklıkların hepsi geride kaldı. Fakat omur zedelenmesine dikkat etmek gerekiyor" diyen Ecevti, bu konuda da büyük mesafe katedildiğini söyledi. Doktorların 2-3 hafta daha dinlemsini istediğini belirten Ecevit, "Sınırlı ölçüde de olsa, devlet işlerini evimden takip edebiliyordum. Ama şimdi daha iyi çalışabileceğim. Fakat 2-3 hafta nekahet dönemim olacak" dedi.

Ecevit'e DSP sorulunca Rahşan hanım panikledi

Ecevit hastane çıkışı soruları da kısmen cevapladı. Görevi bırakması çağrısında bulunan DSP'li 9 milletvekilinin açıklamalarıyla ilgili sorulara, "Şimdi bu konulara girmeyelim" diyen Ecevit'in "gaf" yapmasından korkan Rahşan Ecevit'in araya girmesi ve Ecevit'in kolundan tutularak "Gidiyoruz değil mi?" demesi dikkat çekti.

Ecevit, yarın yapılacak MGK toplantısına katılıp katılmayacağı yönündeki bir soru üzerine, "Bu konuda yarın (bugün) ayrıntılı bilgi vereceğim" karşılığını verdi. Standard and Pours'un Türkiye'nin kredi notunu pozitiften durağana çevirmesi ve bunun nedeni olarak da kendisinin hastalığını göstermesinin hatırlatılması üzerine Ecevit, "Sadece benim sağlığımla ilgili değil" dedi.

  • NEVZAT DEMİRKOL

  •  
    DSP'de bölünme sıkıntısı
    DSP yönetimi, parti içinde operasyon yapmayı düşünüyor, ancak bu durumda gelecek istifalardan endişeli.
    'Bahçeli Çin'de konuşuyor Ankara'da konuşamıyor'
    AK Parti Grup Başkanı Arınç, MHP lideri Bahçeli'ye yüklenerek, "Cesareti ya Çin'de ya Maçin'de buluyor. Bir türlü Ankara'da konuşamadı" dedi.
    'Futbolcular üzülmesin'
    Aklama oyunu tutmadı
    Hükümet ortaklarının oylamadan kaçarak, Bostancıoğlu'nun Yüce Divan'e gitmesini engelleme oyunu tepki çekti.
    Devletin zirvesi açılışta buluştu
    Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin Oran'daki diplomatik sitede yaptırılan yeni büyükelçilik binası, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tarafından törenle açıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Türkiye, bu genç devletin ilk adımlarını atması, yürümesi, gelişmesi aşamalarında gereken tüm desteği vermiştir" dedi. Törenin ardından her iki cumhurbaşkanı ile MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu bir süre görüştü.

    27 Haziran 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED