T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Baba'dan şarkılı nasihat

Orhan Baba önceki akşam Olivium'da hayranlarıyla buluştu. Alışveriş merkezini hınça hınç dolduran arabesk tutkunları için son kasetinden parçalar okuyan Gençebay, her okuduğu şarkıyla hayranlarına nasihat etmeyi de unutmadı

Uzun bir aradan sonra hayranlarının karşısına çıkan arabesk müziğinin kralı Orhan Gencebay, en çok sevilen parçalarından oluşan ve geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan "Klasikler 2" kasetinin tanıtımı için Zeytinburnu'ndaki Olivium Alışveriş Merkezi'ndeydi. Saatler öncesinden Olivium'a Orhan Gencebay'ı görmek ve onunla sohbet etmek için gelen hayranları beş katlı alışveriş merkezini hınca hınç doldurdu. Geniş güvenlik önleminin alındığı her katta, dakikalarca Orhan Gencebay'ın sahneye çıkmasını bekleyen hayranları alkışlarla ve attıkları sloganlarla ona duydukları sevgiyi dile getirdiler.

'Heyecandan içim titredi'

Eşi Sevim Emre ile hayranlarıyla buluşmaya gelen Orhan Gencebay ise çok heyecanlı olduğunu, bu kadar ilgi beklemediğini söyledi. Kuliste yerinde duramayan Gencebay, sık sık kendisini dinlemeye ve yeni çıkardığı kaseti imzalatmaya gelen hayranlarını görmek için kulis kapısından onları izledi ve heyecandan içinin titrediğini söyledi.

Sırada konser ve sinema var

İleriye dönük projelerinden de bahseden Gencebay, bugüne kadar hiçbir sanatçının almadığı teklifleri kendisinin aldığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde hem yurt içi hem de yurt dışında konserler vereceğim. Bugüne kadar hiçbir sanatçıya yapılmayan teklifler aldım. Bunları değerlendireceğim" dedi. Sinemayı da çok özlediğini dile getiren Gencebay "Bir film için de çok güzel teklif aldım. Ama bunların ne olduğunu söylemeyeceğim. İlerleyen zamanda hepsini göreceksiniz" diye konuştu. Üç saat süren program boyunca hem hayranlarının istediği şarkıları okuyan hem de onlarla sohbet eden Orhan Gencebay bugüne kadar Zeytinburnu Olivium'a gelen ünlüler arasında en çok ilgi gören sanatçı oldu. Söylediği her şarkının hikayesini de hayranlarına anlatan Gencebay, her parçanın bitiminde seslendirdiği şarkının ana fikrinin ne olduğunu birkaç cümleyle özetledikten sonra o parçayla ilgili dinleyicilere nasihatlar verdi.

KASET İMZALATMAK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Sohbet ve konserin ardından yeni kasetini imzalamak için yerini alan Orhan Gencebay'a dokunmak ve onunla sohbet etmek için 10 milyona kaset 20 milyona ise CD'lerden alan kalabalık saatler süren kuyrukların ardından sanatçıya ulaşabildi. Kaset alacak parası olmayanlar ise birbirlerinden borç para aldılar. Bazıları ise yıllardır sakladıkları Gencebay posterlerini ya da daha önce birlikte çekildikleri fotoğrafları sanatçıya imzalattılar. Öte yandan kaset imzalatan bazı hayranları ise yanlarında getirdikleri hediyeleri Gencebay'a verdiler. Birkaç hayranı ise duygularını ve isteklerini dile getiren mektupları Gencebay'ın masasına bıraktı.

 
Hasankeyf de Ecyad gibi önemli
TMMOB, Ecyad Kalesi'nin yıkılmasına tepki gösterenlerin Hasankeyf için de ayağa kalkmasını istedi. TMMOB'un, Mekke'de Osmanlı mimarisi Ecyad Kalesi'nin bir süre önce Suudi Arabistan yönetimince yıkılması ile ilgili hazırladığı raporda, yıkıma tepki gösterenlerin durumunun ibret verici olduğu öne sürüldü. TMMOB raporunda, "Ecyad Kalesi için ayağa kalkanlardan şimdi Hasankeyf ve diğer tüm tarihi hazineler için de aynı tepkiyi vermelerini bekliyoruz" denildi. Raporda, özetle şu görüşlere yer verildi: "Suudi Arabistan'ı yönetenler, sadece Osmanlı dönemi kültür varlıklarına karşı değil, kendi tarihsel değerlerine karşı da ilkel tutumlarını sürdürüyorlar. Aynı örneklerde sürekli bir 'atalet've hatta bir suskunluk içinde olanların, şimdi bugüne dek görülmemiş bir düzeyde ve adeta 'gösteri yarışı' şeklinde protesto kampanyasına katılmaları, elbette ki olumlu bir aşama sayılsa bile düşündürücüdür."
UZAY MEKİĞİNİN FIRLATILIŞI ERTELENDİ
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Hubble uzay teleskobunun onarımı için dün fırlatılması planlanan uzay mekiği Columbia'nın yolculuğunu soğuk hava koşulları nedeniyle erteledi. NASA, mekiğin Cuma sabahı fırlatılabileceğini duyurdu. Florida uzay merkezinde hava sıcaklığının dün öğleden sonra 16 derece olduğu, ancak mekiğin fırlatılacağı bu sabah hava sıcaklığının 3 derece olmasının tahmin edildiği belirtildi. Columbia'nın mürettebatı 11 gün sürecek yolculuk-larında, dünya çevresinde 12 yıldır dönen Hubble'ın arızalı parçalarını değiştirecek, teleskopun görme yeteneğini 10 kat artıracaklar.

1 Mart 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED