T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Kablosuz 'iş'in geleceği

Wireless One(tm) Konferansı New York'tan sonra Türkiye'de yapıldı. Konferansta, kablosuz teknolojilerin geleceği masaya yatırıldı.

Turk.internet.com tarafından İstanbul Hyatt Regency Oteli'nde yapılan Wireless One(tm) Konferansı, "Türkiye'de Wireless Neler Yapılabilir?" konulu panelle sona erdi. Panelde, Türkiye'nin kablosuz teknolojileri kullanarak katma değerli ürünler geliştirebileceği ve dünyanın lider ülkeleri arasına girebileceği vurgulandı.

Prof. Dr. Ufuk Çağlayan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Hakan Dülge (Microsoft), Hüsnü Zobu (Armada), İbrahim Sarıoğlu (BNET), İsmail Hakkı Polat (Turkcell), Mert Atayurt (IBM Türk), Safa Topbaş (Turk Nokta Net), Selçuk Kumbasar (Mobilera), Önder Bicioğlu (COMSAT Türkiye), Ülkem Kırımlı (Nokia) ve Serdar Kuzuloğlu (Radikal Gazetesi), mobil teknolojilerin Türkiye pazarına neler kazandırabileceğini tartıştılar.

Türkiye'nin şansı var

Microsoft Türkiye Telekomünikasyon Sektör Müdürü Hakan Dülge, büyük şirketlerin Anadolu'ya yayılmak için mobil platformları kullanabileceklerini vurguladı. Türkiye'nin kablosuz teknolojilerle katma değerli ürünler geliştirme şansı olduğunu ifade eden Dülge, İsrail'in mobil teknolojilerle GSM operatörlerine yönelik geliştirdiği ürününü tüm dünyaya milyon dolarlara sattığını söyledi. Radikal gazetesi yazarlarından Serdar Kuzuloğlu, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerini alması için, gelişmeleri yakından takip etmesi ve diğer ülkeleri izleyerek kazanmak için mücadele vermesi gerektiğini vurguladı. BNET Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sarıoğlu, Türkiye'nin mobil altyapısında 811 B ve GPRS olmak üzere iki teknoloji kullanıldığını hatırlatarak, üçüncü nesil teknolojiler için henüz erken olduğunu ve UMTS lisansları verilirse bu teknolojileri de kullanmanın mümkün olacağını söyledi.

IBM Türk Mobil İnternet Çözümleri Satış Temsilcisi Mert Atayurt, teknolojik uygulamalarda sonuçların ölçülebilmesinin önemli olduğunu, böylece daha gelişmiş hizmetler verilebileceğini belirtti.
http://www.turk.internet.com


BTvizyon start alıyor

3COM Türkiye, 5-6 Mart 2002 tarihlerinde İstanbul Swissotel'de düzenlecek olan BTvizyon Toplantıları'na katılacak. 6 Mart Çarşamba günü Basel Salonu'nda Kurumsal Uygulamalar başlığı altında düzenlenecek seminerlerin ilkinde 3Com, networking dünyasındaki yeni gelişmeleri ve 2002 trendlerini anlatacak. Seminerde 3Com Network Danışmanı Orçun Tezel 2002 yılında en aktif olacak yüksek hızlı network'ler, kablosuz iletişim, Network telefonu ve fiyat/performans oranının artan önemi konularında katılımcılara bilgi verecek.

Gündem kablosuz erişim

3Com'a göre networking alanında 2002 yılının trendleri arasında güvenliğe verilen önemin artması, bantgenişliği uygulamalarında Gigabit Ethernet'te ciddi artış ve 802.11a kablosuz çözümlerinin uygulanması ön sıralarda yer alıyor. 3Com yetkilileri şirketlerin 2002 yılında networking yatırımlarını hızlandırarak daha entegre ve düşük maliyetli çözümlere yöneleceklerini belirtiyorlar. 2002'de patlama yaşanması beklenen alanlardan birinin de Network telefonu olduğu belirtiliyor.


WEB GEZGİNİ

DIGITAL FOTOĞRAFÇILIK

Dijital fotoğraf tutkunlarına yönelik hazırlanan "Fotohaber.com" yayın hayatına başladı. "Dijital kültürde yeni trend" sloganıyla yola çıkan Fotohaber'de, dijital fotoğrafçılık konusu ile ilgili haber ve analizler yer alıyor. Fotoğraf makinesi ve kameralar hakkında bilgilerin yer aldığı Fotohaber.com'da, bilgisayar yazılımları da tanıtılıyor. Sitede bilgiler, günübirlik yenileniyor.
http://www.fotohaber.com

TATİL DÜNYASI

Tatile çıkmak isteyenlerin ilk başvuru kaynaklarıdır tatil siteleri. Tatil Dünyası da bu konuda hizmet veren başarılı sitelerden biri. Tatil bölgeleri ve otellerle ilgili bilgiler, tur bilgileri, turizm şirketleri, tatil rehberi, rehberlik hizmetleri gibi bir çok bilgiyi Tatil Dünyası'nda bulabilirsiniz.
http://www.tatildunyasi.com

 
İnsan kaynaklarında teknoloji
Microsoft, Intel ve Capital dergisinin e-club çatısı altında düzenledikleri seminerler dizisinin üçüncüsü "İnsan Kaynakları Çözümleri Günü", İş Kuleler'de gerçekleştirildi. İnsan kaynakları çözümlerinin "entellektüel sermayeyi harekete geçiren güç" olarak tanımlandığı seminerde İK alanındaki çözümler ve e-öğrenme uygulamalarından örnekler sunuldu. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen seminerde insan kaynakları yönetimi genel bir şirket stratejisi olarak ele alınarak, çalışanların e-iş'in verimlilik katan gücünden nasıl yararlanacakları anlatıldı. eclub
NET KİTAP
FREEHAND 9 / MARUF ÇETİN
En iyi vektörel çizim programlarından biri, belki de en iyisi FreeHand. Masaüstü yayıncılıkta en çok kullanılan bu yazılım, son zamanlarda, QuarkXPress'in tahtını da sallamaya başladı. Artık bir çok grafik atölyesi ve basın kuruluşu, tasarım çalışmalarında sadece FreeHand ile istediği verimi elde edebiliyor. İşte bu marifetli programı en iyi şekilde kullanabilmemiz için Renk Yayıncılık "FreeHand 9" adlı bir kitap yayınladı. Maruf Çetin tarafından yazılan kitap, FreeHand'i ustalıkla kullanmamız için resimlerle de desteklenmiş. Kitapta FreeHand, "Yeni başlayanlar için", "Orta seviye" ve "İleri seviye" olmak üzere üç aşamada ele alınıyor. Kitapta, FreeHand'in web tasarımında kullanımı ile ilgili de bir bölüm bulunuyor. Kitapta, yazılımın tüm menüleri ile baskı ayarları da ayrıntılarıyla anlatılıyor.
renkyayinlari
3 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED