T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

DERBİNİN ASLANI

İlk yarısı golsüz biten maçta iki takımın da birer topu direkten döndü. 68. dakikada Fleurquin maçın tek golünü kafa ile attı. 74. dakikada Ahmet Yıldırım ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Şampiyonluk yarışında nefes nefese yarışan Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçın ilk yarısında taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Müthiş bir taktik savaşı şeklinde geçen maçta iki takım da orta sahada birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştılar, ancak bunda başarılı olamadılar. İki takımın defans oyuncuları ise rakip ataklarda vasat bir görüntü ortaya koydular. Kaleciler Mondragon ve Myhre zamanında müdahelelerle rakip forvete geçit vermediler. Bu yarıda Ümit Karan topu boş kale yerine Myhre'ye nişanladı. Hasan Şaş ve İlhan'ın karşılıklı şutları ise direkten döndü.

FLEURQUİN TARİHE GEÇTİ

İkinci yarıda skoru değiştirmek için bastıran Galatasaray'dı. Sarı-kırmızılı ekip 53. dakikada Ümit Karan'ın boş pozisyonda kale yerine topu auta atmasıyla mutlak bir golden oldu. Daha kontrollü bir oyun sergileyen Beşiktaş ise pozisyona girmekte zorluk çekti. Galatasaray, aradığı gole Hasan Şaş'ın başlattığı atakta Arif'in ortasına mükemmel kafa vuran Fleurquin'le ulaştı. Bu dakikadan sonra G.Saray yine Ümit Karan'la, Beşiktaş ise Ahmet ve İlhan'la net pozisyonları değerlendiremedi. G.Saray'ı galibiyete taşıyan Fleurquin'in golü ise Beşiktaş'a atılan 100.gol olarak tarihe geçti.

LUCESCU TRİBÜNDEYDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Lucescu, G.Birliği maçında sahayı ihlal ettiği için dünkü derbide takımını tribünden idare etmek zorunda kaldı. Basın toplantısına katılan yardımcı antrenör Yasin Özdenak "Hafta içinde çok iyi hazırlanmıştık. Bunun semeresini de aldık. Daha farklı da kazanabilirdik. Roma maçı öncesi iyi bir moral oldu" dedi.

DAUM KÖPÜRDÜ

Beşiktaş Teknik Direktörü Daum, ise maç sonunda sinirli bir görüntü çizdi. Geçen hafta da basın toplantısına katılmayan Alman hoca, dünkü yenilginin ardından da açıklama yapmadı. Maç esnasında kulübesinden fazla çıkmayan Daum, uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyonda penaltı olduğu gerekçesiyle saha kenarına gelerek sinirli hareketler sergiledi.

YÖNETİCİLER TEMKİNLİ

Maç sonrası iki takım yöneticileri de bu sonucun şampiyonluğu etkilemeyeceği görüşünde birleştiler. Beşiktaş cephesi iyi oynamadıklarında birleşirken, G.Saray'da farklı sesler yükseldi. Başkan Cansun "yarış yeni başlıyor" derken, bir yönetici ise "Şampiyonluğu garantiledik" yorumu yaptı.

ADAYLAR DA İZLEDİ

Dün akşamki derbi mücadelesini iki takımda başkan adaylıklarını açıklayan Özhan Canaydın ile Hasan Arat da takip etti. Canaydın, eski başkan Faruk Süren'le birlikte maçı izlerken, Arat kurmayları ile birlikte tribünde yer aldı. Arat maç sonunda iki takımın da kazanmayı hakeden bir ftubol oynamadığını söyledi.

5 BİN TARAFTAR GELDİ!

Fulya Tesisleri'nde biraraya gelen 5000 Siyah-beyazlı taraftarlar, Mecidiyeköy'e geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. 1600 biletli seyircinin girebildiği maçta biletsiz taraftarlar stad çevresinden uzaklaştırıldı. Beşiktaş ile Gaziantep maçında sahaya giren 2 siyah-beyazlı taraftar, derbi maç öncesi stat kapısında yakalandı.

ROMA TAKİPTEYDİ

Galatasaray'ın hafta içinde Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda karşı karşıya geleceği İtalya'nın Roma ekibinin casusu da tribünde yerini aldı. Roma'nın yardımcı antrenörü Ezio Sella, protokol tribününde oturarak notlar aldı. Bu arada Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan PAF Ligi maçını siyah-beyazlılar 1-0 kazandı.

Spor Yazarları
Ümit Aktan: Turgut Koloğlugil:
Lig bir daha başladı Beşiktaş'ın süngüsünü Daum düşürdü
Hürol Bilal: Elif Aktuğ :
Daum'un hataları Neler oluyor Kartal?
 
Sami Yen'de 15. zafer
Son yedi yıldır Beşiktaş'a Ali Sami Yen'i dar eden Galatasaray, ezeli rakibi karşısında üstünlüğünü yine sürdürdü.
TRABZON OH ÇEKTİ
İyi futbola rağmen galibiyete hasret kalan Yimpaş Yozgatspor, Trabzonspor mağlubiyetiyle kümede kalma umutlarını iyice azalttı.
İZMİR ÜÇLÜK ATTI
Zirveye yaklaşmak isteyen Sakaryaspor, şampiyon adayı rakibine İzmir'de boyun eğdi.
Samsun yine kayıp
Yeni hocası Juvanoski'yle dipten kurtulma mücadelesi veren Karadeniz ekibi yine umduğunu bulamadı.
F.Bahçe'nin derdi stres
Bugünkü Antalya maçında da hücum oynayacaklarını belirten Lorant, futbolcularının şampiyonluk yarışındaki rakiplerini düşünmeleri yüzünden maç kaybetmekten korkuyor.
Avrupalı Ülker ligde moral buldu
Avrupa Ligi'nde iki maçını da kaybeden Ülkerspor, Ankara Büyük Kolej karşısında rahat bir galibiyet aldı.
Şeref tribünü TBMM'lik oldu
Ankaragücü-Diyarbakırspor maçında şeref tirbününde yaşanan kavgalar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşınıyor. Protokol tirbününde önceki gün Ankaragücü-Diyarbakırspor maçında milletvekilleri ve kulüp yöneticileri arasında yaşanan olayların ardından Spor teşkilatı harakete geçti. Yönetmelik olmasına rağmen, bir çok bakan ve milletvekilinin partilerine bağlı il ilçe ve Belediye başkanları ile taraflarını yanında getirmesinden kaynaklanan olaylar için spor teşkilatı önlem alacak. Yeni düzenlemeyle kulüplerden 5 veya 7 yönetici protokol tribününe girecek.
ÜNLÜ, İZGİ'YLE GÖRÜŞECEK
A.Gücü Başkanı Cemal Aydın "Bu ortamda 19 Mayıs Stadı'nda bir daha maçlara çıkmayacağız" tehdidine G.Birliği başkanı İlhan Cavcav da destek verdi. Öte yandan bazı milletvekilleri ve yandaşlarının kural tanımaması ve çıkardığı kavgalar üzerine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, TBMM Başkanı Ömer İzgi ile görüşecek. Ünlü'nün parti genel başkanları ve milletvekillerinden yandaş ve çocuklarının getirilmemesi isteyeceği bildirildi.
10 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED