T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Abant'a işçi markajı

İş güvencesine karşı lobi yapıldığını duyan 500 kadar işçi ve ailesi, Abant'a giderek, toplantıya girmek istedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Bolu Abant'ta düzenlediği toplantı, KESK, Türk-İş ve DİSK'e bağlı Dev-Maden Sen yöneticileri ve işçilerin bulunduğu bir grup tarafından protesto edildi. Bolu'nun Mengen ilçesi Gökçesu beldesindeki maden ocaklarında üretim durdurularak ücretsiz izne çıkarılan bir grup işçi, eşleri ve çocukları, TİSK'in düzenlediği "Çalışma Hayatında Çağa Uyum'' seminerini protesto için, toplantının yapıldığı Abant Palas Otel'e girmek istedi. Sendika yöneticisi ve jandarma arasında yapılan görüşme sonrasında 10 sendika yöneticisinin, TİSK toplantısının yapıldığı Abant Palas Otel'e gitmelerine izin verildi. Grup, otelin resepsiyonuna giderek, otelde bir gece kalmak istediklerini ve 500 kişilik yerleri olup olmadığını sordu. Otel görevlileri, otelde toplantı yapıldığını, bu nedenle yerleri olmadığını söylediler. Grup daha sonra piknik alanına geçti.

Bu arada, işçilerin otele geldiğini öğrenen TİSK Başkanı Refik Baydur, toplantıyı yarıda keserek KESK Bolu Dönem Sözcüsü Ahmet Kurt ile görüştü. İşçi ve memurlar, Baydur-Kurt görüşmesinin ardından, Abant Gölü kenarında piknik yapmaya gitti.

Baydur: İş güvencesinden kaçmıyoruz

TİSK Başkanı Refik Baydur, toplantının işçi kesimi ile bir ilgisinin bulunmadığını işverenin derdini anlatma fırsatı bulacağını söyledi. Baydur ayrıca, iş güvencesinden kaçmadıklarını, iş güvencesinin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve esneklikle birlikte getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Baydur, kendi bölgesinde saygınlığını ispat ederek milletvekilliğine kadar yükselmiş, belirli oy potansiyeline erişmiş insanların ilkeleri bulunduğunu, bu ilkelerin iki günlük davetle, üç beş günlük dostlukla ortadan kaldırılamayacağını söyledi.

Seminerin açılışında konuşan TİSK Başkanı Baydur, iş güvencesi konusuna da değinerek, iş güvencesinin AB programına alınmasına ihtiyaç bulunmadığını, TBMM tarafından imzalanan 158 sayılı ILO sözleşmesinin iş güvencesine ilişkin bir sözleşme olduğunu savundu. Baydur, "İşverenler, iş güvencesinden kaçmıyor ancak iş güvencesini kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve esneklik ile birlikte getirmek zorundayız'' dedi.

Okuyan: Toplantı manidar

Öte yandan Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, TİSK'in Abant'ta düzenlediği toplantıyı "manidar'' bulduğunu belirterek, "Bazı işveren çevreleri hâlâ İş Güvencesi Yasa Tasarısı'na karşı bir gayret içindeyse, bundan gerçekten üzüntü duyarım'' dedi.

Abant'a gelen milletvekilleri kimler?

TİSK'in Abant'ta düzenlediği seminere, DSP milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Perihan Yılmaz, Ahmet Ertürk, Ahmet Zamantılı, Hayati Korkmaz, Masum Türker, Gaffar Yakın, SP milletvekilleri Şükrü Ünal, D. M. Mehmet Fırat, Mehmet Zeki Okudan, Turhan Alçelik, Süleyman Metin Kalkan, DYP milletvekilleri Musa Konyar, Nevfel Şahin, MHP Milletvekili Ersoy Özcan, ANAP Milletvekili Ekrem Pakdemirli ile bazı bakanlıklardan üst düzey bürokratlar katılıyor.



10 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED