T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

'Gül Gecesi'nde hüzün vardı

Peygamber Efendimiz'in yaklaşan doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen Gül Gecesi'nde Moral FM gönüllere su serpti.

Maddi ve manevi sıkıntılar içinde yer alan İslam dünyası, kurtuluşun yolunu ararken, Moral FM, düzenlediği "Gül Gecesi"yle, kurtuluşun Peygamber Efendimiz'e bağlılıkta olduğunu hatırlattı. 20 Nisan'da RTÜK'ün verdiği 30 günlük yayın yasağı sona erecek olan Moral FM, Fırat Kültür Merkezi'nde "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlediği Gül Gecesi'nde, dinlecileriyle hasret giderdi.

Gecede bir konuşma yapan Moral FM Programcısı ve Yayın Kurulu Üyesi Cemal Uşşak, içinde bulunulan zaman diliminin ayrı bir anlamı olduğunu söyledi.

İslam dünyasının acılarının ve feryatlarının göğe yükseldiğini belirten Uşşak, "Bu yaşananlar ona olan hasretimizi dile getiriyor" dedi.

İslam dünyasının bir çok yerinde Peygamber Efendimiz'in doğumunun kutlandığı ve kutlanacağı, geceler düzenleneceğini ve methiyeler söyleneceğini dile belirten Uşşak, "Ancak ona asıl bağlılık, fiillerimize telkin edilen bağlılıktır. Fiillerimize ona olan sevgimizin özlemimizin yansıdığı bağlılıktır. Kurtuluşumuz için Peygamber Efendimize olan bağlılığımızı zinde tutmak zorundayız. Efendimize hasretimizden dolayı sadece gözyaşları dökülen böyle gecelerin her gece yüzlerce gece tekrarlamış olsak, Filistin'de dökülen kanları engellemek için fiili gayret göstermediğimiz sürece Peygambere bağlılığımız havada kalır" diye konuştu.

Hem ağladı hem ağlattı

Gül Gecesi'nde Peygamber Efendimiz'e hitab eden şiirler okuyan Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, salondaki yüzlerce kişiyi gözyaşlarına boğdu. Erzincanlı, Peygamber Efendimiz'e olan sevgiyi ve özlemi anlatan şiirini okumak için ikinci kez sahneye çıktığında ise bu kez kendisi gözyaşlarına boğuldu. Sanatçı Ahmet Gürsel'in bir ney konseri verdiği gecede Radyo Müdürü Gültekin Hocagil, 20 Nisan'da yeniden dinleyicilerine merhaba diyecekleri için mutlu olduklarını söyledi.

 
MEMİŞ NEPAL'İ FETHETTİ
Dünyanın en mistik ülkelerinden biri olan Nepal'de devlet büyüklerine uygulanan bir protokolle karşılanan Mehmet Memiş, gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılandı.
'Depremle korkutmayın'
"Yalova'yı bir de Marmara depremi vuracak" iddiasının bilimsel gerçeklikten yoksun olduğunu belirten Prof. Kasapoğlu, "Yanlış bilgi ve yorumlarla insanlarımızı huzursuz etmeyelim" dedi.
'KANGAL SİPARİŞİNE CEVAP VEREMİYORUZ'
Kangal Kaymakamı Mehmet Sarıcan, Kangal Köpeği almak isteyenlerin siparişlerini karşılayamaz duruma geldiklerini, sipariş vermek için günde 20'ye yakın e-mail aldığını söyledi. Kaymakam Mehmet Sarıcan, Kangal köpeklerinin "kangal@ttnet.net.tr" adresine gönderilen e-mailler aracılığıyla satışına başlandığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Sipariş işlemini kolaylaştırabilmek için internetten faydalanıyoruz. Gelen e-mailleri, kendim inceliyorum. Her gün gerek yurtdışından, gerek yurtiçinden 20'ye yakın e-mail alıyorum. Siparişleri artık karşılayamaz duruma geldiğimizden dolayı, şimdilik köpek gönderemiyoruz. Siparişlere artık, festivalden sonraya, yani Ağustos ayına gün veriyoruz."

9 Nisan 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED