T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

LORANT'IN SON ŞANSI

Almanya'da 1860 Münih'in başındayken Daum'u her maçta yenen Lorant'ın, Beşiktaş maçına avantajlı girerken, derbiden mağlubiyetle ayrılması durumunda ise F.Bahçe'ye veda etmesi gündeme gelecek.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın 3 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı birçok düğümü çözecek. Sarı-lacivertli yönetim, Pazar günkü derbinin kazanılmasıyla Şampiyonlar Ligi'nin garantiye alınması halinde Alman hoca ile yeniden masaya oturacak. Lorant'a Almanya'daki maçları nedeniyle güvenen Sarı-lacivertli yönetim Daum'u her maçında yenmesini avantaj olarak görüyor. Alman çalıştırıcı, Beşiktaş maçından mağlubiyetle ayrılması halinde ise ipler kopma noktasına gelecek. Olası yenilgi ile 3. sıraya düşecek olan F.Bahçe'de, hem yeni hoca hem de yeni transferler için operasyon başlatılacak.

TRANSFER GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR

Sarı-lacivertli takım bir taraftan şampiyonluk hesapları yaparken diğer yandan da transfer harekatını liderler düzeyinde sürdürüyor. Transferi gündemde olan isimlerin Başkan Aziz Yıldırım ile Lorant arasında görüşüldüğü ve bu futbolcuların kim olduğu konusunda kimsenin bilgisi olmadığı öğrenildi. Alınması düşünülen transferler için sezon bitiminden itibaren start verileceği ve Haziran'a kadar da bitirileceği bildirildi. Bu arada Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı 30 maçın 29'un da görev yapan kaleci Rüştü'nün durumu belirsizliğini koruyor. Sakatlığı nedeniyle Göztepe maçında oynayamayan Milli kalecinin derbiye yetiştirilmesine çalışılıyor.

Ogün: Biz biraz daha avantajlıyız

Derbi öncesi biraraya gelen iki kaptandan F.Bahçe'li Ogün Temizkanoğlu fair-play çağrısı yaptı. Milli futbolcu şöyle konuştu: "Derbi maçında sonuçtan çok tribün ve saha içindeki dostluğun bozulmamasını istiyorum. Dilerim Beşiktaş ve F.Bahçe taraftarı stadyuma kol kola gelirler. Göztepe maçındaki iyi futbolu kimse bizden beklemesin. Beşiktaş'ı taktik olarak biliyoruz. Avantajlıyız. Şu an rahat olan takım biziz. Dilerim Almanya'da Lorant'ın Daum'a sağladığı üstünlük burada da devam eder." Ogün ayrıca G.Saray'ı şampiyon ilan edenlerin olduğuna dikkat çekerek "Durum öyle değil. G.Saray'ın zor maçları var. Çekişme son haftaya kadar da devam eder.

Tayfur: Rövanş da bizim olur

Beşiktaş kaptanı Tayfur Havutçu da Ogün gibi dostluk mesajları verdi. İki takım açısından da büyük önem taşıyan bir maça çıkacaklarını vurgulayan Tayfur, "Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 2-1 yenmiştik. Rövanşta da aynı şekilde galip gelmek istiyoruz. Bu galibiyeti İnönü'de alarak üzdüğümüz taraftarımıza hediye etmek istiyoruz" dedi. Tecrübeli futbolcu, Malatya maçında çıkan olayların üzücü olduğunu belirterek bir daha yaşamak istemediklerini açıkladı.

Derbiye 10 bin dolar ekstra prim

Fenerbahçe'de, Göztepe galibiyetinin ardından verilen iki günlük izin bugün sona eriyor. Beşiktaş maçı hazırlıklarına bugün yapacağı çalışma ile başlayacak olan Sarı-lacivertliler'de derbi maçı için extra prim verileceği açıklandı. Şampiyonluk primini 100 bin dolar olarak açıklayan yönetim, Beşiktaş galibiyetine 10 bin'er dolarlık ekstra prim verecek. Bu arada yönetimin, ligin kalan 4 haftası için doping kontrolü yapılmasını isteyeceği bildirildi. Öte yandan pazar akşamı oynanacak derbi maçı için 5 bin bilet talep edildi. Ancak Beşiktaş kulübünden 2 bin bilete izin çıktı.

Spor Yazarları
Mustafa Kutlu :
Düğün ve çözüm
 
SESSiZ ÇIĞLIK!
Geçen sezon son haftalarda kaçan şampiyonluğu unutmayan G.Saray'da sükunet hakim
Sinirli Kartal'a uyarı
Malatya maçı sonrasında kavgaya karışan Tümer, Ahmet Yıldırım ve Bayram'a yönetimden ikaz geldi. Menacer Sinan Engin, "F.Bahçe karşısında da sinirli oynarsanız kazanamazsınız" uyarısını yaptı.
Süper Lig'e su falı
Kimi bildiğinden, kimi bilmediğinden konuşuyor. Her yerde konuşulan tek konu şampiyonluk. Kahvelerde, okullarda, evde, işte, yolda sadece şampiyonluk konuşuluyor. Ve dipteki yangın feryatlarına kulak asan yok. Çünkü her zaman olduğu gibi yine, düşenin dostu yok.
Briegel'in istifası cebinde
Antalya maçı sonrasında futbolcularla yaptığı toplantıda Trabzon'u bırakacağı sinyalleri veren Briegel'in yönetime istifasını sunacağı öğrenildi. Yönetici Serdar Bali, bazı güçlerin başarısızlık için çalıştığını açıkladı.
Süper Lig 30.Hafta Puan Durumu

İTALYA, HAKAN'I KONUŞUYOR
Hakan Şükür, Udinese'ye attığı gol sonrasında İtalyan basınında "Güçlendirici ilaç" olarak nitelendirildi. Parma'yı ligde kalma yolunda rahatlatan Udinese galibiyetinde 76. dakikada takımının 2. golünü atan Hakan'a (ortalama 6.5) yüksek puanlar verildi. Türk futbolcu için La Gazzetta dello Sport, "Son yarım saatte güçlendirici bir ilaç. 2. gole mühürünü bastı" derken, Tutto Sport, "Golle randevusunda hazır bulunuyor" dedi. Corriere dello Sport ise golleri atan Hakan ve Diana için "Parma, şaşılacak ikiliye teşekkür ediyor" diyen yazdı.

9 Nisan 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED