T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Olan vatandaşa oldu

Yerli ilaçta yüzde 10 indirim yapılmasını protesto eden eczanelerin kepenk indirmesi vatandaşları mağdur etti. Vatandaşlar nöbetçi eczaneleri ve alacakları ilaçları bulmakta zorluk çekti.

Hükümetin ilaç'ta yüzde 18'lik KDV'yi indirmeyerek yüzde 10'luk eczacı payını düşürmesi ile başlayan kepenk kapatma eylemi'nin faturası doğalgaz'da olduğu gibi yine vatandaşa çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın yerli ilaçta yüzde 10 indirim yapmasını protesto eden eczanelerin kepenk indirmesi vatandaşları mağdur etti. Açık olan eczanelerde büyük yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar nöbetçi eczaneleri ve alacakları ilaçları bulmakta zorluk çekti.

Sağlık Bakanlığı'nın yerli ilaçta yüzde 10 indirim yapmasını protesto eden eczaneler, kepenk indirdi. Kapalı eczanelerin camlarına, "Yaşamak ve Yaşatmak İçin Kapalıyız'' yazılı afişler asılırken, nöbetçi eczaneler acil olanlar dışındaki ilaçları satmadılar.

Ankara'da kızının kas çekmesi hastalığı için gerekli Botox adlı ithal ilacı almak üzere bu eczaneye gelen emekli öğretmen Yüksel Çiftçi, sabah saatlerinden beri nöbetçi eczane aradığını ve ilacı bulamadığını söyledi.

Acil derdim olsa ne olacak?

Bağ-Kur'lu olduğu için sabah saatlerinden bu yana aradığı nöbetçi eczaneden ilacını alamayan Muzaffer Çınar adlı vatandaş ise tepkilerini, "Emekliyim, sabahtan beri eczane arıyorum. Bulduğum nöbetçi eczaneler de Bağ-Kur'luyum diye ilaç vermiyor. Ben ne yapayım, hastayım, ilacımı bugün almam lazım!'' diyerek dile getirdi. Ev hanımı Kadriye Çakır da "Acil derdim olsa ne olacak? Eczacılar karlarından beş kuruş aşağı alıversinler" diye konuştu.

Yanına hasta olan annesini alarak eczane aramaya çıkan serbest meslek sahibi Mesut Ülger, Bağ-Kur'lu olduğunu ve kalp ve şeker ilacı almak için sabah saatlerinden bu yana eczane aradıklarını dile getirip, açık buldukları eczanelerin de kendilerine ilaç vermediğinden yakındı.

Acılı babanın ilaç isyanı

Keçiören Aktepe Mahallesi'nde doktora götürdüğü hasta çocuğunu eve getirdikten sonra hemen ilaç aramaya koyulan Yusuf Arıkan (34) isimli vatandaş, üç yaşındaki kızı Gülsüm'e ilaç yetiştirmek için çaresiz bir şekilde koşa koşa eczane ararken nöbetçi eczane buldu.

Bu sefer de 4 milyon 500 bin liralık ilacı almaya parası yetmedi. Basın mensuplarının yardımı sonucu ilacı alan Arıkan, "İşsizim, görüyorsunuz 4 milyonluk ilacı alamıyorum. İlaçdaki KDV inmeli" dedi.

 
İlaçta indirim başladı Sağlık Bakanlığı'nın, eczacıların kepenk kapatma eylemi yapmasına neden olan yerli ilaç fiyatlarında yüzde 10 indirime gidilmesi uygulaması başladı.
DURMUŞ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPTI
Fransızların tercihi Arçelik olmadı
Nanterre Ticaret Mahkemesi, Brandt grubunu satın almak isteyen şirketler arasında İsrailli Elco'yu seçtiklerini açıkladı.
TOFAŞ İHRACAT ŞAMPİYONU
İslami para piyasası grubu Bahreyn'de toplandı
İslami para piyasası da denilen Uluslararası İslami Finans Piyasası girişimi grubunun üyeleri, Körfez bölgesindeki mali ve bankacılık merkezinde bu piyasanın kurulmasının adımlarını görüşmek üzere ilk toplantısını Bahreyn'de düzenledi. Bahreyn, Sudan, Endonezya, Malezya ve İslam Kalkınma Bankası'nın merkez bankası ve para politikasının idaresiyle ilgili yetkilileri, toplantıda, İslami banka ve mali kuruluşların likidite ihtiyaçlarının karşılanması için İslami yatırım araçları çıkarılmasının yollarını araştıracak. Daha fazla kaynağı harekete geçirilmesi gerektiğini belirten İKB Başkanı Ahmed Muhammed Ali, ''kaynakların harekte geçirilmesini kolaylaştırmak için araçları bulmak ve uygulamaya koymak mali kuruluşların tümünün görevidir'' dedi.
16 Ocak 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED