T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

LİDER BELLİ OLDU

16. haftanın erteleme maçında Kocaeli'ni Ali Sami Yen'de ağırlayan Galatasaray, Körfez ekibinin farklı yenerek zirveye oturdu. Cimbom'u liderliğe taşıyan goller ilk yarıda Batista, Ümit, Cihan (k.k.), ikinci yarıda da Berkant ve Perez'den geldi.

İlk yarıya noktayı koyan maçta Galatasaray, Ali Sami Yen'de Kocaelispor'u konuk etti. Aslan, güçlü rakibini 5-1'lik net bir skorla geçerek Beşiktaş'a emanet ettiği liderlik koltuğunu geri aldı. 16. haftanın erteleme maçına tempolu başlayan Cimbom, 21. dakikada yeni transferi Batista ile öne geçti. 24. dakikada Ümit Karan farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. 26. dakikada Orhan'ın atılmasıyla 10 kişi kalan Körfez 29. dakikada Ayew ile skoru 2-1'e taşıdı. Ancak 43. dakikada Cihan'ın ters vuruşu kendi ağlarına gidince ilk yarı G.Saray'ın 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

PEREZ KART CEZALISI

İkinci 45 dakikaya da istekli giren Galatasaray, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Batista'nın muhteşem futboluyla sahadaki üstünlüğünü sürdürdü. Cimbom 52. dakikada Sergen'in yokluğunda forma şansı bulan Berkant'ın ayağından skoru 4-1'e taşıdı. 82. dakikada Perez ile bir gol daha bulan Aslan 5-1'lik galibiyete imza attı. Averajını yükselten Galatasaray, gizli liderlikten gerçek liderliğe geçerek ikinci yarıya zirvede girdi. Perez, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü

HAKEM MAÇI KATLETTİ

Ligin 16. haftasının erteleme maçında Kocaelispor deplasmanda Galatasaray'a 5-1 mağlup oldu. Körfez ekibinde teknik direktör Hikmet Karaman, "Maça çok iyi başlamamıza rağmen oyuna ağırlığımızı koyduğumuz dakikalarda 2 şok gol yedik. 26. dakikada da Orhan'ın atılmasıyla 10 kişi kalınca kaçınılmaz son geldi. Ancak G.Saray gibi büyük bir takımın hakeme ihtiyacı yok" dedi.

ZORU KOLAYA ÇEVİRDİK

Gizli lider olarak sahaya çıkan Galatasaray Kocaelispor'u farklı mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu Mircea Lucescu, "Bizim için çok zor olan bir maçı kolay kazandığımız için mutluyum. Oyunun insiyatifini elimizden hiç bırakmadık. İyi futbolumuzu skora da yansıtınca karşılaşmayı farklı kazandık. Batista'nın da bizim için çok iyi bir transfer olduğunu herkes gördü" dedi.

Spor Yazarları
Ümit Aktan : Ali Gümüş :
İlk yarı şimdi bitti M.Akif Pirim
 
F.Bahçe hız düşürdü
F.Bahçe İstanbul'da Oğuz Çetin'in başlattığı, Antalya'da Lorant'ın sürdürdüğü yoğun idman temposunu hafifleştirdi. Alman hoca Samsun maçında diri olmalarını istediği futbolculara dün taktik çalıştırdı.
KÜLLERİMİZDEN DOĞDUK
Düşme hattında olan Yimpaş Yozgat, ikinci devre tırmanacak. 3-0'lık Levski Sofya galibiyetiyle ilk sinyalleri veren Yozgat'ta hedef önümüzdeki sezon bir Avrupa takımını Yozgat'a getirebilmek.
Trabzon'da geri sayım başladı
Kartal'da çifte hesap
Sezonun açılış maçında Trabzon'a evinde boyun eğen Beşiktaş, Avni Aker'deki rönvanşı almaya kararlı. Siyah-beyazlılar kaleci Mhyre'den yoksun çıkacakları maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü.
LAKERS'TA KOBE BRYANT ŞOV
NBA'de Kobe Bryant'ın 56 sayıyla kariyerinin en yüksek skoruna eriştiği maçta Los Angeles Lakers, Memphis Grizzlies'i 120-81 yendi. Lakers'da rakibine yumruk attığı için 3 maç ceza alan Shaquille O'Neal oynamadı. Diğer sonuçlar şöyle: Orlando-Dallas:113-87, Utah-Denvers: 106-97, Miami Heat-Golden State: 85-79, New Jersey-Spurs: 99-97.

16 Ocak 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED