T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Anlayış farklı görüntü farklı

15 günlük karartmanın ardından bu geceyarısı özgürlüğüne kavuşacak olan Star Tv, yenilenen logosu, jenerikleri, programları ve haberleriyle farklı bir görünümle izleyici karşısına çıkıyor...

Kanal D'nin 5 yıllık genel müdürü Faruk Bayhan'ın Star'a transfer oluşu, Star'da yeni yayın döneminde birçok değişikliklerin yaşanacağının işaretini veriyordu. Bayhan'ın ilk icraatı, Ali Kırca'nın sağ kolu Ayşenur Aslan'ı Haber Koordinatörlüğü'nden alıp yerine Ümit Aslanbay'ı getirmesiydi. Ancak Aslanbay, şanssız bir dönemde göreve geldi. Çünkü, göreve geldiğinin haftasında Star, 15 gün kapatıldı. Bu karardan mağdur olan Star ve çalışanları adına tepki gösteren Star Haber'in yeni patronu, RTÜK'ün kararını antidemokratik buluyor. Aslanbay, karara tepkisiz kalan medyaya da, "Medya doğası gereği buna karşı çıkmak zorundaydı. Ama kimseden tık çıkmadı" diye tepkisini dile getiriyor.

Ekipçilik çıkmaz sokak

Star'da yeni bir anlayışı hakim kılan Bayhan, Ümit Aslanbay'ı Star'la birlikte Kanal 6 ve Teleon'un haber koordinatörlüğüne getirdi. Star Haber'in yeni patronu olan Aslanbay da, ilk toplantıda medyada bir ilki gerçekşeştirdi. "Ben habercilik yapmak istiyorum. Bu yüzden kimsenin işten ayrılmasını istemiyorum. Bizim derdimiz adam seçmek değil" diyerek, Ali Kırca'nın ekibiyle yola devam kararı aldı.

Bu gece açılacak olan Star, yeni bir görünümle izleyici karşısına çıkarken, Star Haber'de de yenilikler olacak. Bu değişiklikleri anlatan Aslanbay, Ana Haber'i hafta içi Ece Özbek'in, hafta sonu da eskisi gibi Erhan Ertürk'ün sunacağını söylüyor. Çiçeği burnunda Haber Koordinatörü, haberin içeriğiyle ilgili ise, "Star haberin özü değişmeyecek ama dilinden süresine kadar değişiklikler olacak. Net ve hızlı olacak. Türkiye'de haber bültenleri uzun. Süreyi kısaltacağız. Standartlara yaklaşmaya çalışacağız" diyor.

'Anchor' dediğin...

Ali Kırca'nın gidişiyle 'anchor'sız kalan Star, yoluna böyle devam edecek. Hep bir anchormanle gündemi takip etmeye alışmış izleyici için bu da bir yenilik. Ümit Aslanbay, Türkiye'de meşhurlarla anchorların karıştırıldığı görüşünde. Ona göre, haberi sıcak şekilde aktaran, haberle ilgili konunun üzerine gidebilen, konuyu deşebilen ve o konudaki birikimini canlı yayında dökebilen herkes anchor. Ve bunlar 3- 4 kişiden ibaret değil Türkiye'de. Asla da değişmeyecek kişiler değil. Çünkü Tv piyasasında çok birikimli ve yetenekli isimler var ve her geçen gün de yenileri yetişiyor.

Star2 ve Star3 yolda

Yarın farklı bir anlayışla yayına başlayacak olan Star'daki değişiklikler kırmızıya dönüştürülen logosu, jenerikler, programlar ve haberlerdeki yeniliklerle sınırlı değil. Anlaşılan o ki, 15 günlük zaman Faruk Bayhan ve Star Haber Merkezi için yeniden derlenip toparlanma süreci olarak değerlendirilmiş. Bu arada eskiden beri konuşulan ama hayata geçmeyen Star2, Star3 projesi üzerinde de çalışmalar yapılmış. Bu projeye göre Kanal 6 Star2, Teleon ise Star3 olacak. Böylece grup bünyesinde hepsi de farklı içerikte 3 ana haber bülteni olacak. Aslanbay' bu kanalların eski adıyla da kalabileceklerini ancak, yeni bir yapılanmanın olacağını doğruluyor hatta, "Dördüncü kanal bile gelirse kimse şaşırmasın" diyor.

'İTFAİYE ERLERİ GİBİYİZ'

Gazeteciliğe, mülkiye öğrencisiyken Cumhuriyet'te başlayan Ümit Aslanbay'ın televizyonculuk macerası 1993 yılında Star'la başladı. Zaman zaman araya Show Tv ve NTV gibi başka kanallar girse de Star'la devam etti. Ekipler gelip gitti ancak o hep Star Haber Merkezi'ndeydi ve yalnız da değildi. Ömer Özgüner, Mustafa Hoş ve Mesut Yar'dan oluşan dörtlü, Star Haber'in demirbaşı gibiydi. Ümit Aslanbay'ın deyimiyle de, "Star Haber'in İtfaiye Erleri." Çünkü, yeni gelen ekibe yardımcı oluyor, ekip değişikliklerinde, sancılı dönemlerin atlatılması sırasında verilen görevi yerine getiriyorlardı.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
TV'lerde haftasonu kâbusu
Havva setenay İlhan'dan bir not daha: "Yoğun iş temposu ve 6 gün süren bir koşuşturmacanın ardından tüm enerjisi uçup gitmiş, tabir-i caizse potası çıkmış bir halde kapağı eve attığımızda, erozyona uğrayan enerjimizi yeniden toplayabilmek için pazar günlerine dört elle sarılırız. Orta halli Türk vatandaşlarının en büyük lüksü de, haftasonunu uyuyarak ve evinde ailesiyle birlikte TV izleyerek geçirmektir. Ancak pazar günleri keyfinizi kaçırmak için bütün koşullar hazır ne yazık ki... Özel TV'ler bütün bir hafta boyunca tekrarlayıp durdukları telovole haberlerinin artığı niteliğindeki pazara has magazin gündemini, kafayı dinlemek istediğiniz tek günde de karşımıza çıkarıyor. Oysa eskiden pazar günleri ailecek izlenebilecek sinema filmleri yayınlanırdı. Nerde o eski westernler? Aileyi ekrana kilitleyen güzel diziler? Sadece Show, pazarları öğleden sonra izleyiciye torpil geçip sinema filmleri sunuyor. Bunda da istikrarlı bir çizgi takip ettiği söylenemez. İyi bir film izlemek için bu pahalılıkta dışarı çıkıp sinemaya mı gitmemiz lazım?"

 
Katil Doğanlar
Film, bir otoyol lokantasında başlıyor. Bir kız dans ederken, arkadaşı da yemek yemektedir. İçeri giren çiftçilerin, kız hakkında ileri geri konuşmalarıyla bir katliam sergilenir. Genç çift, harekete geçerek bir kişi hariç, herkesi kalbura çevirir. Hayatta kalan kişi, onların imzasıdır ve olanları anlatarak Mickey ve Mallory Knox'un şöhretlerinin yayacaktır. Birbirlerine sevgileri dışında, tüm insani değerlerini yitirmiş olan gençler, ailelerini öldürdükten sonra şehri terkeder ve bir otoyol köprüsünde törenle evlenir. Çift, yol boyunca tek suçları yanlış zamanda, yanlış yerde olmak olan yabancıları acımasızca öldüreceklerdir. Ancak işin ilginç tarafı, medyanın tutumudur. Medya her seferinde arkalarında bir görgü tanığı bırakan ikiliyi yıldızlaştırır. Artık cinayetleri övülerek takip edilmektedir.
KATİL DOĞANLAR (Natural Born Killers)
Yön: Oliver Stone - Oyn: Woody Harrelson,
Juliette Lewis Süre - Süre: 111 Dk. SHOW / 23.15

Ekranlar 'Nazım'a kilitli...
Bugünlerde doğumunun 100. yıldönümü kutlanan Nazım Hikmet, iki programın bugünkü konusu... ATV'de 23.00'te ekrana gelecek Bir Yudum İnsan 'Şiirlerle Nazım' bölümüyle yayınlanacak. TV8'de 23.00'te yayınlanacak Haluk Şahin'in sunduğu Derin Haber'de ise, "Nazım'ın nesi önemli? Özel hayatı mı, ideolojisi mi yoksa şiiri mi?" konusu Ataol Behramoğlu ve Zeynep Oral tarafından tartışılıyor.
Bir durum komedisi daha...
Ekranını yenileyen TGRT'de yeni bir sitcom başlıyor. Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ ve Ayşecan Tatari gibi oyuncuların rol aldığı dizide, üniversite çağında birbirlerini severek evlenmiş bir çiftin tükenen evlilikleri hikaye ediliyor. Dizi, çiftin çocuklarının yanında mutluluk oyunu oynamaları üzerine kurulu... Tgrt / 20.30
Yeni TGRT'de yepyeni diziler var
TGRT, yeni yayın dönemine ünlü isimlerin rol aldığı yerli diziler ve eğlence programlarıyla giriyor. Yeni dönemin tanıtımı amacıyla önceki akşam, TGRT ailesinde yer alan sanatçılar, programcılar ve oyuncuların katıldığı bir gece düzenlendi. Sarayburnu Ankara Feribotu'nda düzenlenen gecede TGRT Genel Müdürü Taha Yücel ve Programlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yağcı'nın konuşmalarının ardından yeni programların tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
16 Ocak 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED