T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Sentim'den PTT'ye destek

Dell Yetkili Servis Sağlayıcısı Sentim Destek, PTT projesini başarı ile tamamladı. Sentim Destek, PTT'nin 73 ilde 185 değişik noktaya yayılmış şubelerine, 400 adet PC kurulumu ve entegrasyon işlemlerini 3 haftada tamamladı.

Entegratör firma olarak gerek özel sektörde gerekse kamuda müşterilere özel çözümler üreten Sentim'in grup şirketleri arasında yer alan Dell Yetkili Servis Sağlayıcısı Sentim Destek, PTT projesini başarı ile tamamladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sentim Destek, PTT'nin 73 ilde 185 değişik noktaya yayılmış şubelerine, 400 adet PC kurulumu ve entegrasyon işlemlerini 3 hafta gibi kısa bir sürede tamamladı.

48 yetkili servisi ile birlikte bu projeyi gerçekleştiren Sentim Destek, proje kapsamında sistem kurulumlarının yapılması, network bağlantılarının sağlanması ve kişisel ayarların tamamlanması hizmetlerini sundu.

Sentim Destek Genel Müdürü Murat Mediçeler, PTT'de hizmet verdikleri cihaz sayısının 800 adedin üzerinde olduğunu belirtti. Mediçeler, tüm Türkiye'ye dağılmış teknik destek ağı ile insan kaynakları yatırımına verdikleri önemin projelerdeki başarılarının en önemli nedeni olduğunu sözlerine ekledi.
http://www.sentim.com.tr


TÜBİSAD'ın yeni başkanı: Erol Bilecik

Türk bilişim sektörünün en köklü sivil toplum örgütü TÜBİSAD - Türkiye Bilgi İşlem Hizmetleri Derneği 25 Haziran 2002 tarihinde yaptığı genel kurulda yeni başkanını ve yeni yönetim kurulunu seçti. Derneğin yeni başkanı Index Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik olurken, yönetim kurulunda bilişim sektörünün önde gelen yöneticileri yer aldı. TÜBİSAD Başkanı Erol Bilecik yaptığı açıklamada, "Türkiye ekonomisi olarak böylesine dar bir boğazdan geçtiğimiz bu günlerde TÜBİSAD'da aldığım görevi her zamankinden daha çok önemsiyorum. Sektörümüzde, ekonomomizde yaşadığımız sıkıntıları ortaya koymak, sorunlara çözüm üretmek ve tüm bunları sektörün her katmanı ile omuz omuza gerçekleştirmek bugünlerde çok daha önemli" dedi.


BSA Anadolu turnesinde

BSA'nın korsan yazılımla mücadele amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisi ekleniyor. Eskişehir, Afyon, Kütahya, Uşak, Isparta ve Mersin'de 30 günlük bir fırsat çalışması başlatılıyor. BSA Türkiye'nin düzenlediği lisanslanma fırsat çalışmasının yeni etabı Eskişehir, Afyon, Kütahya, Uşak, Isparta ve Mersin'de 22 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çalışmayla, adı geçen yerlerde faaliyet gösteren firma yetkililerinin korsan yazılıma karşı bilinçlendirilmeleri ve firmalarındaki yazılım lisanslarını kontrol ederek eksikleri varsa bunları tamamlamaları amaçlanıyor.

2001 yılının mart ayında Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, korsan yazılımla ilgili suçlar için verilen cezalar büyük oranlarda artırıldı. Hapis cezaları 2-6 yıl, para cezaları eksik lisans başına 10-150 milyar lira olarak uygulanıyor. Bunun yanı sıra üç seneye kadar meslekten men cezası veriliyor ve kopya yazılım yüklü bilgisayarlara el konuluyor.
http://www.bsa.org.tr


WEB GEZGİNİ

FILE MAKER

Özellikle ABD ve diğer batı ülkelerinde yoğun olarak kullanılan File Maker adlı veritabanı yazılımının kullanımı ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Global Rehber adlı sitede, File Maker yazılımları, ek dosyalar ve eğitici makaleler yer alıyor.
http://www.globalrehber.com

 
Yeni Media Player Eylülde geliyor
Microsoft, media player olarak bilinen ürününün son sürümünü 4 Eylülde kullanıma sunacağını açıkladı. Media player, internet üzerinden yüksek kaliteli ses ve görüntü alınmasını sağlıyor. Windows Media Player 9 (WMP-9) olarak adlandırılan yeni ürünün, Microsoft'un kurucusu Bill Gates tarafından tanıtılacağı ve beta sürümünün 4 Eylülden itibaren herkes tarafından serbestçe indirilip kullanılabileceği belirtildi. İnterneti izleyen "Nielsen Netratings" adlı kuruluş tarafından yapılan açıklamaya göre, RealNetowrks'un Realplayer adlı ürünü piyasanın yüzde 16.2'sini elinde bulunduruyor. Microsoft media player'ın pazar payı ise yüzde 14.4.

Windows-XP kasımda multimedia olacak
Teknoloji alanında birbiri peşi sıra atak yapan Microsoft firması, Windows Media Player-9'dan sonra Multimedia Windows-XP işletim programının da kasım ayında piyasaya çıkacağını açıkladı. MXP'nin aslında işletim sisteminin ötesinde bir şey olduğu ve bilgisayarı müzik, video, TV, DVD'den oluşan bir "dijital eğlence merkezi" haline çevireceği belirtiliyor. Bu sistemle donatılacak bilgisayarlar, fare ve klavyeden ayrı olarak uzaktan kumanda ile kullanılabilecek. Teknolojiyle ilgili çevreler "MXP"nin mevcut bilgisayarlara yüklenemeyeceğini ve mutlaka yeni bir bilgisayarla birlikte satın alınması gerektiğini de ifade ettiler.

NET KİTAP
ADIM ADIM ACCESS 2002
Arkadaş Yayınları, Access 2002 yazılımını etkin bir şekilde kullanmayı öğrenmek isteyenler için "Bir Bakışta Microsoft Access 2002" adlı kitabı yayımladı. Kitapta, veritabanını açmak; menüler, araç çubukları ve iletişim kutularıyla çalışmak gibi temel konular ele alınıyor. arkadas
23 Temmuz 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED